Nieuwe ronde, nieuwe kansen

Om 09:00u zaten De mannen van Luijks blakend van zelfvertrouwen een kopje koffie te nuttigen in de kantine. Al bijna twee jaar is er al geen officiële wedstrijd meer verloren en ook nu moest de tegenstander er aan gaan geloven. Een paar afwezige zwaargewichten konden daar niets aan afdoen. 2-voudig topscorer topscorer Nicky deed mee aan Mud Masters, keeper Dave was aan het scouten in München en Ted-100-procent-score-Janssens moet eerst nog fit geraken alvorens hij kan gaan aansluiten. Met deze wetenschap hadden DmvL er nog absoluut vertrouwen in, dit veranderde echter tussen 09:30u en 09;45u. Sir Luijks, die voor zichzelf een basisplaats had ingeruimd, raakte in de warming up geblesseerd en toen knakte er wel iets bij DIOZ. Aangezien Remco emotioneel gebroken was door de blessure was hij ook niet in staat zijn mannen tactisch aan te sturen. Omdat naast Luijks alleen TD Nils ´Mannie´ Mouthaan zijn trainersdiploma´s bezit was de hoop dat hij het kon overnemen. Echter werd deze jongeman pas 10 minuten voor de aftrap wakker geworden in zijn bedje op De Pin. Waar het om 09:00u nog zo mooi leek was het een uur later bij de aftrap dus een heel ander gevoel dat heerste bij DmvL.

De basis was op goal Dennie (spreekwoordelijke op goal dan, in theorie voornamelijk er gewoon voor), een verdediging bestaande uit Sander, Christian, Tristan en Guther, een middenveld met Gerrit, Danny, Joey en Ivo en een aanval met Alexander en Alain. Onder aanvoering van Danny Hagens op het middenveld heerste DIOZ ondanks de chaos van een half uur ervoor en zodoende werden er vanaf het begin genoeg kansen gecreëerd. Na afloop stelde Luijks tegenover het bestuur dat zijn vasthoudendheid aan tactische informatie  hier de redenen waren, iedereen weet dusdanig goed wat en hoe hij het moet uitvoeren dat ook na het uitvallen van de technische leiding hierop gebouwd kon worden. Goed combinatiespel met inspelen, vasthouden en terugleggen zorgde er voor dat DmvL 5 keer het aluminium raakte. Joey en Gerrit schoten op de lat, Toine (inmiddels ingevallen) raakte de linker en rechter paal en penningmeester Christian schoot een bal stuk op de kruising. Helaas kwam DIOZ ondanks al deze kansen niet tot scoren en na een half uur raakte DmvL de overhand meer en meer kwijt. Eerst moest Ivo er geblesseerd af met het na het laat aanzien ernstige blessure aan de hamstring en nog geen 5 minuten later moest ook Alain zich laten vervangen met een liesblessure. Vanwege deze blessures was Internos de laatste 10 minuten van de eerste helft beter. Twee fenomenale reddingen van keeper Dennie Konings en een acrobatische redding van Richard bij een bal op de lijn zorgde er echter voor dat de stand 0-0 bleef voor rust.

De rust was het moment dat Remko zichzelf een beetje bij elkaar had geraapt. Door even wat ballen op te gaan pompen ontsnapte hij aan de druk en kon zich zodoende even afzonderen en goed nadenken. Kort overleg met de inmiddels gearriveerde Nils leverde een nieuwe tactiek op. Jos moest het middenveld gaan leiden, Danny ging van de nummer 6 positie naar de nummer 10 positie en Stefan Konings werd op de vleugel geposeerd á la Tadic. Er moest namelijk wat gebeuren want door alle blessures hadden DmvL helaas nog maar 11 spelers over. De tactiek werkte totaal niet (dit werd overigens niet aan het bestuur gemeld) maar DmvL hadden wel de eerste grote kans van de tweede helft. De actie van Sander Jacobs was één om te watertanden, met een dubbele pirouette zetten hij zichzelf alleen voor de keeper. Doordat het veld daar dusdanig slecht was sprong de bal op het moment van schieten helaas 3,5 meter omhoog waardoor de bal over ging. Wat de rest nog opviel was dat Gunther tijdens de wedstrijd even naar de kant ging om in de groepsapp te sturen hoe goed Ajax wel niet was. 

Na de ´kans´ van Sander werden de bezoekers beter en was het wachten op de openingstreffer, zeker nadat het noodlot wederom toesloeg en Jos geblesseerd het veld moest verlaten. Hierna stortte de boel volledig in aangezien DmvL met een man minder stonden. In de laatste 30 minuten wisten de gasten 3 maal tot scoren te komen waardoor DmvL geflatteerd ten onder gingen. Tegen het eindsignaal viel ook Tristan nog uit met een blessure wat er voor zorgde dat DmvL de wedstrijd af maakte met 9 man. Hierdoor werd niet alleen de wedstrijd verloren maar raakte DIOZ ook zijn ongeslagen status kwijt van de afgelopen jaar. Na nu te zijn verslagen door een team uit Etten-Leur volgt volgende week een herkansing tegen een ander team uit Etten-Leur. Op 3 oktober nemen DvmL het op tegen DSE om 11:00u.