Drie maal drie is acht

Drie maal drie is acht.

Wekelijks worden er verslagen gemaakt van de capriolen die DmvL uithalen op en naast het veld. Maar wat dient een verslag nou eigenlijk voor te stellen. Een verslag (ook wel een rapport genoemd) is een vastlegging van een activiteit, gebeurtenis of toestand. Zo’n verslag wordt, al dan niet na voorafgaand onderzoek, door één of meer rapporteurs gedaan aan een doelgroep. Conclusie die je hieruit kunt trekken is het feit dat het onmogelijk is hiervan vast te houden, aangezien 99/100 verslagen dan exact het zelfde zullen zijn.

De vastlegging; betreft een wedstrijd van De mannen van Luijks, tegenstander is wekelijks anders en men speelt uit of thuis. De gebeurtenis; proberen te voetballen en de toestand; onder invloed. Van een voorafgaand onderzoek is uiteraard geen sprake want gedurende de trainingen cijferen DmvL zichzelf weg, om met andere lagere elftallen (en het hoogste jeugdelftal) te trainen om hun niveau op te doen krikken. Helaas is het echter zo dat dit slechts met een enkeling het geval is, niet geheel ontoevallig zijn dit ook voetballers die graag de overstap maken naar DmvL om hun DIOZ-carrière nieuw leven in te blazen.

Deze zondag was de eerste van 3 thuiswedstrijden in 8 dagen tijd, waar eventueel drie punten te behalen waren. De minste kans hierop was tijdens de interland tegen Dosko. Waar de heenwedstrijd nog vlekkeloos verliep, omdat Dosko na 10 minuten al met 3-0 voor stond, was het nu een ander verhaal. Mede door de aanwezigheid van Lorenzo waren DmvL minstens zo gevaarlijk als de bezoekers en had DIOZ in het eerste halve uur 2 goede mogelijkheden om tot scoren te komen. Na de tweede grote kansen gemist te hebben gooide de bezoekers het over een andere boeg door te gaan trappen en schoppen. Natrappen werd niet bestraft (misschien maar goed ook, anders had de wedstrijd helemaal uit de hand gelopen) maar uit de daaropvolgende vrije trap werd wel gescoord door Dosko, 0-1. Vreemd genoeg was daarna al het gezeik en getrapt ineens afgelopen, maar begon dat weer op het moment dat DmvL gelijk maakte. Lorenzo wist zijn derde poging wel te verzilveren en schoot zich zodoende de geschiedenisboeken in van DmvL, 1-1. Kort daarop was het echter alweer 1-2 voor de bezoekers, Joey kon als laatste man helaas de diepe bal niet onderscheppen en ook Sander en Dave waren niet in staat om er tussen te komen. Ook hier was dat misschien maar het beste, anders zou dat natuurlijk racistisch geweest zijn.

Waar er tegen beter weten in nog een beetje hoop was in de rust om een resultaat te behalen, werd deze door Christian vakkundig door de neus geboord in de tweede helft. Na ingevallen te zijn in de rust was het na 36 seconden zijn zijn directe tegenstander die, het moet gezegd, schitterend scoorde door middel van een afstandsschot van 30 meter. Toen nog geen minuut later de 1-4 viel en de foeeeeee’s en de fuuuuuu’s over het veld vlogen tijdens het vieren van het doelpunt was de wedstrijd zo goed als gespeeld. Dosko hielp DmvL nog enigszins in het zadel om tegen de scheidsrechter te gaan zaniken nadat deze tegen hun gefloten had, bij een 1-4 tussenstand is dan ook het perfecte moment natuurlijk. Uiteindelijk werd de spelmaker er voor 10 minuten uitgestuurd, waar DmvL uiteindelijk van konden profiteren. Na een vrije trap van iemand was het Nicky die de trekker deed overhalen en zijn 5de doelpunt van het seizoen scoorde, 2-4.

Uiteindelijk zou Dosko met 2-5 gaan winnen, en ook bij het laatste doelpunt was Christian betrokken. Na de ‘ode’ van vorige week is deze marathon-man een beetje naast zijn schoenen gaan lopen. Dit was dan ook de reden dat hij de bal niet terug gespeeld kreeg tijdens zijn solo van het middenveld naar de eigen zestien, nadat de spits op de 16 uiteindelijk de bal van Christian wist af te snoepen was het makkelijk scoren. Direct na het tegendoelpunt is Christian terug gelopen naar het middenveld om zijn schoenen terug aan te trekken. Zoals eerder aangegeven was deze wedstrijd ook niet heel belangrijk omdat het op voorhand al bekend was dat DmvL zouden gaan verliezen, de komende 2 wedstrijden zijn dat echter wel. Donderdag wacht eerst de wedstrijd tegen Nieuw-Vosmeer en op Tweede Paasdag komt Lepelstratse Boys op bezoek.