Wedstrijdverslag DIOZ 2 – DEVO 2 09-04-2017

DIOZ 2 moeizaam langs Devo.

Voor de derde keer dit seizoen (2x competitie en 1x beker) mochten we aantreden tegen Devo 2 uit ons naastgelegen dorpje Bosschenhoofd. Op het allerlaatste moment werd scheidsrechter Rob Pesman opgetrommeld en hij was bereid ons uit de brand te helpen. Na een vertraging van circa 10 minuutjes kon de wedstrijd worden aangevangen. Zonnetje hoog aan de hemel en het buitenterras was al snel met supporters gevuld. Binnen 6 minuten stond de Zegse ploeg al voor dezelfde opgave als Max Verstappen. Terug proberen te komen vanaf een achterstand. Met een slimme beweging werd Tristan in de 16 omspeeld en de bal werd teruggelegd ter hoogte van de penaltystip. Daar stond een speler van Devo volledig vrij en deze kon simpel de 0-1 binnenschieten. Gelukkig kon de Zegse ploeg deze achterstand een kwartiertje later wegpoetsen. Lorenzo stuurde Stefan op links de diepte in en ons loopwonder wist Jelle bij de tweede paal met een scherpe voorzet te bereiken. Jelle drukte beheerst af en ondanks protesten van Devo wegens vermeend buitenspel werd het doelpunt terecht goedgekeurd. Hierna kwam Devo er enkele keren gevaarlijk uit maar de spits was duidelijk erop uit een strafschop te versieren. Gelukkig trapte onze scheids hier niet in. In de 40e minuut een beetje een zelfde scenario als bij het eerste Zegse doelpunt. Stefan ging goed door op links en leverde de bal in bij Jelle. Deze keer op de rand van de 16. Jelle zag al snel dat de keeper verkeerd gepositioneerd stond en met militaire precisie krulde hij de bal met binnenkantje rechts prachtig in de lange hoek waardoor de rust werd bereikt met een 2-1 voorsprong. Dit had 3-1 kunnen (en misschien wel moeten) zijn, maar Lorenzo kwam volledig vrij voor open doel niet uit met zijn rechter en schoof de bal jammerlijk naast. 10 Minuten na rust was Brammetje aan zijn directe tegenstander ontsnapt en stevende op het vijandelijke doel af. Zijn krachtige schot met de rechter belandde echter op de paal. Hierna zakte het nivo als een sorbet in de zon in elkaar. Duels werden feller, voetballend werd het minder en scheidsrechter Pesman had de handjes vol om alles in goede banen te leiden. Na een opstootje op het veld liepen de gemoederen even hoog op en was er een terechte rode kaart voor de bezoekers. Devo zette nog aan voor de gelijkmaker en deze leek er bijna te komen toen Rob Haast besloot in de eigen 16 te gaan koppen. Zijn kopbal belandde echter tot ieders vreugd op de lat. 5 Minuutjes voor tijd viel de uiteindelijke beslissing. Jorin leverde een voorzet op maat af bij Coertje Roks en zijn diagonale schot betekende de 3-1 voorsprong die de rest van de wedstrijd niet meer in gevaar kwam en we dit seizoen voor de derde keer winnend een wedstrijd tegen Devo af konden sluiten. Onder een heerlijk zomerzonnetje werd dit heuglijk feit gevierd op het terras met het nodige Spa Goud. Komende 2 weken staan er geen wedstrijden voor ons op het program en we moeten fit en scherp zien te blijven voor 30 april wanneer we thuis tegen NSV aantreden.