Noordhoek – DIOZ

DmvL+

‘Een bijtende eend doet raar’, ‘gevolgd worden zorgt voor een goed voorbeeld’ en ‘als de kat van huis is, is er nog geen man over boord’ zouden zomaar uitspraken kunnen zijn van Ivo als het over Christian gaat. Christian Kerstens, het is zeker een geval apart binnen selectie van De mannen van Luijks. Iemand die je er niet zo snel bij verwacht, in alles netjes de regels volgt en waar iedereen enorm tegen opkijkt en respect voor heeft. Eigenlijk is het dus DmvL en Christian.

Eem vreemde eend in de bijt;
Als je de selecties van DIOZ 4 gaat analyseren van de afgelopen 10 jaar ontkom je niet aan het feit dat Christian er niet echt bij hoort. Waarom hij de dan wel voor ’t Vlaggenschip speelt is grotendeels een raadsel maar in de wandelgangen gaan de verhalen dat hij alleen maar bij DmvL voetbalt omdat zijn twee grote neven al in dit elftal voetbalde. Waar nieuwe leden bij het aanmelden aan verschillende eisen moesten voldoen was dit voor Christian niet het geval.

Wil je bij DmvL komen voetballen moet je namelijk aan een aantal criteria voldoen. Ten eerste moet je bier drinken, een belangrijk aspect aan selectielid zijn. Afgelopen zondag was hier nog een voorbeeld van, vóór 12 uur werd er namelijk geen bier geschonken in de kantine van Noordhoek. Het voorstel om de wedstrijd dan maar een kwartier later aan te vangen vond echter geen gehoor bij de thuisploeg. Hierdoor waren de heren verplicht na de wedstrijd eerst te gaan douchen voordat er een biertjes genuttigd kon worden. Een ander voorbeeld is dat er ooit een lid is geweest van DmvL die niet eens speelde maar alleen na het eindsignaal zo hard mogelijk richting kantine rende om een bak bier te halen. Maar goed je raad het al, Christian drinkt geen bier.
Tweede criteria is techniek, deze mag je níet bezitten om op de juiste manier de gekozen tactiek uit te voeren. Bij bijna iedereen is dit ook ruimschoots het geval waardoor ballen 5 meter van de voet af springen, over 10 meter verkeerd gepasst worden en ballen lukraak naar voren getrapt worden (wat overigens als Luijks-tactiek wordt beschreven in de statuten van DIOZ). Maar, wie heeft er wel techniek, juist Christian. Ooit deed hij een keer als gastspeler mee met het elftal van John Hagens en daar kreeg hij bij een aanname zoveel applaus en complimentjes dat Christian s’ avonds er niet op zijn buik kon slapen uit enthousiasme. Door het ontbreken van deze techniek verloor DIOZ vandaag helaas de wedstrijd door een verkeerd gespeelde breedte bal in de eigen verdediging. Technicus Christian had dat natuurlijk nooit toegelaten.

Goed voorbeeld doet goed volgen;
Waarom steken sommige spelers dan toch af en toe boven zich zelf uit? Hoe kan het dat grotendeels middenvelders de doelpuntenproductie van DmvL verzorgen? En waarom staat de verdediging sinds de winstersop toch als een huis? Qua scoren maakte Ivo er al 14, Joey 6, Richard 5 en Nicky 4. Het moet gezegd, Ivo staat ook wel eens spits maar voor de rest zijn het de middenvelders die scoren. Dit komt omdat Christian als slot op de deur achter deze mannen staat en zodoende deze heren laat excelleren. Tegen Noordhoek was deze Roy Keane van de lage landen er dus niet bij en prompt ontbrak elke communicatie. Als een veredeld vreemdenlegioen werd er rond gehobbeld op deze vroege ochtend, al snel keken DmvL dan ook al tegen een achterstand aan, 0-1. Want wie denkt dat Christian alleen aanvallend zijn steentje bijdraagt heeft het mis, ook verdedigend zet hij alles als een ware dirigent neer. Onervaren spelers als de Koninkjes trekken zich aan Christian op, maar ook ervaren mannen als Gerrit en Colin (samen toch goed voor 800 wedstrijden voor ’t Vlaggenschip) miste de dirigent zichtbaar.

