DIOZ – Victoria´03

DIOZ – Victoria stond vandaag op het programma in de 6de klasse voor lagere elftallen. Ondanks de slechte weersomstandigheden kon er gelukkig toch gespeeld worden, met de wetenschap dat komende dinsdag een nieuwe persconferentie zou zijn kon dit wel eens de laatste wedstrijd zijn voor de nieuwe lockdown. Voor de wedstrijd werd er nog even stilgestaan bij de sponsor van DIOZ 4. Rijwielsporthuis Ad van Overveld is inmiddels al 6 seizoenen sponsor en met het nieuwe tenue moest er een nieuw kiekje genomen worden met alle spelers en de directeuren Bas en Cindy als sponsor, opvolger Reno was ook van de partij en kon zodoende zien bij welk elftal hij over een jaar of 15 kan aansluiten.

DmvL begonnen voortvarend aan de wedstrijd en kwamen na 2 minuten al op voorsprong. Nicky van Kempen kopte uit een voorzet van Richard Claassen via de keeper raak, 1-0. Het leek een walk-over te worden nadat DmvL in de eerste minuut kans op kans kregen, gescoord werd er echter niet. Zoals de oude voetbalwet zegt; als je zelf niet scoort, scoort de tegenstander, gebeurde dit ook. Uit een vrije trap werd de bal verlengd en verdween zodoende in de verre hoek, 1-1. Na deze tegengoal was DIOZ de weg kwijt, er waren wel kansen maar hoe goed het voetbal de week ervoor was zo matig was het vandaag. Het bleef lang gelijk tot een paar minuten voor rust. Nadat Richard een schot had gelost van 30 meter afstand werd de bal wederom van richting veranderd waardoor de bal in de korte hoek verdween, 2-1. Het bleek een belangrijke treffer te zijn aangezien DmvL daarna niet meer in de problemen kwamen. Met deze goal komt Richard op 139 treffers te staan voor DIOZ 4 in zijn rijke carrière, slechts 1 doelpunt is hij nu nog verwijderd van het alltime-topscorerschap. In de vorm waar Richard nu verkeerd is het voor hem niet te hopen dat de amateursport komende dinsdag aan banden wordt gelegd.

In de tweede helft waren DmvL, voor het eerst fanatiek aangemoedigd door koningskoppel Lijks-Mouthaan (ook wel L&M genoemd), wel de betere maar was het voetbal zeer matig. Meerdere spelers haalde hun normale niveau niet maar verdedigend werd de wedstrijd  gecontroleerd. Na een uur spelen konden DmvL de voorsprong toch uitbreiden, na een assist van Toine Engelen was het wederom Nicky die doeltreffend kon afronden, 3-1. Na deze treffer gebeurde er lang niets, slechts in de laatste 10 minuten wisten DmvL nog tweemaal tot scoren te komen. Eerst was er een eigen doelpunt van Victoria na een assist van Richard en het laatste doelpunt werd gemaakt door Ivo Schoovers. Een voorzet van Toine werd slecht verwerkt door de keeper waardoor Ivo de bal kreeg, met een omhaal op de doellijn kon hij de uiteindelijke einduitslag op 5-1 bepalen.

Door deze overwinning kwam DIOZ op 12 punten te staan na 4 wedstrijden, een ongekende weelde voor De mannen van Luijks. De feestvreugde duurde echter maar 48u. Op de persconferentie van dinsdag 13 oktober werd namelijk bekend dat de overheid de amateur(voetbal)sport aan banden legt, hiermee wordt de formidabele vorm van DmvL hardhandig de nek om gedraaid. Wanneer er weer gevoetbald zou mogen worden, wat mogelijkerwijs 15 of 22 november zou zijn, bestaan er twee doelen. De overwinningsreeks voortzetten maar voor het eerst in de historie kunnen DmvL een jaar lang ongeslagen blijven, 24 november 2019 was namelijk de laatste nederlaag die de heren leden.

Normaliter volgen er na zo’n verslag nog een alinea op 6 maar dit verslag in een hart onder de riem voor Ted Janssen, kort maar krachtig. Na 3 wedstrijden meegedaan te hebben raakte Ted toch weer geblesseerd en aangezien Ted de enige is die nog nooit een wedstrijd verloren heeft met DmvL is de hoop dat hij snel hersteld en dat ook Ted dus kort maar krachtig blijft.