Van 2020 dat niet beter had gekund naar 2021 met één punt.

Eind december is bij uitstek het moment om terug te blikken op het afgelopen jaar. Of het nu gaat over muziek dat eindejaar wordt samengebundeld in een top zoveel, over de actualiteiten die samengevat worden in een oudejaarsconference of het interview met Max Verstappen over het afgelopen toet-toet jaar. Vandaag, op 31 december, ook een terugblik op de prestaties van De Mannen van Luijks. Het was het jaar ná het kampioenschap, de titel van het seizoen 2020/2021 werd namelijk al in november 2020 behaald gezien de enorme punten voorsprong in de competitie. Het jaar na een kampioenschap blijkt in alle categorieën van sport het lastigste jaar, dit omdat naast promotie de druk totaal anders is. In 2020 waren er door tegenstanders geen analyses gemaakt en werden er geen tactieken besproken om de heren uit Zegge te kunnen verslaan. In 2021 was het in de eerste wedstrijden al wel snel duidelijk dat tegenstanders beter geprepareerd waren en daar hadden DmvL moeite mee. In 2021 werd er dan ook geen wedstrijd gewonnen maar uiteraard zijn er genoeg positieve en/of memorabele momenten te benoemen. 

Keeper Dave Schoovers begon dit seizoen met een trainingskamp in München bij Manuel Neuer, echter had hij niet de mogelijkheid dit tot uiting te brengen op het voetbalveld nadat hij geblesseerd raakte in zijn eerste wedstrijd nadat er ´een tennisbal tegen zijn kuit werd aangegooid´. Een zweepslag zorgde ervoor dat Dave dit seizoen maar 4 wedstrijden keepte. Wel hield hij het vaakst de 0 van de keepers van DmvL. Dit moet hij overigens wel delen met reservekeeper Dennie en oproep keepers Bas, Colin en Noël, ook zij hielden allemaal nul keer de nul.

Dennie Konings keepte in 2021 door de blessure van Dave meer wedstrijden dan dat hij voetbalde. Dit ging de stuckende buschauffeur uitstekend af, of hij de bus nu parkeerde of alle plooien in de verdediging glad streek maakte eigenlijk niet uit. Continu was er de prestatie die je van hem verwacht. Dennie zorgde echter zelf voor een pijnlijk sportief afscheid van 2021, met het uitstappen van de bus verstapte hij zich dusdanig dat alleen biertjes drinken voor 2 weken slechts mogelijk was, inmiddels is hij met persoonlijke trainer Jelle hard aan het werken aan zijn herstel.

Een bijzonder verhaal is het verhaal van Gunther Aerts, om de schuld van Corona bij Gunther te leggen gaat wat ver maar sinds Gunnie bij DmvL is komen voetballen is er nog geen heel seizoen gespeeld. Ondanks dit heeft ook hij dus al wel een kampioenschap op zijn naam staan, waar sommige daar 25 jaar op moeten wachten deed Gunther het in zijn tweede jaar. Door de verhuis naar Puitenol moest Gunther een hoop wedstrijden missen, echter sinds teruggekeerd tackled en vliegt hij er weer als vanouds op los in de verdediging.

Stefan Konings is in 2021 begonnen aan zijn 6de seizoen voor DmvL, dan zit er een moment aan te komen dat je je 100ste wedstrijd gaat spelen. Deze mijlpaal kon gevierd worden in de thuiswedstrijd tegen Hoeven maar De Schep ging op de zaterdag ervoor thuis nog even klussen. Na twee weken klussen leek hij het slijpen onder de knie te hebben, maar deze zaterdag belandde de schijf juist in zijn knie. Ook de wedstrijd erna, nota bene op zijn verjaardag, kon de 100ste wedstrijd gespeeld worden. Echter was Stefan vergeten dat er toen nog gevoetbald moest worden waardoor het jubileum opnieuw uitgesteld moest worden. Stefan was echter wel heel belangrijk voor Richard in 2021.

