Wedstrijdverslag DIOZ 2 – BVV’63 2 09-10-2016

OOK DIOZ 2 WINT VAN BVV.

Nadat DIOZ 1 en DIOZ 4 reeds eerder in het seizoen van BVV hadden gewonnen, werd de druk op de mannen van Roos behoorlijk opgevoerd. Omdat we weer een overschot aan spelers hadden, besloot Jelle dat zijn broer Jorin het maar alleen moest doen namens de familie en hij bleef in zijn nest liggen. De toestand waarin hij verkeerde laat zich raden. Ton en Ruud zullen deze week overleg plegen met de tuchtcommissie en sancties bepalen. Zal druk worden daar aangezien er nog een zaakje loopt betreffende een buitenechtelijk wedstrijdje van een bepaald persoon niet nader te noemen. Maar weer terug naar de orde van de dag. Ondanks dat het alweer 9 oktober was, glinsterde er een heerlijk lentezonnetje boven sportpark De Linden. Ondanks dit zonnetje liepen enkele spelers met behoorlijk onweer en gedonder in de kop over het veld maar dat mocht de pret niet drukken. Deze succesformule is namelijk al vaker gehanteerd. Gelukkig speelden we thuis waardoor Bram ook niet kon verdwalen of verkeerd kon rijden zoals vorige week. Als beloning mocht hij op de bank beginnen. De gewenste vroege voorsprong in de wedstrijd werd in de 5e minuut bewerkstelligd. Met een mooi boogballetje over de verdediging lanceerde Dokkie Lorenzo in de diepte. Deze liep op snelheid nog 2 verdedigers eruit en wist de keeper vanaf 18 meter met een stevig schot te passeren. Na 20 minuten was het andersom. Onze chefkok bediende Dokkie op de rand van de 16 en met een bekeken schuiver met de linker wist hij de voorsprong te verdubbelen naar 2-0. BVV was niet bij machte het DIOZ lastig te maken daar alle duels achterin en op het middenveld door de Zeggenaren werden gewonnen. Minpuntje was dat de score voor rust niet verder werd uitgebouwd. Een mislukte voorzet van Roel rolde bijna nog in het doel maar ging net voorlangs. Dit was al heel wat aangezien hij de rest van de eerste helft continu buitenspel stond. Hier was hij het zelf uiteraard niet mee eens. Na rust werd er weer een half nieuw elftal ingebracht, maar dit ging moeiteloos verder met aanvallen. Aangezien we pas met 2-0 voor stonden was het wel zaak om achterin de boel dicht te houden. Een aansluitingstreffer zou de bezoekers namelijk nieuw elan kunnen bezorgen en dan kan het zomaar nog eens lastig worden. Gelukkig was dit niet het geval mede dankzij het feit dat we nu een echte keeper in de goal hadden. Wel zal er deze week getraind gaan worden op het uitspelen van kansen. Maar liefst 4 keer kwam de Zegse ploeg in overtal (6 tegen 4 of 5 tegen 2) de Bergse 16 binnen en evenveel keer wisten we dit niet uit te buiten. En dan zijn de halve kansen er nog niet eens bij opgeteld. Het duurde maar liefst tot 10 minuten voor tijd voor de beslissing viel. Een corner van Don Leo kwam een keer op maat aan en de mee opgekomen Nelis kon de bal simpel binnenkoppen. Restant van de wedstrijd was niet noemenswaardig en de match werd vakkundig uitgespeeld door de mannen van Ton en Nol onder leiding van de uitstekend fluitende scheidsrechter Kees Brouwers. Volgende week wacht de uitwedstrijd tegen Devo. Aangezien het tweede van DIOZ nu alleen de koppositie bezet in deze klasse, zal deze tegenstander wel extra gemotiveerd zijn om een goed resultaat te boeken. Aan DIOZ de taak de koppositie te behouden.