´t Vlaggenschip

11 oktober 2020 zal voor altijd in de geschiedenisboeken vermeld staan bij DIOZ 4. Op deze datum vierde De mannen van Luijks voor het eerst in hun geschiedenis een kampioenschap. Het hoeft waarschijnlijk niet meer vermeld te worden maar dat deden de heren met geen enkel verliespunt. Deze 100% score maakte het mogelijk dat de heren sinds de oprichting in 1994 voor het eerst de schaal omhoog mochten houden. 10 maanden lang hebben DmvL de tijd gehad dit te vieren. Door alle corona maatregelen kon het echter niet gevierd worden zoals dit normaal gedaan zou worden. Het was bijvoorbeeld onmogelijk een platte kar te creëren die zowel door de straten kon als ruimte bood voor 1,5 meter afstand tussen alle rondbuikige spelers. Het kampioensfeest werd daarnaast ook gevierd in de C&A vestiging in Hulst, hier waren genoeg paskamers zodat iedereen zijn eigen hokje had. Er werd verder een plaatselijke chauffeur ingehuurd die iedereen op en neer pendelde. Tijdens dit kampioensfeest werd Toine Engelen uitgeroepen tot speler van het jaar. Uiteindelijk wilt de directie van DIOZ nog een goed kampioensfeest organiseren door de grachten van Amsterdam. Colin Meesters, inmiddels gestopt en dus zondags zeeën van tijd, is bereid gevonden een Vlaggenschip te bouwen waar iedereen op kan. Geruchten gaan zelfs dat er voor Joey een sloepje wordt gebouwd om de heren door de grachten te loodsen.  

Dus nu, een klein jaar later, is het nieuwe seizoen en daarmee de bekerwedstrijden weer begonnen. De festiviteiten van 10 maanden hebben er redelijk ingehakt bij de heren. De ronde buikjes zijn inmiddels buiken geworden en het B-veld moet opnieuw aangelegd worden na de eerste paar trainingen van DIOZ´ trots. TD ´Money´ Mouthaan heeft zich in de transfermaanden rustig gehouden en geen nieuwe talenten aangetrokken. Luijks heeft echter niet stilgezeten; nieuwe tactieken, andere trainingsvormen en een pittig trainingsprogramma moeten zorgen voor nieuw elan binnen de groep. De eerste wedstrijden is hier echter wel enorm aan moeten wennen, het enige dat alle drie de wedstrijden overeen kwamen was dat DmvL twee keer scoorde. 

De eerste wedstrijd die werd gespeeld was tegen Sprundel. In de thuiswedstrijd kwamen DmvL eerst op achterstand om daarna de score om te buigen. Na de 0-1 was het Nicky van Kempen die de score voor DIOZ openbrak. Het tweede doelpunt werd gemaakt door Joey Luijten. In beide gevallen was het Tristan Rompelberg die het voorbereidende werk deed. Hier kwam al één van de trainingsvormen van Luijks aan het licht; geduld opbrengen en het balletje rond laten gaan en vanuit daar wachten op het instappen van de tegenstander. Met de gedachte dat techniek het grootste goed is van de selectieleden moest het daarmee goed komen. Winnen deden DmvL uiteindelijk niet want in de allerlaatste seconden maakte Sprundel gelijk waardoor de wedstrijd in een terechte 2-2 eindigde.

De tweede wedstrijd was de derby tegen Devo. Op voorhand was wel duidelijk dat dit een zware wedstrijd zou worden maar met de uiteindelijke zes tegentreffers viel het nog mee. DmvL kwamen dus deze wedstrijd ook weer tweemaal te scoren en nadat Tristan de eerste wedstrijd 2 assists had gegeven was het nu Remco Luijks zelfs die twee keer het voorbereidende werk deed. Zijn tweede assist was een goeie diepe pass op Toine die de keeper vervolgens makkelijk uitspeelde en scoorde. De eerste was een bijzondere, zelf typeerde Luijks als nieuw fenomeen binnen het voetbal. Van de Vaart had de scorpion-kick, Van Gaal kwam met het totaalvoetbal, Hyballa had het over restverdediging en Adriaanse kwam met scorebordjournalistiek. Luijks had het na de wedstrijd over een zogeheten korte-hoogte-lob-steek-bal. Na een afgeslagen bal uit een corner gaf Remco de bal met een hoogte van 15 meter panklaar voor op Christian Kerstens, de werkelijke afstand die de bal zich vooruit verplaatste was maar 3 meter maar iedereen (inclusief de keeper) trapte in dit slimmigheidje van Luijks. Christian maakte de bal vervolgens al even feilloos af.

Na een gelijkspel en een nederlaag werd de derde wedstrijd wel gewonnen door DmvL, in de wedstrijd uit bij Victoria werd er met 1-2 gewonnen. Na een eigen doelpunt van de thuisploeg en een een knap ingetikte vrije trap van Victoria maakte Joey 20 minuten voor het einde de winnende goal na een assist van Alain Gerdes. Op deze manier sloten DmvL de bekercampagne af met een overwinning.

Volgende week begint de nieuwe competitie en is Internos de eerste tegenstander op Sportpark De Linden. Met het goede gevoel dat is overgehouden aan de overwinning op Victoria willen DmvL graag hun goede competitiereeks doorvoeren, sinds november 2019 heeft DIOZ 4 namelijk geen competitiewedstrijd meer verloren.