Dat is één

Vandaag moesten De mannen zonder Luijks op bezoek bij DSE. Waar in heel Brabant veel wedstrijden werden afgelast wegens het slechte weer ging de wedstrijd in Etten-Leur wel door. DIOZ begon de wedstrijd slecht en stond binnen mum van tijd al met 2-0 achter. Bij de eerste goal ging de bal door de benen van Christian en bij de tweede goal leverde de-motor-van-het-middenveld de bal vanuit een achterbal in bij de aanvaller die net buiten de zestien stond te wachten. Zodoende had de DIOZ´ laatste man binnen 20 minuten al een bijna officiële perfecte negatieve hattrick. Waar je bij een officiële hattrick met links, rechts en met het hoofd scoort miste Hunky Bunky alleen nog een eigen goal bij de negatieve serie; fout pass, slecht blok en eigen goal.

Ondanks de snelle 2-0 wist DIOZ de rug te rechten. Gezien de druk die de jonge mannen van DSE gaven was het devies van DmvL counteren. Counteren is dan nog een groot woord, waar de bal in praktijk gewoon naar voren werd geschoten en dat Toine daarna maar moest gaan rennen. Omdat DSE ver naar voren verdedigde werkte dat precies in de kracht van DmzL, 2 diepe ballen van keeper Dave kwamen in de loop van Toine waar hij iedereen eruit sprintte en koelbloedig afrondde. Tussen deze twee doelpunten van DIOZ door had Quizmaster Kerstens zijn negatieve hattrick overigens compleet gemaakt door een schot dusdanig van richting te veranderen dat de bal hoog in de korte hoek verdween. Voor de ´Sven van Beek van Sportpark de Linden´ was dit zijn tiende doelpunt in zijn carrière voor DIOZ 4, een mijlpaal waar de Slager van Hulst trots op mag zijn.

Met een tussenstand van 3-2 ging de wedstrijd richting de rust. Voordat dit zover was voegde keeper Dave zich echter nog in de ziekenboeg van DIOZ 4. Nadat vorige week Ivo (hamstring), Jos (achillespees) en Alain (lies) waren uitgevallen kreeg Dave nu te maken met een zweepslag in de kuit. Speler X nam de handschoenen over en zou zich later ontpoppen tot man van de wedstrijd.

In de tweede helft stond het verdedigend veel beter bij DmvL, ChritiJean was inmiddels vervangen door de ervaren Gerrit als laatste man en dat wierp zijn vruchten af. Dat drankorgel Tristan ook gewisseld werd hielp er waarschijnlijk ook aan mee maar als niemand wat tegen Hunky Pluto zegt dan houden we het gewoon op het feit dat het vooral aan hem lag. DSE kreeg in de tweede helft nog wel kansen maar tot meer als afstandschoten kwamen ze niet, deze afsstandschoten werden echter allemaal stuk voor stuk goed verwerkt door keeper X. Door deze reddingen bleven DmzL in de wedstrijd waardoor er toch een resultaat haalbaar bleek. Joey kreeg met een afstandschot een kans op de gelijkmaker en ook Toine was na een dribbel nog een aantal keer gevaarlijk. Uiteindelijk was het Richard die de gelijkmaker wel wist te maken. Nadat een corner werd uitverdedigd door DSE werd de bal hierna direct heroverd door Sander, na een pass op Nicky gaf hij een afgemeten voorzet op het hoofd van Richard. Met deze rake kopbal maakte hij de 3-3 en hiermee direct ook zijn 140ste doelpunt voor DIOZ 4. Hiermee komt hij gelijk met Marc Vermunt op de eerste plaats op de topscorerslijst aller tijden. Slecht één doelpunt heeft Richard nu dus nog nodig op het record alleen in handen te krijgen.

Na de gelijkmaker waren er over en weer nog wel kansen maar doelpunten vielen er niet meer. Zodoende speelde DmzL hun tweede wedstrijd uit deze competitie gelijk en stal het zodoende een puntje mee uit Etten-Leur. Volgende week wacht de thuiswedstrijd tegen Beek Vooruit, het zal voor Remco dan een behoorlijke puzzel worden om door alle blessures überhaupt 11 fitte spelers op het veld te krijgen.