Wedstrijdverslag DIOZ 4 – BVV’63 5 02-10-2016

‘t Vlaggenschip heeft 6 kapiteins

Na 2 nederlagen in de eerste 2 wedstrijden moest ‘t vlaggenschip het vandaag opnemen tegen Bvv uit Bergen op Zoom. Waar Bvv in eerdere seizoenen in het geheel niet kwam opdagen waren ze deze ochtend met maar liefst 9 man vertegenwoordigd.  Kort voor de wedstrijd arriveerde de 10de voetballer, maar duszodoende leek DIOZ zijn eerste voordeeltje te hebben voor deze wedstrijd, zeker aangezien Bvv dus ook niet over een vlagger beschikte.

DIOZ nam vanaf het begin het heft in handen en controleerde de wedstrijd. Kansen volgde elkaar in rap tempo op maar het duurde lang voordat het eerste doelpunt viel. Na een half uur spelen  was het Remco Luijks zelf die zijn mannen sleeptouw nam. Als spits speelde Remco een indrukwekkende eerste helft.  Ballen werden vastgehouden, combinaties opgezet, looplijnen volgde zoals op de tekentafel bedacht en na een half uur toonde hij ook nog eens zijn tor-instinkt. Nadat Christian Kerstens de bal vanaf rechts strak voor had gegeven rondde Remco zeer bekwaam af. Waar ‘het kanon’ normaal gesproken alleen met zijn fluwelen linker voet schiet bleek bij dit doelpunt ook zijn tweebenigheid een wapen. Uit de draai scoorde hij met rechts prachtig in de kruising.  Het mooie was dat vooral Remco zelf bijzonder verbaast was na zijn doelpunt, 1-0.

Ondanks het overwicht dat DIZO dus had trof het vlaggenschip niet nog vaker doel in de eerste helft. Bvv ook niet, maar de bezoekers hadden wel 2 grote kansen die ze vakkundig om zeep hielpen.  Na een slechte crossbal van Gerrit van Overveld ving de spits de bal zijn handen op en ging als een ware rugbyer op de goal af. Schijnbaar mag dat na een eigen slechte bal, maar de spits wist dit buitenkansje uiteindelijk niet te benutten.  Ook een overtreding werd later niet geconstateerd maar ook hier faalde de spits, voor open goal, jammerlijk.

Na in de rust het tactische verhaal van Remco aan te hebben gehoord ging ‘t Vlaggenschip met vernieuwd vertrouwen de tweede helft het veld op.  DIOZ was tweede helft heer en meester, de bezoekers kregen slechts 1 kansje. DIOZ kreeg daarentegen een legio aan (schiet)kansen. Zeker 10 keer konden Ivo Schoovers, Toine Engelen, Joey Luijten en Chrsitian aanleggen, echter stond het vizier van dit viertal niet op scherp waardoor de tweede goal lang uitbleef. Uiteindelijk was het een kwartier voor tijd Alain Gerdes die de ban brak. Na een slim balletje tussendoor van Toine nam Alain de bal aan met zijn edele delen en rondde vervolgens makkelijk af, 2-0. De derde en vierde goal vielen de laatste 10 minuten ook nog voor ‘t Vlaggenschip.  De 3-0 was het Toine zelf die trefzeker was. Nadat Ivo de bal vanuit buitenspelpositie liet lopen, rommelde Toine zichzelf met de bal door de defensie heen. Kort daarop was Toine weer bepalend met een assist, Christian mistte de bal nog bij de eerste paal maar Huub van Sundert wist bij de tweede paal de bal binnen te lopen en bepaalde de eindstand hiermee op 4-0.

Door deze 4 doelpunten behaalde DIOZ zijn eerste zege van het seizoen.  Na drie wedstrijden staat de balans nu dus op; drie punten, een doelsaldo van + 2 en heeft ‘t Vlaggenschip 6 verschillende topscorers.  Naast de 4 doelpuntenmakers van vandaag behoren Joey en Ivo ook tot die groep.  ’t Vlaggenschip gaf met dit optreden indirect ook een signaal af aan ’t Sloepje van de club, aangezien het eerste s’middags ook veel te sterk was boor Bvv (0-10).

Volgende week is er geen wedstrijd voor DIOZ 4. Internos trok zich, al voor de start competitie,  terug uit de zesde klasse uit angst voor Luijks’ brigade. Om de teamspirit nog beter te maken (als dat al mogelijk is) heeft Christian zijn beste beentje voor gezet. ‘t Vlaggenschip gaat volgend weekend namelijk voet golfen in Rijen.  Christian heeft, slim als-ie is, ook gezorgd voor vrijkaartjes voor supporters.  Momenteel beschikt hij over 71 vrijkaartjes (toeschouwers gemiddelde van afgelopen seizoenen), die gratis te bestellen bij Christian. Heeft u interesse, meld u zelf dan vooral aan via  hunkybunkyregelthetwel@veelbijnamen.com (.nl was helaas al in gebruik)