Wederopstanding DIOZ 4 veertien dagen voor Pasen

DmvL moesten het deze zondag het opnemen tegen Hoeven. De aanloop naar de wedstrijd beloofde op voorhand niet veel goeds, de enorme waslijst aan blessures en afzeggingen zorgde ervoor dat DmvL maar acht eigen selectie spelers hadden. Tel daarbij op dat de avond ervoor een bierproeverij georganiseerd werd door de activiteitencommissie van DIOZ en je weet dat de acht die er op zondag wél bij waren niet heel fit zouden zijn. Gelukkig voor DmvL kunnen ze altijd nog terugvallen op de jeugd van DIOZ. Robin, Martijn, Koen en Tijn schoten DmvL letterlijk te hulp. Zeker voor de laatste twee stond er logischerwijs wat spanning op voor aanvang van de wedstrijd, aangezien ze hun debuut maakte voor ’t Vlaggenschip van DIOZ.

Tiny-Tijn stond dus op goal. De verdediging bestond uit Shuffle-Higgens, Vergietje-Stefan, 45-minuten-is-genoeg-Gerritse en captain Sander. Op het middenveld stond naast dieJos, drankorgel Tristan, loopwonder Martijn en all time-topscorer Claassen. De aanval bestond uit opa en (qua leeftijd mogelijk) zijn kleinzoon Robin. In de tweede helft buffelde Koen daarna nog ijzersterk over de rechterflank en nam Nick the Dick de laatste man positie over van Gerritse. De trouwe volger merkt dus dat alle zelfbenoemde vedettes er niet bij waren en dat ook het technische duo Luijks-Mouthaan vandaag verstek liet gaan. Door de afwezigheid van dit duo mocht Dave eindelijk eens de honneurs waarnemen als eindverantwoordelijke.

Vanaf het begin ging de wedstrijd gelijk op waarbij de thuisploeg iets meer kleine kansen creëerde dan DmvL, echt grote kansen leverde het echter in het eerste halfuur niet op voor beide ploegen. DIOZ controleerde de wedstrijd en probeerde er via de counter gevaarlijk uit te komen, deze taak was vooral toebedeeld aan jeugdspelers Martijn en Robin. Robin veelal op snelheid vanaf de rechterflank en uitblinker Martijn via dribbels en passeer acties door het centrum. Na een half uur was het gedaan met kleine kansjes en had Hoeven drie dotten van kansen. Waar keeper Tijn nog een beetje twijfelend begon aan de wedstrijd pakte hij van dichtbij twee uitstekende ballen met de voet maar was vooral zijn derde redding in de korte hoek van grote klasse. Waar Tijn de kansen van Hoeven dus wist te pareren lukte dat de keeper van thuisploeg Hoeven niet. Na een goede aanval over rechts kwam de bal bij Tristan terecht, hoewel hij in een prima positie stond om zelf uit te halen legde hij de bal breed op Richard. Richard twijfelde vervolgens niet en lepelde de bal over de keeper heen. Door dit doelpunt bereikte DmvL voor het eerst dit seizoen met een voorsprong de rust; 0-1.

In de tweede helft hielden DmvL eigenlijk heel gemakkelijk stand, de thuisploeg had over de hele tweede helft maar één kans maar hierbij bevond de spits zich in buitenspelpositie. DIOZ kreeg ook wat kleine kansen maar meer dan een paar afstandsschoten van Tristan kwam het ook niet. Ook de laatste alles of niets pogingen van Hoeven werden door DmvL overleefd waardoor de eerste overwinning van het seizoen eindelijk een feit is.

Waar na de 3-3 tegen Victoria (hattrick Ivo) en de nipte nederlaag tegen koploper FC Dordrecht (2-4, waarbij Paul zijn eerste treffer liet aantekenen voor DIOZ 4 en dit vierde door met scheidsrechter papa te knuffelen) DmvL de eerste tekenen van herstel al toonde was het nu echt de ommekeer. Het ooit zo geroemde kampioenselftal won vandaag, 14 dagen voor Pasen, de eerste wedstrijd van het seizoen. Dat deze wederopstanding precies 14 dagen voor Pasen was is natuurlijk geen toeval. De nummer 14 van DmvL, Remco Luijks zelf, was er dan wel niet bij maar de 8 volgelingen die er nog wel waren handelde in de spirit van Luijks´ gedachtegoed. Waarom dan juist voor Pasen en niet bijvoorbeeld 14 dagen voor carnaval? Niet omdat de heren zo gelovig zijn maar tijdens Pasen zit een groot deel van de groep in Tsjechië om aan teambuilding te doen, dus eigenlijk is het heel logisch dat deze zondagochtend de wederopstanding plaatsvond.

Reisleider Luijks heeft zelfs beloofd dat, wanneer er ook volgende week gewonnen wordt van Unitas, een rondje te betalen in Praag. Wanneer deze wedstrijd namelijk gewonnen wordt verlaten De mannen van Luijks de laatste plaats. Zijn volgelingen mogen daar dan de plaats en tijd kiezen waar Luijks het rondje geeft… Toeval bestaat niet.