DIOZ – Beek Vooruit

Op deze zonnige oktoberochtend moesten De mannen zonder Luijks het opnemen tegen Beek Vooruit. De coach (en ook TD Nils) waren in de ochtend helaas verhinderd omdat ze nog niet wisten links of rechts te gaan vanuit Arnhem, na s’middags redelijk hersteld te zijn voegde Remco zich echter wel toe tot de (spannendere) derde helft. Met één punt uit twee duels is DIOZ niet goed begonnen aan de competitie en de wedstrijd tegen Beek Vooruit beloofde op voorhand ook geen makkelijke te worden door de enorme waslijst aan blessures.

Vandaag dus DmzL maar vooral na 5 jaar weer eens Meesters Manschappen. Colin, 2 jaar geleden met pensioen gegaan, werd overtuigd door middel van 2 cola en een snicker om als vanouds nog eens mee te spelen met DIOZ 4. Nadat de eerste 4 keepers namelijk geblesseerd waren werd er een noodoproep gedaan aan De-Man-Van-Ons-El en hier reageerde hij gelukkig positief op. In de basisopstelling van Meesters Manschappen stonden naast Colin ook nog 3 jeugdspelers aangezien er voor de aftrap maar 6 selectiespelers fit werden bevonden. Vanuit de jeugd deden Robin, Kyan en Jarno. Deze jeugdspelers deden het stuk voor stuk uitstekend en lieten direct zien een meerwaarde te zijn voor Meesters Manschappen. Voor een resultaat was het echter niet genoeg, na 20 minuten spelen stond het namelijk 0-4 waardoor de uiteindelijke nederlaag van 0-6 nog mee viel. Ook de tweede thuiswedstrijd ging dus helaas verloren waardoor DmzL nog altijd maar 1 punt hebben verzameld in de competitie.

Kort verslag zou je zeggen maar de oplettende lezer zou 2 dingen hebben moeten opmerken. Als eerste het feit dat Christian niet benoemd is in dit verslag en als tweede dat er maar 10 man speelde voor DIOZ tijdens de wedstrijd.

Op bestuurlijk niveau is besloten dat, hoe de wedstrijd ook loopt, Christian elke wedstrijd benoemd moet worden in een verslag, al dan niet verzonnen (tot op heden niet gebeurt maar wie weet wat het seizoen nog gaat brengen). En uiteraard stonden Meesters Manschappen in totaal met 14 man door een surprise die zijn weerga niet kent.

Christian, door afwezigheid van Dave, ging als echte aanvoerder voorop in de strijd. Aanvallend wist hij in de tweede helft nog wat te creëren maar verdedigd joeg hij in de eerste helft vooral de verkeerde kant op. Zo erg als vorige week werd het gelukkig niet maar als aanvoerder kon Christin zijn team helaas niet leidden als laatste man, iets wat Kyan als jeugdspeler van 16 jaar in de tweede helft een stuk beter afging. In de tweede helft kon Christian op het middenveld dus meer brengen wat uiteindelijk resulteerde in de enige echte kans voor Meesters Manschappen. Christian jaagde goed door op de keeper die een terugspeelbal gekregen had. Na deze verovert te hebben leek hij vanuit de achterlijn door te kunnen lopen op het vrije goal. Leek dus, want El Capitano nam zo veel tijd voor het afwerken dat de keeper zijn fout nog kon corrigeren. Nadat deze de bal voor zijn voeten had weggegleden stond Christian met zijn notitieblok verbijsterd om zich heen te kijken. Op dit A4’tje had hij gedurende de kans genoteerd wat hij moest doen; binnen houden met rechts, meenemen richting de eerste paal, iets terug halen vanaf de achterlijn om hem daarna met links binnen te lopen. Als laatste notitie stond een biertje getekend waar hij altijd een flesje leut meedrinkt wanneer hij gescoord heeft. Zo ver kwam het dus niet omdat de keeper van Beek Vooruit na 3 minuten het welletjes vond en de bal dus maar weg gleed.

Met dus Christian, Tristan, Alain, Joey, Stefan en Richard wel in de basis hadden Meester Manschappen Sander, Danny en Nicky nog op de bank. De man de de bende compleet maakte was een zuiger, kilometervreter (food dus, geen non-food) en absolute leider zoals Van Bommel was. Daarnaast bezit hij de techniek, dribbel en flair van Frenkie. Als snel kom je dan uit bij Mark de Jong. De man die zijn jeugdteam DIOZ Jo11 laat excelleren door de juiste mensen aan te nemen, keerde na 20 jaar terug op de voetbalvelden. Sinds de oprichting van DIOZ 4 stond er hierdoor ook voor het eerst vrouwelijk schoon aan de zijlijn de supporteren. Het mocht helaas dus niet baten qua uitslag maar wat een prestatie leverde Mark en Colin. Met zijn sprints, tackles, communicatie en drankvermogen was Mark de sensatie van de eerste helft. Colin was het lichtpunt van de tweede helft, want nadat hij een kleine 20 minuten warm moest geraakte pakte de Le-Pays Bas-Barthez alle ballen in la emmér.

Over 2 weken wacht de wedstrijd in Dordrecht tegen SC Emma. Voor de tweede lockdown was Emma de laatste tegenstander voor DmvL, destijds wonnen ze met 5-0 waarna de titel werd binnen gesleept. Hopelijk kunnen DmzL dit kunstje herhalen waarmee de eerste overwinning van het nieuwe seizoen wordt binnen gesleept