Uiteindelijk was er één moment van onachtzaamheid bij de thuisploeg waarop DIOZ wist te profiteren in de eerste helft. Alain had zich net geblesseerd moeten doen laten vervangen en dat gaf iedereen een goed gevoel, niet omdat Alain geblesseerd raakte maar omdat de meeste blessures binnen DmvL worden veroorzaakt door Christian. Tot gebroken enkels aan toe weet hij mensen op te zwepen, dus toen Alain geblesseerd het veld verliet vloog er een soort van Christian-luchtje over het veld. Uitgerekend op dat moment scoort Joey, na een goeie diepte bal van Toine de 1-1. Direct daarop volgend was het rust en begaf iedereen zich naar de kleedkamer. Iedereen was moe, had geen zin meer en wilde eigenlijk lekker van het lekkere weer gaan genieten. Totdat Nils binnen kwam, hij volgde namelijk op de app Christian tijdens de Marathon van Rotterdam en gaf aan dat Chistian op koers lag om binnen de 4 uur te gaan finishen in Rotterdam. Dit gaf iedereen zoveel energie dat er toch aan de tweede helft begonnen kon worden.

Als de kat van huis is dansen de muizen op tafel;
Door dit nieuwe elan stonden er in de tweede helft opeens 11 kapiteins op het voetbalveld, waar Christian normaal altijd de lakens uitdeelt en alle vrije trappen neemt eistte nu bijvoorbeeld Stefan en Nicky vrije trappen op. De vrije trap van Nicky in de laatste minuut sprak boekdelen, iedereen was mee naar voren maar Nicky besloot de vrije trap (vanaf de middenlijn!!) direct op goal te schieten. Tot ver na het eindsignaal beweerde hij anders maar iedereen zag de zelfde gedachte bij Nicky; ‘wat Christian kan, kan ik beter’. Vanzelfsprekend was dit niet zo en leed DIOZ een zure nederlaag tegen de koploper, omdat het halverwege de tweede helft de 2-1 had tegen gekregen.

Verder is er in de 10 jaar dat Christian nu bij DmvL speelt nog nooit op buitenspel gespeeld, vandaag tegen Noordhoek was dit wel een geval. Tristan, die na zijn debuut voor DmvL trouwens geen bak bier heeft weggegeven, speelde de hele wedstrijd lang op buitenspel. Nadat hij na de wedstrijd bestraffend werd toegesproken door Luijks kwam de spreekwoordelijke aap uit de mouw. Tristian; protegé van Christian als vroegere overbuurman was met een taak op pad gestuurd door zijn leermeester. ‘Introduceer de buitenspelval zo was Christians idee, dan wordt het nu ik er niet bij ben matig uitgevoerd en kan ik volgende week bij mijn terugkeer het wél juist uitvoeren’. Nadat Tristan tot tranen geroerd zijn verhaal had gedaan nam Joey hem snel mee naar Janssen Janssen om zijn zorgen te doe verdrinken. Al met al kon DIOZ dus helaas geen vuist maken maar wist zich ondanks de afwezigheid van Christian toch aardig te weren, zelfs de tegenstander vroeg na de wedstrijd waar de spelmaker van de thuiswedstrijd gebleven was. Door diens afwezigheid begon de thuisploeg gevoelsmatig met een 1-0 voorsprong werd er medegedeeld in de bestuurskamer na de wedstrijd.

Christian a.k.a. CK, Hunky Bunky, Kerstjuh, Chritian Horney, De motor van DmvL, De Roy Keane van de lage landen, Drinky Binky of Christian Kerslagat, allemaal bijnamen die de grootheid van deze held aangeven. Want waar bovenstaand grotendeels fictie is, is de eindtijd van 04:41:29 in de marathon van Rotterdam (oftewel 130 rondjes rond een voetbalveld) dat zeker niet. Dat Ajax s ’avonds ook nog eens de koppositie overnam van PSV in de eredivisie was voor Christian de Kerst op de taart. Volgende week wacht voor DIOZ de interland tegen Dosko en voor wie bovenstaand ‘verslag’ gelooft, kun je beter pas de tweede helft komen kijken want de eerste staat Christian reserve.