DmvL 20/21

We mogen weer

Eind augustus stonden De mannen van Luijks voor het eerst sinds de Corona-lockdown weer op het veld voor een officiële wedstrijd, in drie (derby)bekerwedstrijden tegen Devo, Sprundel en RSV konden de mannen zich voorbereiden op de start van het nieuwe seizoen. DIOZ startte vol vertrouwen aangezien iedereen een gepersonaliseerd trainingsprogramma had gekregen van Luijks om de corona-kilo´s eraf te trainen. Topfit als zwangere vrouwen, stonden 19 selectieleden de eerste training op het veld, naast het persoonlijke trainingsprogramma waren er echter nog meer noemenswaardigheden deze zomer. 

Deze zomer namen namelijk drie spelers afscheid. Alexander Potters kondigde zijn afscheid in oktober 2019 al aan maar afgelopen zomer ging er definitief een streep door de naam Alexander, waardoor een imposante carrière werd beëindigd. Naast Alexander stopte ook nog een ander meubelstuk van DIOZ 4. Collin a.k.a. d´n bef besloot de strijd met zijn achillespees te staken en na 26 jaar voetballen voor dit seniorenelftal te stoppen. Gelukkig bleef Colin´s dotje, beter bekend als Ons El, wel onder contract staan bij DIOZ 4. Hierdoor zullen ook dit seizoen de shirts er weer stralend schoon eruit zien bij de wedstrijden. De derde man is officieel nog in dienst maar heeft er een combi-functie van gemaakt, Nils verruilde zijn trainingspak in voor een maatpak om technisch directeur te worden en zo zijn boezemvriend Luijks bij te staan in de eeuwige strijd tegen transfers en contractverlengingen. De verwachting is dus niet dat Mouthaan nog terugkeert op het veld door deze fulltime job, echter is een definitieve beslissing hierin nog niet genomen. Nils kon echter wel direct aan de bak aangezien de selectie nu nog maar uit 16 man betrof.

Het eerste wat Nils deed was het analyseren van de jeugd. Talent in overvloed maar de twijfel bestond of de jonge mannen de intensiteit, het fysieke spel en de psychische druk van DIOZ 4 al wel aankonden. Er werd dus verder gekeken; er werd een bezoek gebracht aan Cluzona waar een speler ongelukkig was, hij wilde dichter bij huis gaan voetballen en dat klonk Nils als muziek in de oren. Als kleine club in het Nederlands voetbal kan DIOZ 4 natuurlijk niet op tegen het grote geld van bijvoorbeeld Ajax. Het is Money Mouthaan dus niet aan te rekenen dat hij Marc Netto van Ajax niet kan volgen in de miljoenen klappers van de Amsterdammers. Na pittige onderhandelingen kreeg Nils het voor elkaar om Gunther Aerts transfervrij over te nemen van de Wouwse club, Gunther tekende voor 2 seizoenen met een optie tot een derde. De tweede transfer die Money Mouthaan realiseerde was er wederom één zonder transfersom. Geïnspireerd door het transfer geweld van FC Groningen trok Nils zijn stoute schoenen aan en benaderde Ted Janssens. Janssens, oud speler van DIOZ 1, werkte aan zijn herstel na gestopt te zijn geweest. De parallellen met Arjen Robben zijn angstaanjagend waar Ted eveneens de man van glas wordt genoemd. Net als Robben tekende Ted een prestatie-contract van 2 seizoenen. Ook heeft Ted aangegeven, net als Robben, het EK nog niet helemaal uit zijn hoofd te hebben gezet. Met het contracteren van deze twee spelers bestond de groep uit 18 spelers, het zou echter niet langer dan 1 wedstrijd duren voordat er toch jeugdspelers meegenomen moesten worden.

De eerste wedstrijd was dé derby tegen Devo, met één van de nieuwelingen in de basis werd Der Gunthergang direct ingezet tijdens de eerste thuiswedstrijd. In het eerste en in het laatste uur werden DmvL van de mat gespeeld. De kwartieren voor en na de rust waren gelijkwaardig en leverde dat ook voldoende kansen voor DIOZ op. Ondanks dit feit werd er met 4-1 verloren maar binnen de technische staf was er toch nog genoeg positivisme. Een opmerkelijk feit in deze uitslag was dat Stefan Konings het doelpunt, met een Van Persie-aanse duikkopbal, maakte. Het was Stefan zijn eerste doelpunt voor DmvL!

De tweede wedstrijd werd met 2-2 gelijkgespeeld in de gemeente-derby tegen Sprundel, de 2-2 was vooral te danken aan invalkeeper Dennie Konings die 2 tot 3 zeker lijkende doelpunten wist te voorkomen. Naast een eigen doelpunt, binnen de DIOZ muren al omgedoopt tot een HB´tje, was het Ivo die het andere doelpunt voor DmvL wist te maken.

De derde wedstrijd was eveneens een gemeente-derby, ditmaal was Rvs uit Rucphen de tegenstander. Uiteindelijk werd er met 0-5 verloren waardoor de bekercampagne werd afgesloten met 1 punt uit drie wedstrijden. 

Zijn DmvL klaar voor de start van het nieuwe seizoen? Gezien de uitslagen lijkt het van niet maar om met Co Adriaanse zijn woorden te spreken is dat scorebordjournalistiek. Elke wedstrijd was er minimaal een fase waar DmvL gelijkwaardig waren aan de tegenstander, hier kan dus op voortborduurt worden. Mochten de mannen kampioen worden zal dat rijkelijk beloond worden, 9 kratten bier zullen er weggeven worden bij een kampioenschap en daar is niet eens een beloning van hoofdsponsor Rijwielhuis Ad van Overveld bij inbegrepen. Baas B. in hierover nog in conclaaf met zijn wederhelft.