FC Emma – DIOZ

We gaan terug naar 24 november 2019, niemand heeft nog gehoord van het Corona-virus en De mannen van Luijks spelen thuis tegen Bsc uit Roosendaal. Helaas bestaat er geen verslag van deze wedstrijd maar het was er uiteindelijk één om niet snel te vergeten. Dave stond op goal, de verdediging bestond uit Danny, Tristan, Stefan en Sander. Op het middenveld stonden Jos, Nicky, Christian en Remco en in de spits mochten Alain en Toine hun kunsten vertonen. Ivo, Joey en Richard waren de reserves. Nu, op de kop af 325 dagen later, is pas het besef gekomen dat de deze wedstrijd een speciale is geweest. DmvL verloren namelijk met 0-5 maar dat was dan ook de laatste nederlaag die DmvL hebben geleden, in heel 2020 is DIOZ 4 dus nog ongeslagen. 2020 is het jaar van Corona wordt gezegd, maar als je bedenkt wat voor unieke prestatie wordt neergezet door ´t Vlaggenschip dan zal men anders doen gaan beweren.

Sinds 1994 is dit elftal aan het ploeteren over de meest verdorde, slechte velden waar meer onkruid op staat dan natuurlijk gras. Biljartlakentjes zaten er ook zelden of nooit bij, zelfs op kunstgrasvelden moest soms om de hopen korrels heen gelopen worden maar nooit lieten de mannen zich uit het veld slaan. In het begin was het Damsky´s Army, dit werd overgenomen door Potters´ Pottige en vervolgens waren het Gerrits Groentjes die de eer van DIOZ 4 moesten hooghouden. Uiteindelijk is zijn het, met een aantal interims van Meesters Manschappen, De mannen van Luijks geworden. In de tijd van Damsky´s Army werd je nog wel eens géén topscorer als je 28 goals maakte maar niets tipt aan het team van nu. DmvL hebben eigenlijk alles.

Een zwaargewicht in de goals, in de verdediging mannen die zichzelf zonder morren wegcijferen, het middenveld bestaat grootheden die de gaten dichtlopen en voorin zijn er spitsen met ervaring. Als Gerrits Groentjes werd DIOZ 4 ooit nog eens tweede in de eindrangschikking maar ook deze hoogste positie is inmiddels achterhaald door DmvL. Na de 5-0 overwinning in de topper tegen FC Emma staan de heren namelijk bovenaan de ranglijst in de 6de klasse. Andere leiders appte al met verbazing in de DIOZ-leiders groepsapp; ´wanneer is het nou een klaar met dat gewin van jullie´ en ´door jullie slaan wij als andere elftallen een slecht figuur´. In de volgende wedstrijd tegen de nummer één na laatst Victoria zal er Luijks alles aan gelegen zijn deze ongeslagen status te behouden.

De wedstrijd; DmvL moesten dus op bezoek bij medekoploper FC Emma, waar een zware wedstrijd werd verwacht was DIOZ vanaf het begin oppermachtig. De thuisploeg kreeg eigenlijk geen kans en DIOZ reeg de kansen aan één in de eerste helft. Waar er eerst nog een aantal kansen gemist werden was het Toine die de aanzet gaf op de voorsprong, vanaf rechts kwam hij naar binnen en krulde de bal op zijn Robbens op de kruising. De afgeslagen bal werd door Richard opgepikt en doorgepast op Tristan. Tristan schoot zich vervolgens in de geschiedenisboeken door in de korte hoek raak te schieten en zo zijn eerste goal ooit te maken voor DIOZ 4, 0-1. Kort na de openingstreffer was het wederom Richard die een assist liet noteren, een diepe bal verlengde Richard met een snelle voetbeweging waardoor Toine alleen op de doelman afkon. Uiterst beheerst maakte Toine vervolgens de 0-2. Gescoord werd er de eerste helft niet meer maar nadat de scheidsrechter aangegeven had dat er nog 1 minuut te spelen was gooide Danny Hagens de ware Higgens-shuffle eruit en hield een minuut lang 3 man aan het werk. Toen de bal eindelijk werd buiten gewerkt was het rust.

In de tweede helft ging het spel op en neer en dat resulteerde in een legio kansen aan beide kanten. Waar DIOZ de kansen wel af wist te maken kon keeper Dave de kansen van FC Emma allemaal tegenhouden en zodoende de eerste clean-sheet noteren van DmvL. Tussen de bedrijven door, aan beide kanten van het veld stonden namelijk bedrijfspanden, vestigde Ivo overigens nog een record. Gedurende de 90 minuten, inclusief een reservebeurt, wist Ivo het te presteren 23 keer zijn veters te moeten strikken. In een aparte groepsapp is er inmiddels al een idee geopperd te lappen voor een diploma voor Ivo. Niet iedereen was hier heel enthousiast over binnen de groep.

Uiteindelijk werd het dus 0-5 voor DIOZ, Toine scoorde nog tweemaal na assists van Nicky en Dave. Ook de hoofdpersoon van het vorige verslag Nick The Dick wist nog tot score te komen na een assist van Joey. Zodoende staan DmvL na 3 wedstrijden nog altijd op een 100% score en zijn zodoende dus de trotse lijstaanvoerder.