Wedstrijdverslag DIOZ 4 – Roosendaal 13 16-10-2016

Meesterlijk meesterbrein bij Meesters manschappen

Voor vierde wedstrijd van het nog prille seizoen moest ‘t Vlaggenschip het vandaag opnemen tegen RKVV Roosendaal.  Na een vrij weekend, waar de mannen van Luijks gingen voet golfen (winnaar Gerrit van Overveld) en stappen in Breda (aan de hand van gids Toine Engelen)  moest er dit weekend weer gepresteerd worden.

Aangezien Remco niet aanwezig was stond ‘t Vlaggenschip vandaag onder leiding van coach Colin Meesters.  In de zelfde opstelling,  en met de zelfde aanvallende intenties gingen de heren het veld op. DIOZ kwam redelijk uit de start blokken en creëerde kleine kansjes.  Nadat Roosendaal 3 smerige overtredingen had gemaakt die onbestraft bleven, nam DIOZ tegen de verhouding in een voorsprong.  Nadat de keeper te ver uit zijn doel was gekomen legde Joey Luijten de bal panklaar op het hoofd van Ivo Schoovers.  De 1-0 was dus het logische gevolg. Kort na de openingstreffer viel echter al snel de gelijkmaker,  nadat vlagger Perry Haast stond te slapen konden de gasten uit Roosendaal uit buitenspel positie makkelijk scoren.  Dit tegendoelpunt was een behoorlijke tegenvaller van Meester manschappen, en dat in de vervolg minuten goed te merken.  Roosendaal rook bloed en kon 5 minuten na de gelijkmaker ook de 1-2 laten aantekenen.  Langzaam maar zeker herstelde DIOZ zich en vocht het zich terug in de wedstrijd. Kort voor rust was het wederom Ivo die trefzeker was. Ditmaal was het Gerrit,  dus beschikkend over een uitstekende putt-trap, die de bal perfect in de loop van Ivo neerlegde middels een ‘steek-voorzet’. Koelbloedig als de topscorer is,  maakte de nummer 10 uit de draai gedessineerd de 2-2.

De tweede helft begonnen Meesters manschappen matig.  Roosendaal kreeg wat kansjes maar kwam niet tot scoren.  Waar normaliter Christian Kerstens de tegenstander vaak te hulp schiet, was het nu Stefan Konings die ze een handje hielp. Een kluts bal in de zestien werd door Stefan als een volleyballer weggeslagen.  Een strafschop was het logische vervolg. Keeper Dave Schoovers kon de strafschop echter keren maar de rebound was hem, samen met Joey (die op de lijn stond),  te machtig. 2-3.

Na dit tegendoelpunt toonde Colin zijn meesterlijke klasse door in te grijpen als trainer. Hij wisselde zichzelf en liet Nils terug invallen.  Vanaf dat moment nam de wedstrijd een wending.  Met Colin gepassioneerd coachend aan de kant, namen Meesters manschappen het heft in handen en deden de wedstrijd kantelen.  Roosendaal werd van het kastje naar de muur gestuurd, figuurlijk uiteraard want er staat helemaal geen kastje op een voetbalveld, maar de kansen volgde elkaar in rap tempo op. Het duurde echter wel tot de tachtigste minuut voordat DIOZ de stand gelijk trok.  Andermaal was het Ivo die trefzeker was, bij een corner van Alain Gerdes trok Perry goed het gat voor Ivo. In geheel vrijstaande positie kon Ivo de 3-3 binnen koppen.

Na de 3-3 was er kortstondig overleg over wat te doen, consolideren of voor de winst gaan. Maar aangezien laatste man Gerrit al voor de aftrap al in de spits stond volgde de rest zijn voorbeeld en gingen Meesters manschappen op zoek naar de overwinning.  Tot 20 seconden voor het laatste eindsignaal leek het echter verspeelde energie te zijn.  Echter was daar op dat moment nog een actie van Toine Engelen, zoals al veel vaker deze wedstrijd werd nu weer een smerige overtreding gemaakt door één van de bezoekers.  De vrije trap werd door Christian op karakteristieke wijze voor gezet (indraaiend bij de tweede paal). Deze perfecte vrije trap werd door, jawel, weer Ivo binnengekopt. Toen de bal binnensloeg in de verre hoek was het hek van de dam voor Meesters manschappen. Colin trok zijn shirt uit en begon rondjes te rennen met de vlag in zijn hand, Nils maakte zes koprollen in de middencirkel, Jos Schouw ging aan de lat hangen naast het voetbalveld, Huub van Zundert sprong op zijn rotator en speelde jack-ass na en Danny hoorde vanuit Ahoy dat Meester manschappen wonnen en liet nog een extra ketting aanmeten op de sieradenbeurs.

Maar goed, DIOZ won dus in de laatste seconden met 4-3 en staan nu nog maar 4 verliespunten achter de koploper.  Volgende week wacht voor DIOZ de derby tegen Devo. Wederom spelen de, dan weer mannen van Luijks, tegen op sportpark De Linden.  De statistieken van Colin (100% winst) kan Remco helaas niet weerleggen maar door een nieuwe overwinning kan hij zijn winstratio natuurlijk wel weer wat op krikken. Komt dat zien!!