Kelderklasse

De Kelderklasse op zijn best

Het laatste verslag dat verscheen over de mannen van Luijks was de 6-0 nederlaag die de heren leden op bezoek bij Dosko. De zware nederlaag betekende dat Luijks zijn mannen op Kelderklasse-kamp stuurde onder de noemer ‘carnavalsbreak’. Door middel van carnaval zouden de heren weer moeten gaan voelen hoe het is om te winnen. Of het nou om de eerste plaats ging die zowel de bouwgroepen De Durpsidioten (Grasdunnersdorp) als CV Ketel (Puitenol) behaalde of de hordes aan vrijgezellen chickies die de vrijgezellen van DmvL aan de haak sloegen gedurende carnaval, alles moest gezien worden als overwinning en het bereiken van de juiste flow. In de wittebroodsweken van de tweede seizoenshelft wierp dit direct zijn vruchten af voor DmvL en dus vielen alle puzzelstukjes van Remcoach al snel op zijn plaats. Nieuw Vosmeer en Roosendaal werden op een nederlaag getrakteerd, en de kleine nederlaag tegen de mede-koploper Noordhoek kon makkelijk geaccepteerd worden. Met de overwinning op Hsc van afgelopen zondag werden de wittebroodsweken op een waanzinnige wijze afgesloten. Met drie thuiswedstrijden in het verschiet ziet het er zeer rooskleurig uit voor, de inmiddels nummer 6, van de competitie.

Nvs – DIOZ 4-6
De eerste van de 4 Kelderklasse-wedstrijden werd een ware klassieker. Slecht voetbal, veel doelpunten, 4 doelpunten binnen 10 minuten, blunders in de verdediging, werelddoelpunten en een man van de wedstrijd met 5 doelpunten. DIOZ kwam deze wedstrijd op bezoek bij Nieuw Vosmeer slecht uit de startblokken, een verkeerde terugspeelbal van Sander werd direct afgestraft door Nieuw Vosmeer, 1-0. Na de openingstreffer namen De Mannen van Luijks het spel over en kwamen voor rust 3x tot scoren. Alle drie de keren was het Ivo Schoovers die de trekker overhaalde. Na de rust ging DIOZ vrolijk door met aanvallen en scoorde het via Ivo en Alain Gerdes andermaal waardoor er een 1-5 tussenstand op het scorebord stond met nog een kwartier te voetballen. De thuisploeg liet het er echter niet bij zitten en scoorde binnen 10 minuten drie keer, waaronder 2 werelddoelpunten. Waar het leek dat DmvL de wedstrijd alsnog uit handen gingen geven was het Ivo die met zijn vijfde treffer van de ochtend een einde maakte aan alle onzekerheid en daarmee eigenhandig de wedstrijd over de streept trok, 4-6. Inmiddels zijn we pakweg 30 dagen verder maar naar het schijnt wordt (destijds afwezige) Richard Claassen nog altijd schreeuwend wakker met deze gedachte omwille het alltime-topscorersschap.

Roosendaal – DIOZ 0-2
Speelt Nac wel eens twee ballen achter elkaar naar een geel-zwart shirt, jawel. Kan Ajax Real Madrid he-le-maal van de mat tikken in Bernabeu, zeker. En kan Van Persie ondanks zijn 36-jaar zijn eerste eredivisie hattrick maken, jazeker. Allemaal voorbeelden van situaties die je niet zo snel verwacht binnen de voetbalwereld maar toch gebeuren, zo was er ook de Kelderklasse wedstrijd van DIOZ op bezoek bij Roosendaal. DmvL geven namelijk geen kans weg en verdedigde zoals Nac onder Ernie Brands in het seizoen 07/08, en won zodoende verdiend met 2-0 op bezoek bij Roosendaal. Joey Luijten maakte met een schitterende stift de eerste treffer en Nicky van Kempen maakte met de kop vanuit een hoekschop het tweede doelpunt voor DmvL. Was er dan niets Kelderklasse-waardig deze wedstrijd? Jawel, Remco Luijks himself kreeg een kans en leek te gaan scoren, helaas stond de paal groter succes in de weg.

DIOZ – Noordhoek 0-2
Waar anders dan in de Kelderklasse is het mogelijk dat 5 ploegen op een zelfde puntenaantal kunnen komen in de top van het klassement. Als Noordhoek zou winnen bij DIOZ zouden zij samen met Dosko, Bsc, Kruisland en Moerstraten op 28 punten komen, dit gebeurde dan dankzij een 0-2. DIOZ kwam echter toch zeer goed voor de dag en verdedigde uitstekend tegen de mede koploper waardoor het bij een kleine verliespartij bleef. Als Kelderklasse-momentje was er daar de minuut voor het affluiten van de eerste helft; voor de tweede maal dit seizoen had Stefan Konings zich verslapen en kwam half bezopen het DIOZ terrein op waggelen. Aangezien hij al reserve stond werd er dit maal geen straf uitgedeeld maar Stefan baalde zo van zichzelf dat hij tóch maar weer een bak bier gaf aan zijn medespelers om het goed te maken.

Hsc – DIOZ 2-3
Tijdens de vierde en laatste Kelderklasse-wedstrijd gedurende de wittebroodsweken waren het de weersomstandigheden die bepalend waren voor de uitslag. De eerste helft was de thuisploeg veruit de betere partij maar alle kansen waren voor DmvL. Uiteindelijk kwam DIOZ drie keer tot scoren in Heerle gedurende de eerste helft. Allereerst was het Nicky van Kempen die met een mooi afstandsschot de ban brak, niet veel later was het Joey Luijten die met een zwabberbal dwars door de midden de score verdubbelde. Als laatste was het topscorer Ivo Schoovers die zijn twaalfde van het seizoen maakte uit een corner van Nicky. Dioz profiteerde dus optimaal van de weersomstandigheden en Hsc liet dit maximale in de tweede helft na. Ondanks dat de thuisploeg wederom het overwicht had kwam het slechts twee keer tot scoren via afstandsschoten die wonderbaarlijk binnen vielen. DmvL trokken de overwinning van 2-3 mede dankzij het uitstekend presterende centrale verdedigingsduo Gerrit van Overveld en Christian Kerstens uiteindelijk over de streep.

Zo leverde het Kelderklasse-kamp rondom carnaval DIOZ maar liefst 9 punten op binnen vier wedstrijden waardoor DmvL zijn opgeklommen naar de 6de positie in de competitie en momenteel dus de best-of-the-rest zijn. Tel daarbij op dat de heren de komende 3 wedstrijden thuis moeten voetballen tegen lager geklasseerde teams, kan een simpele conclusie trekken. Het eindigen in de top 3, en daarmee de premie van 4 bakken bier behalen, is weer binnen handbereik. Het fanatisme spat er ineens vanaf…..