Voor als het net niet toereikend is

Nederland is weer van het slot en dus mocht ook het voetballen in de absolute Kelderklasse weer. Het is een bepaald soort nostalgie; s´ochtends voetballen op de meest slechte voetbalvelden, struikelende spelers die tijdens een actie de linker niet voor de rechter voet krijgen, kleedkamers waar de schimmel van onder de banken omhoog kruipt, een grabbelende keeper die zijn verdediging overal de schuld van geeft, spelers die zich verslapen en zodoende de boetepot doen vullen of doelpogingen waar de ballenvangers nodig zijn om de wedstrijdbal niet kwijt te raken. Dit alles behoort de Kelderklasse, het kwam deze wedstrijd voor De mannen van Luijks niet allemaal uit maar een heel eind kwamen ze wel.

Voor het eerst in hun bestaan moesten DmvL hun wedstrijd om 14:30u aanvangen. Niet ideaal omdat de derde helft pas om half vijf kon aanvangen en DmvL niet aanwezig konden zijn de gemakkelijk gewonnen derby van DIOZ 1 tegen Devo. Een voordeel had het ook, er kon immers een keer uitgeslapen worden; ondanks dit feit presteerde Paul het toch om zich te verslapen voor de wedstrijd, in zijn val nam hij echter ook Stefan en Kyan mee omdat hun nu geen vervoer hadden. Zonder deze drie spelers stonden DmvL op het punt de wedstrijd te beginnen waren het niet dat keeper Dave nog voor het eerste fluitsignaal geblesseerd uit viel. Dennie nam zijn positie in de goal over en ondanks de zes liter bier die bij NAC de weg naar Dennie´s slokdarm hadden gevonden stond Dennie een aardige partij te keepen. Waar in de thuiswedstrijd tegen Beek Vooruit nog kansloos met 0-6 was verloren bood DIOZ nu beter partij op dit nieuwe kunstgrasveld, al stond er na een half uur toch een 2-0 voorsprong op de borden. In het laatste kwartier van de eerste helft konden DmvL zijn echter wel meten met hun tegenstander. Langzaam maar zeker kwamen er kansen en uiteindelijk werd er ook gescoord, bij een corner kwam de afvallende bal tegen de zestien aan in de voeten van Richard. Vanuit de rechterhoek lobte hij hem diagonaal in de verre lange hoek, 1-2. Na deze aansluitingstreffer kwam DIOZ ook ´dichtbij´ de gelijkmaker, bij twee afstandsschoten was het maar goed dat het ballennet net wat extra verlengd was met een net want anders waren deze twee pogingen net niet behouden gebleven voor Beek Vooruit.

In de rust kwam de technische staf van DmvL samen om het dossier ´Pesman´ te bespreken maar nadat Paul zijn straf van 5 bakken bier (1 voor zijn debuut, 1 voor zijn komende verjaardag, 1 voor het tijd komen en 2 voor het te laat laten komen van Stefan en Kyan) had geaccepteerd mocht hij toch spelen van de wijze heren. Dat was maar goed ook want Paul had samen met Joey, Jos en Tristan het middenveld in handen in de tweede helft en zo leek DIOZ op weg naar de gelijkmaker. Kansen kwamen er maar scoren lukte DmvL niet, de grootste kans was voor Joey. Nadat hij was weggestuurd vanuit het middenveld had Joey misschien wel te veel tijd waardoor hij de één op één miste. Helaas was het voor DIOZ in de  counter direct na deze kans voor Beek Vooruit wel raak, 3-1. Ondanks de tegentreffer bleef DIOZ de betere wat ook zorgde voor wederom de aansluitingstreffer. Het begon bij Stefan die al struikelend en liggend op het gras de bal koppend nog een Paul kon krijgen, na een loopactie volgde een steekpass van Paul die op waarde geschat door Nicky, echter legde de verdediger Nicky neer waarna een strafschop volgde. Deze kans was wel besteed aan Joey, 2-3. Tot de 80ste minuut ging het spel op en neer en waren er kansen aan beide zijdes. Nadat in de 80ste minuut de 4-2 gescoord werd was het verzet van DmvL dan toch gebroken, Beek Vooruit maakte nog twee doelpunten waardoor de wedstrijd eindigde in een geflatteerde 6-2 overwinning van de thuisclub.

Volgende week wacht de volgende wedstrijd voor DmvL, thuis tegen SC Emma. De heenwedstrijd werd nipt verloren waardoor de kans groot lijkt dat vanaf zondag alles gaat veranderen voor De mannen van Luijks.