DIOZ – Lep. boys

Bij maandagochtendvoetbal is twee maal twee één

De mannen van Luijks waren afgelopen donderdag nog met 18 man aanwezig tijdens de overwinning op Nieuw-Vosmeer, echter was het deze Paasmaandagochtend iets lastiger voor Remcoach om aan een capabel elftal te komen. Slechts 12 selectiespelers waren aanwezig, waardoor inleners Jugge Tak en Triestan Rompelberg opgetrommeld werden om een goed en representatief elftal te formeren. Deze heren voegen namelijk niet alleen maar pure voetbalkwaliteiten toe aan de groep maar zijn ook nog eens een lust voor het oog voor het dozijn aantal moeders dat langs de kant stond te kijken. Moedertjes, die hun kroost op het B-veld naar eieren lieten zoeken stonden als gehypnotiseerd langs de zijlijn naar het mannelijk schoon te gluren tijdens de wedstrijd tussen DmvL en Lepelstraatse Boys. Als enige was scheidsrechter Rob Pesman niet onder de indruk van dit vrouwelijks schoon en wist moeiteloos de wedstrijd, wederom, in goede banen te leiden. Iemand die er meer moeite mee had was zoon Paul, als Paashaas op het veld jaagde hij niet alleen de kinderen de stuipen op het lijf maar waren later in de rust ook deze zelfde moeders aan de beurt. Op het B-weiland was namelijk tegelijkertijd met de wedstrijd van DmvL de activiteit gaande van Paaseieren zoeken.

Paaswedstrijd
De wedstrijd tegen Lepelstraatse Boys gaat de boeken in als echte Paaswedstrijd, in totaal werden er door DmvL 3452 paasjes verstuurd waarvan er in totaal 26 aan kwamen. Uit deze 26 paasjes volgende wel één van de doelpunten doelpunten voor DmVL. Voordat er een assist gegeven kon worden was het Nikcy die DmvL op voorsprong zette. Een vrije trap van een meter of 25 ging strak tegen het net aan in de hoek van de keeper, 1-0. Een knap doelpunt wat Nicky tijdens het vieren overigens zelf ook besefte. Ook Lepelstraatse Boys deelde mee in deze paasmaandag met voornamelijk lange pasen. Waar dit paasspel eigenlijk het natuurlijk spel van DIOZ is, was het nu vooral de bezoekers die dit type spel als een konijn (of haas) uit de hoge hoed toverde en hiermee op gelijke hoogte kwamen, 1-1. Hierdoor moesten DmvL uit een ander vaatje tappen maar dat gebeurde pas nadat ze met 1-2 achter kwamen, hierdoor moesten DmvL eieren voor hun geld kiezen en het laatste kwartier vol op de aanval gaan.

Gelukkig voor DmvL wordt er ook wekelijks getraind waardoor er veel geoefend wordt op paas- en traptechnieken, je kan namelijk geen omelet maken zonder eieren te breken. Al snel bleek dat al deze trainingsuren de selectie geen windeieren heeft gelegd. Je moet nu echter niet denken dat DmvL met gecombineerd aanvallend spel terug in de wedstrijd kwamen want daar ligt de kracht niet van de trainingen. Vleugelspel, pressing, tikki-takkie voetbal zullen DmvL namelijk slechts spelen op de zondag dat Pasen en Pinksteren op één dag vallen. Het echte voordeel van de trainingen is dat DmvL gewend zijn om te spelen op een dor hard voetbalweiland, waardoor het leek of Lepelstraatse Boys op eieren liep. Nadat de douw was opgetrokken werd het veld dus stroever en dit was ten gunsten van DIOZ, hierdoor nam de thuisploeg het heft in handen en scoorde de uiteindelijk verdiende 2-2 nog. Waar de ene goldenboy Tristan niet zijn sterkste spel speelde in de verdediging was het de andere golden boy die zijn visitekaartje afgaf door de te scoren. Na een voorzet van links van Joey zweefde Jurgen Tak als een veertje richting de tweede paal en kopte met een snoekduik zodoende de 2-2 binnen. Daar bleef het uiteindelijk bij waardoor deze paaswedstrijd eindigde in een gelijkspel waar vooral Richard Claassen blij mee was. Richard was afwezig maar zag concurrent Ivo geblesseerd afhaken en niet dichterbij komen in de strijd om het alltime topscorersschap van DmvL. Het enige smetje voor Richard zal zijn dat Jurgen wel een doelpunt dichterbij is gekomen.

Na deze 3 wedstrijden in 8 dagen tijd hebben DmvL nu een rust periode van 14 dagen, op 5 mei is de volgende wedstrijd waar de heren dan op bezoek mogen bij Kruisland