En dat is één

´Weken zijn we nu in training, dit is het moment waar we allemaal naar toegeleefd hebben. Zwoegen over het trainingsveld tot donderdagavond laat, vasthouden aan gepersonaliseerde diëten, tactische vormen inslijpen tijdens wedstrijdbesprekingen, allemaal voor dit moment. Drie oefenwedstrijden hebben we gespeeld, tactieken zijn uitgeprobeerd en gedetailleerd aangepast. Nu moeten we het uitvoeren, de competitie begint vandaag. Nu is het voor het echie, willen we kampioen worden moeten de eerste stappen nu gezet worden. Wij zijn De mannen van Luijks, die naam mogen niet veel voetballers dragen! Bayern München, FC Barcelona en Ajax hadden van Gaal, jullie hebben mij. Mijn voorbereiding is subliem geweest, immers leer je meer van verliezen dan van winnen. Dave heeft zijn blunders gemaakt, Stefan het eigen doelpuntje meegepakt, Tristan is genoeg zat geweest nu, Gerrit is weer fit na zorgvuldig opbouwen, Dennie is voor de tweede keer vader geworden dus die zorgen heb ik ook achter hem gelaten, Ivo heeft het aantal keer te laat komen binnen het seizoen al bereikt, Danny Hagens komt nu op zijn positie pas echt uit de verf, hebben we met Gunther een goede opvolger gevonden van d´n Bef, heeft Christian dit seizoen al meer kilometers gemaakt als in voorgaande 5 seizoenen samen, timmert Richard niet alleen de tafels in elkaar maar ook aan de weg naar het all-time topscorersschaap, werkt Alain keihard aan zijn wederopstanding, is Toine als engel naar grote hoogte gestegen, heb ik Nils ´money´ Mouthaan aangesteld als TD om mezelf nog meer te kunnen richten op het tactische plan en is bekend geworden dat die Jos, DIOZ is. Ging alles goed; nee helaas. Ted en Joey hebben kleine blessures opgelopen en Sander raakte geblesseerd nadat hij zich verstapte in een gleuf op het veld dat ik zelf had moeten herstellen tijdens de onderhoudsdagen. Dat is de enige fout die ik gemaakt heb deze voorbereiding, maar laten we het positief zien, deze drie heren zijn op de weg terug, we worden dus alleen nog maar sterker! We kunnen, nee we gaan kampioen worden. De eerste horde is Nieuw-Vosmeer, ik eis niets minder dan een overwinning´.

Dit waren de woorden van Luijks voor aanvang van de wedstrijd, Luijks wilde zijn mannen op scherp zetten en dat lukte hem met deze indrukwekkende speech uitstekend. Na 5 minuten stonden DmvL namelijk al met 1-0 voor. Vanuit een corner verlengde Nicky de bal waarna Alain hem voor de voeten kreeg, als vanouds ronde Alain koelbloedig af, 0-1. Na een klein half uur spelen verdubbelde DIOZ de score, ditmaal waren de rollen omgedraaid. Na een goede aanval over links trok Toine de bal terug naar Alain, die hem op zijn beurt breed legde op Nicky. Met een diagonaal schot in de verre hoek maakte ook Nicky zijn eerste van het seizoen, 0-2. Kort voor rust zette ook Ivo zichzelf op het scorebord. Nadat er een overtreding werd gemaakt op Gunther nam Richard de gegeven vrije trap snel en stuurde Ivo met een diepe bal weg, vanaf 30 meter volleerde Ivo de bal vervolgens binnen achter de verbouwereerde keeper van de thuisploeg, 0-3. Met deze ruststand zochten beide teams de kleedkamer op, al had het door het enorme aantal kansen (aan beide kanten) ook al makkelijk 3-8 kunnen staan.

In de tweede helft namen DmvL wat gas terug en lieten Nieuw-Vosmeer het spel maken, vanuit de counter was DIOZ zeer gevaarlijk. Het vizier van Tristan, Christian, Toine en Nicky stond echter nog niet helemaal op scherp waardoor het verschil drie doelpunten bleef. Nadat ook NVS een aantal kansen mistte was het Ivo die zijn tweede en DIOZ´ vierde wist te maken. Nadat Tristan met een steekbal hem alleen voor de keeper zette om speelde Ivo de doelman makkelijk en liep de 0-4 binnen. Kort voor tijd maakte NVS toch nog een terechte eretreffer. Hier bleef het bij al was er nog een hachelijk moment in de zestien van DIOZ. Uiteindelijk wist keeper Dave de bal met zijn hak te redden waarna de spits van NVS hands maakte waardoor ook deze kans werd verijdeld. Zo wonnen DmvL hun eerste wedstrijd van het seizoen met 1-4, kan de platte kar afgestoft worden, de lagertjes ingevet, de bandjes opgepompt en de champagne alvast koud gezet worden. 9 mei heeft Luijks omcirkeld als D-Day, thuis tegen De Fendert wordt dé dag, deze dag zullen DmvL hun kampioenschap vieren. Luijks is overtuigt…