We zijn terug!

De voorbereiding

Augustus is aangebroken en dat betekend dat we weer in de voorbereiding zitten. Tijdens de eerste twee weken is het eigenlijk nog de pre-voorbereiding aangezien de eerste training pas komende week op 18 augustus gepland staat. Maar hoe bereid je jezelf goed voor op het nieuwe seizoen? Ga je de sportschool in of post je elke dag je blik bier in de groepsapp om te laten zien dat je op vakantie bent. Hoe benader je de vakantie, lang leven de lol of stel je jezelf doelen om te bereiken voor de eerste training? De laatste maanden had het management het allemaal een beetje op zijn beloop gelaten, al vroeg in het afgelopen seizoen was degradatie al een feit en daardoor lag de focus al snel op het komend seizoen. Echter nam die vrijheid wel extreme vormen aan gedurende de tijd, op de groepsapp verscheen gedurende de zomer het ene na het andere biertje en allerlei bbq´´´´s met grote stukken vlees. De eerste pilsjes verschenen rond het middaguur en de laatste rond 03:00u met slapende koppen ernaast, en dit niet alleen op weekenddagen. Na dit een tijdje gadegeslagen te hebben heeft het management besloten in te grijpen per augustus!

Het afgelopen seizoen is namelijk niet makkelijk geweest met uiteindelijke dus degradatie tot gevolg. Ondanks de slechte resultaten bleven de spelers gelukkig wel achter hun coach staan maar van buitenaf was er wel continue druk. Een fictief interview in BN/De Stem met de Gouden Loempia winnaar die ‘naar een andere halte aan het zoeken zou zijn’ of verhalen op de juice kanalen over de; 50 jaar geworden Richard die als alltime-topscorer verzadigd zou zijn geraakt en aan stoppen zou denken, hielpen niet mee om de rust te behouden voor het management. Nadat twee jaar geleden het kampioenschap werd gevierd kwam de degradatie van afgelopen seizoen echter ook voor hun hard aan en dus moet er wat veranderen om dit seizoen weer mee te doen om het kampioenschap. Echter bleek dus via de app dat de selectie zelf niet gedisciplineerd genoeg was.

Om aan te geven wat er gaat veranderen is het voor de buitenwacht wellicht een keer goed om het management er eens uit te lichten met wat hun taken zijn en hoe ze denken in te gaan grijpen. Er wordt gesproken over de TD en De mannen van Luijks, maar wie doet nou eigenlijk wat!? Het management van DIOZ 4 bestaat uit Nils Mouthaan als technisch directeur, Remco Luijks als manager en Dave Schoovers als secretaris. Dit alles wordt als vanzelfsprekend aangestuurd door het bestuur van V.V. DIOZ.

De technisch directeur

Als technisch directeur is Nils verantwoordelijk voor de langere termijn; het jaarlijks upgraden van de selectie, de persoonlijke trainingsprogramma’s samenstellen, trainingskampen regelen en (misschien wel zijn belangrijkste taak) het continueren van de derde-helft-bierlevel. Freddie Konings (2 seizoenen) en Aron Mol (3 seizoenen) werden in mei al vastgelegd voor komend seizoen en in juli werd ook Werner Buckens vastgelegd voor 1 seizoen. Op de laatste na zorgde dat, naast puur talent, ook voor een daling van het leeftijdgemiddelde van DIOZ 4. Er werd ook geprobeerd om een coupe te plegen en Timo Coppens vast te leggen van DIOZ 3, maar dat heeft helaas nog altijd niet het gewenste resultaat opgeleverd. Als trainingskamp had Nils Udine uitgezocht, gelegen in Italië aan de Sloveense grens. Vrijwel alle selectieleden moesten die kant op voor hoogtestages en pittige duur trainingen, vetpercentages werden van te voren gemeten en voor iedereen is een doel gesteld om op 18 augustus bereikt te hebben. Helaas is er in Italië geen ruimte voor bier en jolijt, dit wordt bewaard voor het seizoen zelf, alleen voor het management maakte het management een uitzondering hierin. Met nieuwe sponsordeals zijn extra bierpakketten aangeleverd waardoor de derde helft komend seizoen een eitje zal worden.

