Corona update: Trainingen

Zoals de meeste mensen inmiddels hebben meegekregen loopt de huidige lockdown en de bijbehorende maatregelen tot en met minimaal 30 maart. Buiten kan onder voorwaarden wel gesport worden. Er geldt een avondklok tussen 21.00 uur en 04.30 uur. Om de trainingen in goede banen te leiden zal gebruik worden gemaakt van de richtlijnen die de KNVB heeft opgesteld.

Buiten mag de jeugd tot en met 26 jaar op de sportaccommodatie in teamverband blijven sporten zonder dat ze anderhalve meter afstand in acht hoeven te nemen. De competitie ligt wel stil, onderlinge wedstrijden binnen de eigen club zijn toegestaan. Iedereen vanaf 27 jaar mag alleen sporten op anderhalve meter afstand en alleen individueel of in teamverband met maximaal vier personen, op de buitensportaccommodatie. Wedstrijden zijn niet toegestaan, de kantine, douches en kleedkamers zijn en blijven gesloten.

Op hoofdlijnen samengevat gelden voor het amateurvoetbal de volgende regels:

  • Voor de jeugdteams (spelers tot en met 26 jaar) gelden geen beperkingen in de groepsgrootte en de onderlinge afstand tijdens de training. Ook mogen zij trainingswedstrijden spelen binnen v.v. DIOZ.
  • Spelers boven de 27 jaar mogen alleen trainen in groepen van maximaal vier personen waarbij onderling een afstand van anderhalve meter moet worden gehanteerd.
  • De reguliere competitie ligt tot nader bericht stil.
  • De kantine, douches en kleedkamers blijven gesloten.
  • Er is geen publiek toegestaan bij v.v. DIOZ.