Bij donderdagavondvoetbal is viermaal scheepsrecht

Bij donderdagavondvoetbal is viermaal scheepsrecht.

Ondanks dat De mannen van Luijks toebehoren tot het absolute Kelderklasse niveau is het niet zo dat heel de selectie alleen maar naar de wedstrijden op zondagochtend (en de daaropvolgende derde helft) toeleeft, maar een groot deel is ook fanatiek qua trainen. Sinds jaar en dag zijn op donderdagavonden de trainingen en sinds vorig seizoen combineren DmvL die trainingen samen met de overige lagere elftallen. Een groep van 20 tot 25 man vermaakt zich onder aanvoering van trainer Ton Roos dan prima op het snoeiharde B-weiland van DIOZ. Bij DmvL zijn er een behoorlijk aantal vaste trainingsbeesten maar ook een heel aantal die geen idee hebben hoe het veld van DIOZ erbij ligt gedurende de avonduren. Des te vreemder was het feit dat deze 18de van april wél bijna iedereen aanwezig kon zijn. Deze donderdagavond stond er namelijk een wedstrijd op het programma i.p.v. een training, en wel tegen Nieuw Vosmeer.

Opstelling
De wedstrijd tegen Nieuw-Vosmeer moest vanavond ingehaald worden, en zorgde voor veel publiek op Sportpark De Linden. De heenwedstrijd was in een 6-4 overwinning voor DIOZ geëindigd dus beloofde ook deze confrontatie veel spektakel. Helaas besloten de gasten met slechts 3 eigen spelers toe te treden waardoor DmvL tegen een veredeld selectie-elftal speelde. Als opstelling had Remcoach van te voren besloten om tijdens deze wedstrijd niet het algehele roulatiesysteem van het totale seizoen toe te passen, maar om voor één keer de spelers die heel het jaar door trainen een hele wedstrijd te laten spelen. Keeper en aanvoerder was Dave Schoovers, de verdediging bestond uit Danny Hagens, Gerrit van Overveld, Christian Kerstens en Colin Meesters. Op het middenveld waren Richard Claassen, Joey Luijten, mister X en Jos Schouw gepositioneerd. In de Spits mochten Ivo Schoovers en Alain Gerdes de doelpunten proberen te maken. Reserves deze wedstrijd waren; Nicky van Kempen, Dennie Konings, Remco Luijks, Toine Engelen en Alexander Potters.

Return of the Legend (mister X)
Ongeacht de uitslag zou het sowieso een bijzondere wedstrijd worden. Sinds het seizoen 2016/2017 is Rijwielsporthuis Ad van Overveld trotse sponsor van DmvL. Echter is de ‘grote baas’ Bas van Overveld niet bepaald een ochtend mens, en is dus nog nooit aanwezig geweest tijdens wedstrijden op zondagochtend. Nu, 2,5 jaar na dato was Bas er wel, en hoe! Sinds begin van dit seizoen is deze Zegse bandenplakker namelijk terug te vinden op de voetbalvelden. Wat eerst werd aangekondigd als af en toe een balletje trappen op donderdagavond werd al snel een vaste trainingsavond. En waar eerst maximaal 2 pilsjes werden gevat na de training kreeg Bas binnen mum van tijd al de sleutel van de kantine toebedeeld omdat hij toch altijd het licht uitdeed tegen middernacht.
Na al die trainingsuren was het nu tijd voor zijn eerste wedstrijd voor DmvL en uiteraard begon Bas direct in de basis. Daar liep hij; trots met de borst vooruit in een shirt waar zijn eigen naam op pronkt, terwijl hij het veld op liep werden de emoties hem dan ook te veel en pinkte hij een traantje weg gedurende de Champions League-hymde. 15 jaar nadat hij zijn schoenen aan de niet-al-te-hoge-Wilge had gehangen was daar dus de rentree en alsof dat nog niet genoeg was toonde Bas direct aan dat je nooit te oud bent om te leren. Al na een paar trainingen in september werd namelijk geconcludeerd dat een tikkie-terug niets voor Bas was. Echter tijdens deze rentree, wellicht ook door de zenuwen, waren de eerste 4 ballen terugspeelballen. Pas daarna volgde het oude vertrouwde kappen (kantine) en draaien (veld).

De wedstrijd
DmvL boekte deze avond uiteindelijke een sensationele 3-1 zege op Nieuw-Vosmeer. Al na 2 minuten was het raak. Een diepe bal van Dave werd door Ivo het beste op waarde geschat en scoorde zodoende de snelle 1-0. Ondanks de snelle voorsprong was het de uitploeg die het spel dicteerde. Een handvol kansen werd gecreëerd maar gescoord werd er niet. Zoals de oude voetbalwet luid; als je hem zelf niet maakt scoort de tegenstander, was nu ook het geval. Na goed storen voorin kwam de bal rechts voorin bij Jos terecht (welke Jos hoor ik u denken, nou DieJos), en met een perfecte voorzet bediende hij Ivo die hiermee de tweede van de avond kon binnen koppen, 2-0. De tweede helft was een kopie van de eerste. Nieuw-Vosmeer was beter en creëerde kansen maar scoren deden ze niet en dat was vooral te danken aan uitstekend verdedigingswerk van Colin en Gerrit. Ook Remco had hier zijn aandeel in, binnen 1 minuut wist Remco 4 corners uit te verdedigen. Dat hij ze ook alle 4 weggaf hoeven we hierbij niet te vermelden. Maar nadat Remco voor de vierde keer een corner onschadelijk gemaakt had kwam de bal via Toine en Ivo bij Dennie terecht waarna DIOZ zijn derde doelpunt van de wedstrijd ging maken.
Niet heel vaak zijn er werelddoelpunten te bewonderen op sportpark De Linden maar deze donderdagavond was dit wel het geval. Niet geheel ontoevallig was het Dennie Konings die deze eer naar zicht toetrok. De man die trainingen vaak leuker vind als wedstrijden moest natuurlijk floreren tijdens een wedstrijd op een trainingsdag. Dennie, onder het toeziend oog van zijn ouders, wist van eigen helft zijn eerste doelpunt te scoren voor DmvL. Met de 3-0 was de wedstrijd gelopen en leek DIOZ de wedstrijd uit te spelen, echter wiste de gasten in de laatste minuut nog we de eretreffer te maken waardoor er een 3-1 eindstand op het scorebord stond. Aanstaande maandag wacht alweer de volgende wedstrijd voor DmvL wanneer Lepelstraatse Boys op tweede paasdag op bezoek komt.