DI Organisatie Zegge

Al jaar en dag verschijnt er op maandagavond een verslag, maar achter de presentatie van een verslag op de website en Facebook zit veel geregel en communicatie. In een notendop begint het met de voorbereiding, daarna de wedstrijd zelf en dan nog de analyse. Doordat de wedstrijden zelf niet altijd even interessant zijn zijn er meerdere verslaggevers aangesteld voor DmvL.

DI Organisatie Zegge heeft als overkoepelende organisatie dus ervoor gezorgd dat er meerdere verslaggevers zijn, die in samenspraak met de eindredacteur uit Hulst moet doen bepalen wanneer en hoelaat het geplaatst wordt. Voordat het bij de eindredacteur terecht komt komen alle verslaggevers samen, dit gebeurt altijd op maandagavond rond 17:30u. Met de naderende toespraak van de minister president op die dag werd besloten dit uit te stellen en via mailing alles te combineren. Omdat dit op stel en sprong was heeft het verslag deze week iets langer op zich doen wachten. Na alles te hebben ontvangen van de verslaggevers of, zoals ze bij Voetbal International worden genoemd, watchers viel er één centraal onderwerp op.

De pre-matchwatcher van DI, die zoals elke week inzicht krijgt in de werkkamer van Luijks om tactieken te bestuderen, kreeg al snel door dat Luijks een plannetje had. DmvL hadden dan wel gewonnen van Nieuw-Vosmeer de week ervoor, Remco vond zijn Gouden Loempia winnaar Nick niet scherp beginnen aan de eerste wedstrijd van het seizoen. De man van één-op-één van het seizoen ervoor miste veel kansen en moest dus op scherp gezet worden. Luijks bedacht een wissel in de eerste helft waardoor zijn bloed zou gaan koken, voor de wedstrijd dan nog verder de info geven dat hij niet in de spits zou spelen in de tweede helft en de meesterzet was gecreëerd. Uiteraard wist Luijks ook wel dat hij wél in de spits zou komen maar dat zou tijdens de thee-speech in de rust wel komen.

De match-watcher van DI zag dat DmvL sterk begonnen aan de wedstrijd en dat Christian en Ivo al snel grote mogelijkheden op een voorsprong miste, uiteindelijk was het een mislukte voorzet van Christian die DIOZ wel op voorsprong bracht. Vanuit rechts viel zijn voorzet direct in de verre hoek, 1-0. Kort daarop verzuimde Richard Claassen de score te verdubbelen, onder de immense druk van het behalen van het alltime-topscorerschap mistte Richard een strafschop. Nadat DIOZ een kleine 10 minuten later wederom een strafschop kreeg zakte Richard in één. Hij durfde niet nogmaals achter de bal plaats te nemen, echter wist Christian hem te overtuigen de pingel wel te nemen en vertrouwen in zichzelf te houden. De 5 minuten die de mannen aan de kant aan het overleggen waren deed wat vreemd aan maar de steun betuigende arm om de schouder van Richard maakte het ook doenlijk. Uiteindelijk toen ook tegenstander Vritus ging vragen wanneer de strafschop nou genomen werd, stond Richard op en kegelde de 2-0 binnen. Met deze 2-0 was ook de ruststand bereikt.

In de tweede helft hadden DmvL wederom het betere van het spel. De, in een officiële wedstrijd, debuterende Ted liet een tien minuten na rust direct zijn eerste assists noteren. Een diepe bal van Ted werd subliem over de eigen keeper heen gewipt door de verdediger van Virtus, 0-3. Nadat Ted zich uit voorzorg had laten vervangen was DIOZ een kwartier lang te weg kwijt, met nog een kwartier te spelen stond er ineens een tussenstand van 3-3 op het scorebord. DmvL zullen DmvL echter niet zijn als ze hun rug weer deden rechten, waar DIOZ 2 en DIOZ 3 wel met 3-3 gelijk speelde maakte DmvL er nog 2 waardoor er toch gewonnen werd. Na de gelijkmaker was het namelijk Nicky die opstond, eerst maakte Nick the Dick zelf de 4-3 na een assist van Christian. Vervolgens werd hij nagetrapt maar zonder morren stond hij op en riep nadat de tegenstander van het veld was gestuurd; ´we gaan gewoon weer lekker voetballen´. Om zijn woorden nog wat meer kracht bij te zetten leverde hij een paar minuten later de bal af aan Ivo zodat hij de 5-3 kon maken. Met dit doelpunt was de wedstrijd uiteraard beslist. Een kleine tien minuten schitteren was voor Nick genoeg om Man of the Match te worden volgens de match-watcher.

De off-the-pitch-watcher (misschien wel de belangrijkste) maakte natuurlijk ook een verslag, en ondanks dat Nicky de man van de wedstrijd was concludeerde hij dat het echte talent van Van Kempen aan de zijkant stond. Verdeeld over 2 jonge mannekes die meer gevoel hebben in de rechter teen dan Nicky in zijn hele lichaam. Daarnaast stond de betere helft van Nicky ook nog eens aan de zijlijn. De bijnaam Nick the Dick geeft wellicht aan waarom Suus zijn wederhelft is, daarnaast blijkt hij erg lief te zijn. Toch had de off-the-pitch watcher ook wat positiefs te melden over Nicky, de derde helft stond hem namelijk goed. Een keer of zes maakte hij aanstalte naar huis te gaan maar tot vijf keer toe herstelde hij zijn fout om toch nog een tosti of cola te bestellen.

Nu heeft DI ook nog de crowd-watcher, de dressroom-watcher en de travel-watcher. Deze laatste watcher is in het leven geroepen nadat niet alleen Toine (60km op en neer) en Sander (120km op en neer) maar nu ook Christian 150km op en neer moet reizen voor een  wedstrijdje. En dan hebben we het slechts over de afstanden van reizen bij thuiswedstrijden. Het leek DI dan dus ook verstandig daar een verslaggever op te zetten. Komen hier vaak mooie verhalen vandaan? Niet vaak maar het gebeurt wel, zo melde de dressroom-watcher dat Nicky de broek van Gerrit had proberen aan te doen na gedoucht te hebben. Pas toen de knoopjes niet dicht gingen besefte Nick dat er wat aan de hand was, na vervolgens nog 3 broeken te hebben gepast vond hij zijn eigen broek. Frappant genoeg bij zijn eigen tas en schoenen.

Normaliter worden deze verhalen bij elkaar gepakt en gehusseld, dat was nu dus niet mogelijk waardoor iedereen zijn verhalen mailde naar de eindredacteur in Hulst. Na akkoord van hem kon het verslag eindelijk geplaatst worden waardoor nu iedereen kan zien dat DIOZ 4 na twee wedstrijden nog steeds de volle buit heeft. Zondag 4 oktober wacht direct de topper tegen FC Emma, aangezien ook hun beide wedstrijden gewonnen hebben.