Bsc – DIOZ

Eerst voetballen, daarna knuffelen.

Het laatste ‘serieuze’ weekend van het voetbalseizoen 2018/2019 was een speciale. Aangezien een groot deel van DmvL een weekend weg waren naar Portugal werd de wedstrijd tegen Bsc verplaatst naar dinsdag 21 mei. Om het seizoen niet in mineur te eindigen na de zware nederlagen tegen Kruisland en Moerstraten was er voor DmvL alles aan gelegen tegen Bsc wel een resultaat neer te zetten, zeker gezien het feit dat dit de laatste wedstrijd was van het seizoen waar in normale opstelling gespeeld zal worden. Immers, volgende week wacht nog de laatste wedstrijd thuis tegen Nsv waar traditioneel zal worden aangetreden in een fantasieopstelling, de zogeheten tombola.

Algo em Lisboa acontece, ficar em Lisboa
Waar De mannen van Luijks zich normaal alleen op zondag doen verzamelen begon dat dit weekend al op vrijdagochtend om 04:30u. Elf van de 18 selectieleden stapte in Brussel op het vliegtuig wat vooral voor Nicky en Dave voor spanningen zorgde. Voor Stefan was dit zeker niet het geval, hij lag al te slapen voordat de motoren überhaupt gestart waren. Maar zoals de alinea kop al verteld; wat er in Lissabon is gebeurt, blijft in Lissabon. Om u als trouwe lezer toch een inzicht te geven in de gebeurtenissen gedurende dit zware trainingskamp vind u hieronder een selectie van gebeurtenissen in dit weekend in combinatie met een willikeurig selectielid. Maak zelf u combinatie…

Nils Mouthaan – Wereldkampioen éénendertigen
Remco Luijks – Luidkeels op straat Arcate zingen na overwinning op Euro- songfestival
Stefan Konings – Foto’s maken van elk bord eten
Toine Engelen – Combinatie imitator van Rene vd Gijp en Gerard Joling

Kampioensaspiraties Bsc voorbij
Het weekend in Portugal werd maandags afgesloten waarna DmvL zich de dag erna dus alweer moesten verzamelen voor de inhaalwedstrijd tegen Bsc. De wedstrijd die eigenlijk afgelopen zondag op de planning stond, stond vooral in het teken van de laatste titelkansen van Bsc. De thuisploeg moest winnen om nog in aanmerking te komen voor de titel. Voor DmvL was de mogelijkheid zich te doen revancheren van de twee zware nederlagen van afgelopen weken (10-2 en 8-0). Dit moesten DmvL doen met 2 inleners, Stefan Scheepers van het derde deed mee en Lorenzo Nieuwkoop van het tweede speelde vandaag ook een partijtje mee.

DmvL begonnen feller aan de wedstrijd en hadden de eerste 5 minuten al kleine kansjes via Lorenzo en Richard Claassen. Na verloop van tijd nam Bsc het spel over en toonde aan waarom hun 3de stonden en DIOZ 7de. Echter was de wedstrijd als vanouds aan DIOZ-zijde en verdedigde DIOZ als een collectief blok. Het was dan ook het feit dat dit eenmalig niet werd gedaan wat er voor zorgde dan de thuisploeg op voorsprong kwam. Nadat Ivo Schoovers de bal knullig verloor op het middenveld en daardoor de rest uit positie was gelopen scoorde Bsc uit de snelle counter, 0-1. DmvL lieten zich daar echter niet door tegenhouden en scoorde vrij vlot daarna de gelijkmaker, nadat Gerrit van Overveld een corner verlengd had was het Ivo die met een kopbal van dichtbij zijn eerdere fout goed maakte en de gelijkmaker produceerde, 1-1. Vlak voor rust kwam Bsc toch weer op voorsprong, via een snelle uitbraak werd de spits vrij bediend in de zestien meter waardoor hij makkelijk kon afronden, 2-1.

Dit was ook de ruststand. In de rust gebeurde vervolgens iets dat in 4 jaar Mannen van Luijks niet eerder gebeurt was, Remcoach gaf de regie over aan Christian Kerstens die een tactische omzetting wilde doen. Dit zou DIOZ dan terug in de wedstrijd moeten brengen.
Na 5 minuten in de tweede helft had Remcoach, als vanouds fanatiek coachend aan de zijlijn, echter genoeg gezien en trad op omdat HB’s tactiek niet werkte. Invaller Danny Hagens stond verkeerd in positie zodat Remco dit veranderde. Door de blessure van Jos Schouw moest deze veteraan zich, na een goede eerste helft, echter ook laten vervangen wat Remco deed teruggrijpen naar de vooraf bedachte tactiek op het trainingskamp in Portugal en dat was counteren.

Want ook in de tweede helft had de thuisploeg het betere van het spel maar verdedigde DIOZ goed als collectief en kon het dus met counters gevaarlijk worden. Met name Richard kreeg 2 goede kansen maar de keeper keerde stond hierbij op zijn post. Uiteindelijk wisten DmvL de gelijkmaker toch te produceren. Christian gaf als assists-koning binnen DmvL de bal panklaar aan uit een vrije trap op Nicky van Kempen, die daarmee zijn 7de van het seizoen maakte. Na deze gelijkmaker ging Bsc uiteraard va-banque spelen om het kampioenschap nog in leven te houden maar kwam niet meer tot scoren. Een aantal reddingen van keeper Dave Schoovers waren hierin belangrijk maar vooral het verdedigende werk van Joey Luijten en de Scheptank waren hierin van groot belang. Stefan Konings (De Schep) en Dennie Konings (De Tank) wisten keer op keer de spitsen uit te schakelen, waar vooral Dennie met het uitverdedigen middels een halve salto en het knuffelen van een tegenstander gedurende een duel indruk maakte.

Zodoende stuntte DmvL door gelijk te spelen tegen de titelkandidaat en kan het met een goed resultaat tegen Nvs nog altijd 6de worden en daarmee zichzelf kronen tot best-of-the-rest.

Tombola Gouden Loempia Bokaal
Om de best-of-the-rest te worden zal DIOZ in de laatste wedstrijd moeten afrekenen met Nsv uit Nispen. Dit zal geen makkelijke opgave worden aangezien de traditionele tombola zal plaats vinden. Alle namen gaan in de koker en de opstelling zal door middel van loting bepaald gaan worden. Als extra onderdeel hebben DmvL voor het eerst in hun geschiedenis ook een pupil van de week. De eerste die dit te beurt valt is de zoon van oud-speler Michel Engelen, Noud. Tevens zal Nengelen hierin de loting doen om te bepalen wie er dit jaar o.a. de keeper en vlagger zullen zijn. Na de wedstrijd zal dan ook de Gouden Loempia Bokaal worden uitgereikt voor de beste speler van het seizoen. Inmiddels zijn alle stemmen binnen en is het voor de redactie bekend wie zich de winnaar mag noemen van de GLB-bokaal seizoen 2018/2019. De statistieken zullen ook bijgewerkt worden en volgende week leest u in dit wekelijkse verslag de uitslag van zowel de wedstrijd (minimaal), de GLB-bokaal en de behaalde statistieken gedurende het seizoen van alle selectiespelers van DmvL.