Wedstrijdverslag DIOZ 2 – VIVOO 3 30-10-2016

Enorme offday voor DIOZ 2.

Verslaggever ben je in goede en slechte tijden maar om hier iets over te kunnen schrijven valt niet mee. We moesten deze zondag aantreden tegen Vivoo 3. Op papier en klassement gebaseerd, zou dit niet moeilijk moeten zijn maar u voelt hem waarschijnlijk al aankomen. Dat was het namelijk wel. Liever zou ik schrijven over de schitterende overwinning van DIOZ 1 op de buurtjes uit Bosschenhoofd die op schitterende wijze met 7-2 zaterdagavond naar huis werden gestuurd. Afgejaagd en afgetroefd op iedere grasspriet van het veld. Een genot voor het oog met veel fanatieke supporters langs de lijn. Helaas heeft het voetballen op zaterdagavond ook een nadeel. De kantine was geopend en veel biertjes waren ingeslagen. Zo trouw als de gemiddelde 2e-elftalspeler is, werd besloten om ook hierin mee te helpen met het opdrinken hiervan. Zondags waren de gevolgen niet te overzien. Bij velen gingen de ogen nog nauwelijks open en ook het uurtje extra slaap was niet voldoende. Voorafgaand aan de wedstrijd werd besloten hetzelfde aan de wedstrijd te beginnen zoals op zaterdagavond bij DIOZ-DEVO het geval was. Probleem was echter dat we het niveau van DEVO aanhielden en Vivoo het niveau van DIOZ 1. Op alle plaatsen op het veld werden we afgetroefd. Geen enkele bal kwam fatsoenlijk aan, geen goede pass werd gegeven en het was niet om aan te zien. Binnen 4 minuten stonden we al met 0-1 achter door een defensieve fout. De anders zo solide verdediging was deze dag niet in goede doen en dat gold ook voor het middenveld en de aanval. Na 20 minuten keken we zelfs al tegen een 0-2 achterstand aan door wederom een defensieve blunder. Overal op het veld kwamen we 3 stappen te laat en alles ging in een veel te laag tempo. Diverse malen geteld maar onze tegenstander stond toch echt maar met 11 op het veld maar het leken er wel 16. Zo konden ze vrolijk combinerend zelfs uitlopen naar 0-4. Een blamage ten top. 5 Minuten voor rust kon Corné vanaf 11 meter nog wel 1-4 aantekenen, maar dat er iets moest gebeuren was wel zeer waarschijnlijk. Ton greep dan ook meerdere malen in met wissels, maar het wilde vandaag gewoonweg niet lukken. Na rust kregen we iets meer grip op de tegenstander maar na 20 minuten lag de bal wederom in ons doel. Een vrije trap werd achterin bij de tweede paal neergelegd en kon simpel worden binnengetikt door een volldeig ongedekte speler. Daarna kregen we nog een paar kleine kansjes (en ook grote) maar de bal wilde er gewoonweg niet in vandaag. 10 Minuten voor tijd werd de eindstand 2-5 op het bord gezet door Robin die van dichtbij snoeihard de bal in het dak van het doel knalde. Het bleek de laatste stuiptrekking van de Zegse ploeg en de wedstrijd ging als een nachtkaars uit. Koppositie weg en in de wetenschap dat we komende weken tegen de andere ploegen uit de top spelen, gaan het de weken van de waarheid worden. Hebben we afgelopen weken boven onze stand geleefd of wordt de rug gerecht en klappen we er weer bovenop. We zullen het beleven en u op de hoogte houden. Deze wedstrijd was er in ieder geval 1 om zeer snel te vergeten.