Sander Jacobs maakte na een jaar afwezigheid door blessures zijn rentree, na zich in het voorseizoen van 2020/2021 verstapt te hebben zat Sander lang in de lappenmand. De positie van Sander als rechtsback bleek een lastige voor andere om in te vullen. Voor zijn rentree begin december waren er ongeveer 10 verschillende spelers die rechtsback hadden gespeeld maar om de beurt haakte ze geblesseerd af. Het is te hopen dat met de terugkeer van Sander deze visuele cirkel doorbroken is.

Eind 2016 was het, toen Christian Kerstens zijn 9de eigen doelpunt maakte in zijn carrière voor DmvL, lang hunkerde Hunky Bunky naar de 10de zodat dit eindelijk geen issue meer zou zijn binnen de spelersgroep. Uit bij DSE was het dan zover, in de korte hoek wist hij Dave te verschalken door hem in eigen goal te schieten. Toegegeven; het zag er wat raar uit om HB samen met de spelers van DSE het doelpunt te zien vieren maar hij was dan ook wel echt om door een ringetje te halen. De Slager uit Hulst leek hierna los te zijn aangezien hij een wedstrijd later ook zijn 11de eigen doelpunt maakte. Sindsdien wordt hij veelvuldig gescout door niemand minder dan PSG en is daarna al een paar keer op stage geweest, Parijs is echter nog ver voor De motor van het elftal.

Gerrit van Overveld wordt al jaren geplaagd door blessures. Meer als halve wedstrijden zit er vaak niet meer in voor Gerritse. In april 2019 had Gerrit voor het laatst twee hele wedstrijden gespeeld achter elkaar maar in 2021 is alles anders voor de man met de meeste wedstrijden voor DmvL (476). Gerrit speelde in 2021 namelijk 3 hele wedstrijden achter elkaar, een duik in de statistieken leert dat dit zelfs nog nooit was voorgekomen in zijn 25 jarige carrière. 

De afgelopen 2 seizoen liep Nicky van Kempen a.k.a NTD (Nick The Dick of NTD fonetisch uitgesproken als Anthony) steevast 1 op 1 qua doelpunten, wat dat betreft valt het jaar 2021 nog tegen voor Nicky. In heel het jaar kwam hij namelijk niet aan scoren toe, wel gaf Nicky de meeste assists van DmvL, 4 stuks. Samen met zijn collega aanvaller Toine had Nicky in de thuiswedstrijd tegen Hoeven nog wel een jubileum te vieren waar hij zijn 50ste wedstrijd speelde voor DmvL, hierin scoorde hij 25 keer.

Wie Alain Gerdes ziet spelen denk wel eens dat de sleet er op zit, echter bewijzen de statistieken in 2021 anders. Alain is samen met Joey en Richard namelijk de enige die alle wedstrijden akte de présence gaf voor DmvL. Tot scoren kwam de omgeturnde buitenspeler echter nog niet, nog wel is hij nog altijd de nummer 4 op de topscorerslijst aller tijden met 118 doelpunten. 

Voor Ivo Schoovers is het jaar 2021 er één om er snel te vergeten, door een blessure stond hij lang buitenspel en eenmaal teruggekeerd kreeg hij direct een rode kaart na grof taalgebruik. ´Doe normaal´ is dan ook natuurlijk niet wat je op de velden hoopt te horen en voor de scheidsrechter van dienst was dat alle reden om Ivo eraf te sturen. Nee, 2022 wordt het jaar van Ivo; wellicht kroont hij zich dan tot topscorer aller tijden maar hij zal vooral voor het eerst vader gaan worden. Of het een jongetje of een meisje wordt is nog niet bekend maar wel dat het nageslacht zal worden vernoemd naar Ivo´s favoriete speler Memphis Depay. Het zal afwachten worden of er eind februari een Memphis of een Memphina geboren wordt.

