Een nieuw begin

Een auteur die niet weet waar hij over moet schrijven heeft een zogeheten writer’s block. Geen onderwerp kunnen vinden voor een schrijven kan meerdere redenen hebben; te veel herhaling van zelfde gebeurtenis (verliespartijen), geen actieve herinnering meer hebben (een drankje te veel op zaterdagavond) of het missen van creativiteit (wat eigenlijk wel heel erg toepasselijk is op het spel van DmvL). Elke auteur stapt hier vroeg of laat op zijn eigen manier uit; de één gaat hardlopen of wandelen om het hoofd leeg te maken, de ander staat het zichzelf toe om juist slecht te schrijven en weer een ander zoekt het innerlijke kind in zichzelf door bijvoorbeeld te spelen met lego. Dit alles zou kunnen werken tegen een writer’s block, ware het niet dat de auteur van deze, in Zegge wereldberoemde column, geen hard loper is, alleen maar pareltjes aflevert als schrijven en te volwassen is om het kind in zichzelf te vinden. Hoe kom je dan uit een writer’s block, blijkbaar is dat toch vrij simpel; niet verliezen!

Met 17 man sterk gingen De mannen van Luijks op bezoek bij Wernhout, dit betekende automatisch dat 12 man reserve moesten. Dat hadden er 14 kunnen zijn als Remco zichzelf niet had opgeofferd voor het team, uit tactisch oogpunt besloot de naamgever van het elftal zichzelf niet op te stellen zodat andere op zijn plek konden excelleren. De wedstrijd begon om 12:00u en blijkbaar zaten een aantal spelers met hun gedachte al bij het eerste biertje, normaliter staat rond dit tijdstip namelijk al de eerste koude rakker klaar om genuttigd te worden. Ondanks dat DmvL zelf aftrapte stond de thuisploeg namelijk al na 12 seconden op voorsprong, 1-0. Waar er gevreesd weer voor weer een doemscenario zoals bij de eerste 2 wedstrijden van het seizoen, een 10-0 nederlaag bij Devo en een 2-7 thuisnederlaag tegen Victoria, bleek dit alles mee te vallen. DIOZ rechtte de rug en streed voor elke meter, voorop in de strijd ging Tristan. Al schoppend, sleurend, trekkend en treiterend (eigenlijk zoals iedereen Tristan kent) zorgde hij voor irritatie bij de tegenstander maar nam hij zijn teamgenoten wel mee in de strijd. DIOZ kreeg namelijk ondanks dat ze de onderliggende partij waren ook kansen in de eerste helft. Een scherpe vrije trap van Christian vloog voorlangs en een afstandsschot en een één op één situatie van bekertopscorer Stefan werden niet verzilverd. Ook Wernhout kreeg kansen maar keeper Dave kon hierbij handelend optreden. Zo bleek de ruststand na 12 seconden al op het bord te zijn gezet, 1-0.

In de tweede helft was het eerste wapenfeit van DmvL het debuut van Raoul Heijnen, nadat hij 7 jaar geleden zijn schoenen en handschoenen aan de wilgen te hebben gehangen keerde hij nu terug. Destijds spelend voor DIOZ 1 maar nu dan toch echt voor ’t Vlaggenschip van de club. Als spits maakte Raoul als eerste van de drie nieuwelingen (Maarten en Werner zullen later in het seizoen volgen) zijn debuut. Als bal vaste spits leverde hij direct zijn bijdrage. DmvL moesten namelijk net als de eerste helft ook de tweede helft voornamelijk verdedigen, maar waren counterend gevaarlijk. Verdedigend stond het goed waarbij vooral Gunther een uitstekende partij speelde. Kansen waren er zeker ook voor de thuisploeg maar de beslissing bleef uit. DmvL beperkte zich tot counteren waar Danny Hagens en Freddie een aantal keer goed door kwamen over de zijkanten, de gelijkmaker leverde dat helaas nog niet op.

In de laatste 5 minuten gingen De mannen van Luijks achterin één op één spelen achterin. Waar Aron in de rust was vervangen door routinier Gerrit moest hij na 65 minuten weer voor die zelfde Gerrit invallen. De laatste 5 minuten zorgde echter voor een unicum waarbij Aron om tactische redenen werd geslachtofferd en wederom het veld moest verlaten. Christian kwam er voor Aron in om in de spits te gaan spelen en dit bleek een gouden zet van de technische staf. Een lange bal van Dave werd gecontroleerd door Nicky die de bal doorgaf naar Christian, alleen op de keeper wist Hunky Bunky af te ronden onder het lichaam van de keeper door, 1-1. Na de gelijkmaker kon Christian gelijk weer weg uit de spits en zakte hij naar de positie van laatste man in de laatste paar minuten. Na als middenvelder begonnen te zijn had DIOZ’ zijn matchwinner daarom alle linies gehad deze wedstrijd, want ondanks dat het de gelijkmaker was voelde het als een winnende treffer voor De mannen van Luijks. De wedstrijd werd uiteindelijk professioneel uitgespeeld aangezien er eigenlijk geen kansen meer volgde.

Hierdoor behaalde DmvL hun eerste punt deze competitie en is het van de hatelijke 0 af, volgende week wacht de wedstrijd tegen Unitas. Thuis op Sportpark De Linden zullen de heren dan na het eerste punt ook voor de eerste overwinning gaan.