Wedstrijdverslag DIOZ 4 – SVC 4 18-09-2016

’t Vlaggenschip gaat op eigen Linden het schip in

Nadat de mannen van Luijks 3 nederlagen hadden geleden in de voorbereiding (vriendschappelijk 1-2 tegen Oud-Gastel en in de beker 1-2 tegen Nieuw Borchvliet 1-2 en tegen Dosko 0-9) stond er vandaag de eerste competitiewedstrijd op het programma. Met een groot zelfvertrouwen begon het ‘nieuwe’ DIOZ 4 dus aan zijn eerste wedstrijd. ’t Vlaggenschip ontving in deze wedstrijd SVC uit Standdaarbuiten.

Het begin was niet om over naar huis te schrijven, doen w e dus ook verder niet uitgebreid. Na 2 minuten stond het 0-1. Na een klein kwartier kreeg DIOZ meer en meer grip op de wedstrijd. SVC was beter maar echte kansen werden er niet gecreëerd. Uiteindelijk was het DIOZ dat tegen de verhouding in op gelijke hoogte kwam. Een corner van Toine Engelen werd bij de tweede paal uitstekend binnen gekopt door Ivo Schoovers, 1-1. Ook na dit doelpunt bleef SVC de betere voetballende partij. Op zich niet gek aangezien Luijks dit seizoen echt catenaccio wilt spelen. Met een blok van 4 verdedigers en 5 middenvelders ervoor trachten de mannen van Luijks een goed resultaat te behalen. Met vlagen lukte het counteren in de eerste helft aardig. De eenzame spits Richard wist een paar keer goed de bal vast te houden of door te koppen waardoor er dreiging ontstond. Doelpunten leverde dit voor de mannen van Luijks niet op. Aan de andere kant viel het doelpunt wel, nadat een voorzet van richting werd veranderd door achter elkaar Gerrit, Dave en Joey viel de bal precies voor de voeten van een speler van SVC. Deze kon vervolgens makkelijk de 1-2 binnen schieten. Dit was dan ook de rust stand.

De tweede helft was een kopie van de eerste. SVC was beter maar kwam niet tot grote kansen. DIOZ kwam echter helemaal niet aan voetballen toe waardoor het niet verassend was dat SVC de wedstrijd een kwartier voor het einde besliste, 1-3. Naar dit doelpunt probeerde DIOZ nog wel een slotoffensief er uit te persen maar echt resultaat had dit niet. Kleine mogelijkheden waren en maar de aansluitingstreffer viel niet. Hierdoor verloor DIOZ zijn eerste wedstrijd van het seizoen en begon zodoende met een behoorlijke kater aan het nieuwe seizoen. Volgende week moeten de mannen van Luijks het wederom  opnemen tegen Nieuw Borchvliet. Doordat het een lager team betreft dan tijdens de beker confrontatie en er nog niets van het zelfvertrouwen van ’t Vlaggenschip afgenomen is gaan de heren volgende week wederom vol voor de winst.