Kleine jongens worden groot!

Zondag 16 oktober stond de wedstrijd tussen DIOZ 4 en Unitas 10 op het programma, op het B-veld trapte beide teams om 10:00u af. Niets leek een goed resultaat in de weg gestaan aangezien DmvL dit seizoen nog geen punt verspeeld hebben op het trainingscomplex van De Linden. Nadat er volgende week een hard bevochten gelijkspel was uitgesleept wilde DmvL nu hun eerste overwinning behalen. Waar de selectie vorige week met 19 man sterk was waren het nu zelfs 20 selectieleden die aanwezig waren. Via een loting op zaterdag, waar de FIFA jaloers op zou zijn geweest, werd bepaald dat Sander Jacobs de enige veldspeler zou zijn die een hele wedstrijd mocht spelen.

De eerste helft werd er afgetrapt in een 4-4-2 systeem. Dave; Sander, Christian, Gerrit, Gunther; Danny, Tristan, Joey, Jos; Alain en Raoul waren de 11 spelers die in de basis mochten starten. Vanaf het eerste fluitsignaal hadden DmvL controle over de wedstrijd, het was eigenlijk pas in de laatste minuut van de eerste helft dat de gasten een kans konden noteren maar de rest van de wedstrijd domineerde DIOZ. De 1-0 viel na een kwartier en was behoorlijk uniek; hoe vaak gebeurt het namelijk dat iemand én de assist geeft én het doelpunt maakt. Dit vraagt een klein stukje uitleg, statistieken worden bij DmvL al sinds 1994 bijgehouden en een assist voor een tegenstander telt niet, altijd zal een DIOZ-speler de assist op zijn naam krijgen. Zo gebeurde het dus dat Christian een eigen assist gaf op zijn doelpunt. Zijn eerst genomen corner ging namelijk direct achter waardoor de keeper van Unitas de bal van de vijf meter lijn uit mocht nemen, deze trapte hij linea recta weer over de achterlijn waardoor er weer een corner volgde. Deze corner nam Christian iets beter, hij ging er namelijk in één keer in in de verre hoek, 1-0. Door dit doelpunt dronk Christian na de wedstrijd voor de tweede week achter elkaar een biertje, hij lijkt er daarom dan ook eindelijk echt bij te gaan horen. Kleine jongens worden groot.

Voor rust vielen ook de 2 en 3-0 nog. Nadat Tristan een goeie actie op de rechter achterlijn had gemaakt en het zestienmetergebied in sneed werd hij van achter neergehaald waarna de scheidsrechter niets anders kon doen dan een strafschop toe te kennen. Joey ging als vanzelfsprekend achter de bal staan en hield zijn 100% score uit strafschoppen in stand door te scoren, 2-0. Kort na de 2-0 was het nu Joey die een goal voorbereide bij een doelpunt van Toine. Eerst was het Alain die goed door jaagde op de helft van Unitas waarna de bal bij Joey kwam, na eerst een man te hebben gepasseerd leverde hij de bal panklaar af aan Toine (ingevallen voor Raoul) die daarna de bal makkelijk in de verre hoek schoof. Waar de eerste wedstrijden van de competitie kinderlijk eenvoudig verloren werden met grote cijfers, was het nu wederom een volwassen eerste helft van DmvL. Kleine jongens worden groot.

De tweede helft begonnen DmvL dus met bijna een compleet ander elftal. Dave; Freddie, Aron, Stefan, Sander; Remco, Ivo, Nicky, Maarten; Richard en Toine vormde de ‘basisopstelling’ van de tweede helft. Maarten maakte deze ochtend zijn debuut voor DmvL door als rechtshalf aan de tweede helft te beginnen, dit ging uitstekend ondanks de gras Plugge aan deze kant van het veld. Waar Maarten geen zenuwen kende had de rest van het elftal er wel last van om voor de eerste keer met Maarten te mogen spelen. Hoe goed de eerste helft was, zo slap was de tweede. Het leek erop dat De mannen van Luijks al dachten dat ze er waren met de 3-0 tussenstand maar niets was minder waar. Unitas vocht zich namelijk terug in de wedstrijd en kwam tweemaal tot scoren. Pas nadat Joey was ingevallen voor de geblesseerde Richard kregen DmvL weer controle en was er eigenlijk niets meer aan de hand. DIOZ besliste vervolgens de wedstrijd op een manier waar we later op de dag een kopie zouden zien bij Liverpool – Manchester City, bij het doelpunt van Salah en de assists van Becker. Keeper Dave zag Joey namelijk vanuit het middenveld doorlopen en met een verre trap zette hij Joey alleen voor de keeper, uiterst bekwaam en zonder enig spoor van proberen-af-te-leggen scoorde Joey de bevrijdende 4-2. Hiermee kroonde Joey zichzelf top matchwinner, kleine jongens worden groot (in prestatie).

Zo wonnen DmvL uiteindelijk toch nog vrij eenvoudig van de gasten uit Etten-Leur en steeg het naar de achtste plaats in de competitie. Het was vooral debutant Maarten die na de wedstrijd in de belangstelling stond. Uiterst tevreden met de overwinning en zijn eigen aandeel hierin danste, sprong en zong hij rond in de kleedkamer waarna het lied ´pull this plug´ werd ingezet. Sommige dingen blijven echter klein.