Net als Nicky speelde ook Toine Engelen tegen Hoeven dus een jubileum wedstrijd. Sinds 1999 in Toinneke van de partij en nog altijd is het spel van DmvL volledig ingesteld op de kwaliteiten van Toine. Een diepe bal in de hoek moet Toine zien vast te houden en daarna voor te geven, vanuit daar kunnen de inlopende mensen tot scoringskans komen. Als lezer gelooft u dit waarschijnlijk niet, maar dit is simpelweg de volledige tactiek van DmvL. Inmiddels deed Toine 325 keer mee voor ´t Vlaggenschip.

De man die er met zijn baard uitzag als veertiger maar op zijn ID kon aantonen een twintiger te zijn was Tristan Rompelberg. Als laatste man, voorstopper, verdedigende middenvelder of aanvallende middenvelder toonde Tristan aan in ieder geval geen spits te zijn. Het meeste gevaar van Tristan komt eruit bij dode spelmomenten, Tristan gaf namelijk inmiddels 3 assist dit seizoen en altijd kwamen deze voort uit vrije trappen met zijn traptechniek a-lá Beckham.

Dat het seizoen een rampjaar is voor DmvL qua blessures wordt duidelijk gemaakt door Danny Hagens. Normaal mist Higgens namelijk geen wedstrijd maar ook hij moest er dit jaar aan geloven en miste meer dan de helft van de wedstrijden in 2021. De Danny-shuffle is daardoor helaas nog niet getoond dit seizoen maar alle hoop is er dat dit in 2022 wel gaat gebeuren.

Waar zouden De Mannen van Luijks zijn zonder de naamgever, Remco Luijks. Nergens dus is gebleken in 2021, dat Remco de Louis van Gaal van de grassoorten is bewijst zich als meester tacticus keer op keer. Echter doet een goed voorbeeld altijd beter volgen. En daar lopen DmvL tegen het probleem aan, Remmie heeft in 2021 geen officiële wedstrijd meegedaan en daarom is het wellicht ook logisch dat er niet gewonnen werd. Alleen in de bekerwedstrijd tegen Devo deed Remco mee en hierin liet hij met 2 assist direct van zich doen gelden, als een F1 bolide soleerde hij daar door de defensie met zijn inmiddels beruchte kreet; ´toet, toet, wij zijn een team van winnaars´. In de competitie konden de spelers zich echter niet optrekken aan de dadendrang van Remco. Gelukkig is ook hierin het eind in zicht waar de leider der leiders vandaag van zijn persoonlijke sponsor Adidas nieuwe patta´s heeft gehad waardoor er met gerust hart richting 2022 gegaan kan worden. 

Jos Schouw, de nestor van het elftal. Jos speelde na Gerrit de meeste wedstrijden voor DmvL, 467 namelijk. In ogenSchouw genomen dat Jos de 50 inmiddels al is gepasseerd is dit natuurlijk een enorme prestatie. Helaas heeft Jos al wel besloten het, inmiddels 2 keer uitgestelde Tsjechië uitje, in april over te slaan.

In de zomer van 2022 wordt Richard Claassen 50 lentes jong maar sinds een seizoen of 3 voetbalt hij met een enorme druk op zijn schouders, deze druk werd in de thuiswedstrijd tegen Unitas door Stefan van zijn schouders gehaald. Nadat Stefan de bal aan Klaas gaf maakte Richard namelijk zijn 141ste doelpunt voor DmvL en kroonde zich hiermee tot topscorer aller tijden. Met een tussenpauze van 1 seizoen is Richard inmiddels 22 jaar te bewonderen als voetballer. Het fanatisme zit er nog altijd in gezien de aanwezigheid van Richard in alle wedstrijden in 2021.

Alain, Nicky en Toine zijn de spitsen van DmvL, Richard is inmiddels topscorer aller tijden en Ivo volgt hem hierin op de voet. Echter is de topscorer van dit seizoen pitbull-middenvelder  Joey Luijten. Door de huur van neefje Kyan en het aantal keren meedoen van zijn broer Randy lijkt Joey helemaal op te bloeien. Als diepgaande verdedigende middenvelder scoorde hij inmiddels 4 keer en was zodoende de grote man van DmvL.

