Wedstrijdverslag DEVO 2 – DIOZ 2 16-10-2016

DIOZ 2 wint derby der derby’s.

Afgelopen zondag stond de derby der derby’s op het programma. De match waarbij El Classico en the Old Firm verbleken, City-United totaal onbelangrijk wordt en zelfs de debatten tussen Trump en Clinton worden onderbroken. Het gaat hierbij om een onvervalste wedstrijd Devo 2 (uit Bosschenhoofd voor degene die dat niet weten) en de Zegse trots DIOZ 2 onder leiding van een uitstekend leidende scheidsrechter uit ons nabijgelegen dorp. Vraag was alleen natuurlijk wat onze grote Leider Ton Roos deze keer bedacht zou hebben qua strijdplan samen met zijn niet erkende zoon Nol Brouwers. Maar liefst 16 spelers had onze Ton tot zijn beschikking en hij kreeg het voor elkaar om dit terug te brengen naar 11 spelers die in de basis mochten beginnen. Het begin van de wedstrijd liet echter veel te wensen over. Robin had teveel energie verloren bij het fietsen naar Bosschenhoofd waardoor hij bij een diepe bal net tekort kwam en de Devospits kon vervolgens ook Glenn omspelen waardoor we binnen 6 minuten al tegen een 1-0 achterstand aankeken. 7 minuten later was het ook al 2-0. Een corner viel bij de eerste paal binnen en Nelis was te laat waardoor zijn tegenstander binnen kon tikken. Het hoofd van onze grote leider werd nog roder van woede dan de meeste pompoenen die net buiten de Zeg verkocht worden ter hoogte van nummer 38 en gelukkig maakte Nelis zijn eerder gemaakte fout net op tijd goed voordat de AED bij onze Tony moest worden aangesloten. In de 22e minuut gaf Leo een puike voorzet af die door Nelis schitterend buiten bereik van de keeper werd binnengekopt. 5 Minuten later was ook de gelijkmaker een feit. Leo knalde een bal laag de 16 binnen en via een speler van Devo vloog de bal in eigen doel. In de 40e minuut was Brammetje Ultermaans zijn tegenstander weer eens te snel af en deze trok binnen de 16 aan de noodrem. Gevolg was een penalty die door Witte onberispelijk werd binnengeschoten en voor het eerst kwamen we deze wedstrijd op voorsprong. Lang duurde dit echter niet. In de 44e minuut kreeg Devo wederom een corner en deze werd vanaf een meter of 3 snoeihard binnengekopt waardoor we met 3-3 gingen rusten. Roos besloot maar liefst 5 spelers te wisselen in de hoop dat we deze wedstrijd naar ons toe konden trekken. Het niveau daalde echter behoorlijk en het leek uit te gaan draaien op puntverlies. Maar dan komt natuurlijk de genialiteit van onze technische staf naar boven. Zij doen dingen die niemand verwacht (ook de meeste spelers niet), waar van Gaal, Guardiola en Mourinho nog wat van kunnen leren. Hij besloot in de 68e minuut Nelis weer terug in te brengen en posteerde de Totti van DIOZ 2 (qua leeftijd in ieder geval) in de spits. Wat een geniale zet! Het was namelijk het 41-jarige zwaargewicht die 5 minuten voor tijd de winnende treffer binnenschoot nadat ons Pools supertalent Foely de bal tegen zijn standbeen kreeg. Onmiddellijk daarna moest hij terug de verdediging in om de 3 punten veilig te stellen hetgeen hem samen met zijn medespelers lukte tot grote opluchting van velen. Hierdoor blijft de trots van de Zeg aan kop van het klassement. Als beloning hebben we zondag aanstaande een vrije dag gekregen van de KNVB (heeft ook iets te maken met het Oktyoberfest zaterdag a.s. in de kantine en de daarbij waarschijnlijk te nuttigen pulletjes met bier). De week daarop (30 oktober) staat de thuiswedstrijd tegen Vivoo op het program. U zijt allen welkom om 12.00 uur.