Robben maakte een rentree vanuit zijn pensioen maar er is altijd baas boven baas. Alexander Potters maakte in 2021 namelijk zijn vijfde rentree, volgens de statistieken was het de derde keer maar gevoelsmatig moeten dit er meer zijn. Dit seizoen blijkt Potters echter fitter dan ooit. Veelal als rechtsback maakte hij de nodige minuten en zoals Remco het treffend zei; ´dit is de eerste keer sinds ik samen met Potters voetbal dat hij niet geblesseerd de winterstop in gaat´.

Vorig jaar kwam Ted Janssen bij DmvL voetballen en won 100% van zijn wedstrijden. Hiermee had hij een groot aandeel in het kampioenschap. Helaas heeft Ted door blessures in 2021 niet kunnen voetballen, wanneer óók hij in 2022 terugkeert op de velden van De Linden zullen DmvL hopelijk meer punten gaan pakken.

Vorig jaar stopte de Bef met voetballen, blessures zorgde ervoor dat de Heineken-Koning niet meer kon voetballen en zodoende zijn heil ging zoeken op de fiets. in 2021 werd er daarom voor Colin Meesters nog wel het Bef-festival georganiseerd. Met oude voetbalmaten in tenue, zijn dochters die ook een balletje mee trappen en de atleten die tot DmvL behoren werd er nog een partijtje gespeeld voor zijn afscheid. Een week daarna besloot Colin, al dan niet onder druk gezet met een biertje, nog éénmalig terug te keren. Helaas ging de wedstrijd met Colin als keeper verloren.

Nils Mouthaan, stopte afgelopen seizoen definitief als speler na al 2 seizoenen lang geen wedstrijd te hebben gespeeld en ging aan de slag als TD. Hierin is Nelis helemaal in zijn element. Na vorig jaar Ted gecontracteerd te hebben sloot hij dit jaar 2 succesvolle deals af. In het voorseizoen werd er een huurovereenkomst gesloten met DIOZ Jo17 voor een 2-jarige huurovereenkomst van Kyan en eind december verbaasde hij vriend en vijand door DIOZ 1 speler Paul voor 3,5 seizoen vast te leggen. Als voetballer miste Nils regelmatig wedstrijden maar als TD staat hij elk weekend langs de lijn om samen met Remco leiding te geven, zelf een sauna weekendje wordt er voor afgezegd.

Kyan Kole werd door Nils dus voor 2 seizoenen gehuurd van DIOZ Jo17. In de 7 wedstrijden maakte Kyan, het neefje dat groter is als zijn neef Joey, een verpletterende indruk. Wellicht komt het door de mindere prestaties van de andere spelers maar al tackelend overtuigde Kyan iedereen van DmvL.

De handtekening is nog nat en officieel heeft hij nog niet gespeeld voor DmvL, echter heeft Paul Pesman al verschillende wedstrijden als proefspeler voor DmvL gespeeld. Paul heeft zelfs al een keer gescoord en troeft daarmee Stefan en Gunther al af in de topscorerslijst aller tijden zonder ook maar één wedstrijd onder contract te hebben gestaan.

Als laatste hebben Dmvl nog wat proefspelers te bedanken die in 2021 meededen met DmvL. Jeugdspelers Jarno, Martijn en Orlando deden wedstrijden en hopelijk zullen zij ook bereid zijn dit als nodig in 2022 te doen. TD Nils is verder met oud-spelers Freddie en Bas van Overveld en de andere proefspelers Randy, Noél, Mark en Bas Jongmans nog in overleg over contracten. Daarnaast zijn de eerste contacten met Aron Mol ook gelegd. wellicht zullen deze spelers in 2022 nieuwe aanwinsten worden voor De Mannen van Luijks.

Iedereen een sportief en voorspoedig 2022!! Nu kunnen de (foto´s) biertjes volgen….