De manager

Als manager is Remco de man die het tactische plan moet doen laten uitvoeren door de spelers, trainingsvormen bedenken, polyvalente looplijnen doen uitdokteren, teambuilding verzorgen en de

kleedkamerhumor op een gerespecteerd niveau houden. In het kampioensjaar werd er met de punt vooruit gespeeld met wingback die vanuit de middenlijn speelde, een jaar laten op een niveau hoger koos Remco voor catenaccio, afwachten en counteren. Op een later tijdstip heeft Remco zelf ook toegegeven dat dit niet de meest slimme tactische zet was, gezien de snelheid bij de spitsen van DIOZ 4. Maar voor komend seizoen ligt de nadruk weer op aanvallen. Joey wordt vanuit het middenveld terug gehaald naar de verdediging, Tristan en Christian (voorheen verdedigers) maken de omgekeerde weg en zullen samen met Paul en Jos het middenveld moeten gaan aansturen. Door middel van het uitzakken van de middenvelders komen backs Freddie, Danny, Gunther, Werner en Sander hoger te staan waardoor ze veredelde buitenspelers worden in balbezit. Omdat het middenveld doorzakt komt de nummer 10 (veelal Ivo of Nick) meer op het middenveld terecht zodat ze ‘in de bal komen’ bij voorzetten en hiermee de spitsen Toine, Richard en Alain kunnen ondersteunen. Maar een aanvallend spel kun je niet spelen zonder mannetjesputters als Stefan, Gerrit en Aron, hun moeten de aanvallers neutraliseren. Tel daarbij nog het surplu aan talent dat in de goal staat met Dave of Dennie en je hebt een winnende formule. Als teambuilding worden bbq´s georganiseerd, zijn er pokeravonden en komen de heren vaak samen om een raceje te bekijken van Max. Voor de kleedkamer humor heeft Remco voor zichzelf een belangrijke rol bedacht, boeken als Gijp, Geen Genade en Even Serieus van Sjaak Polak worden tijdens het trainingskamp verslonden om vanaf september in praktijk te kunnen brengen.

De secretaris

Dan is Dave er nog als secretaris, hij moet eigenlijk gewoon de plannen en ideeën van Nils en Remco uitvoeren.

Seizoen 2021/2022

De druk die afgelopen seizoen op de ploeg stond eiste uiteindelijk zijn tol, waardoor de heren terugkeren naar de competitie die ze zo veel moois heeft gebracht in het verleden (ongeslagen kampioen). Wat lag er nou aan ten grondslag dat De mannen van Luijks het een niveau hoger niet konden bolwerken? Het doorselecteren van de technisch directeur had niet zijn gehoopte effect, eigenlijk was het alleen Kyan Kole die doorkwam. Met zijn transfer naar DIOZ 1 is de optie tot koop helaas niet gelicht kunnen worden door Nils. Daarnaast pakte het strenge trainingsregime niet goed uit waardoor er vele langdurige blessures waren binnen de selectie. Van het seizoen ervoor zo geprezen automatisme was niets meer over, het was een hoopje ongeregeld dat geen vuist kon maken. De winteraankoop Paul bleek ook nog geen voltreffer nadat hij zich geregeld versliep voor wedstrijden, en dat terwijl er ook wedstrijden waren die pas om 14:30u aanvingen. Het was een domino effect waarbij het negatieve de overhand had en waar iedereen in werd meegetrokken. Er waren drie lichtpuntjes; de overwinning op Hoeven met een veredeld jeugdelftal, de overwinning op DSE in een avondwedstrijd (winnende van Paul, aangezien hij nu wel op tijd wakker was) en het behalen van de alltime topscorers titel van Richard Claassen met 141 doelpunten voor DmvL.

Seizoen 2022/2023

Donderdag 11 augustus is de nieuwe indeling van het seizoen bekend gemaakt waardoor DmvL weten tegen wie ze het gaan opnemen voor het kampioenschap. Waar vorig seizoen Dordrecht, Etten-Leur en Zwijndrecht werd aangedaan zijn er nu volop derby´s te spelen. Een tweetal binnen de selectie hoopte op een thuis wedstrijd tegen Kozakken Boys of VV Hulst maar aan deze droom kon door de KNVB geen gehoor gegeven worden. BSC, Devo, DSE, Hoeven, Nieuw Borgvliet, NSV, Roosendaal, RSV, Unitas, Victoria en Wernhout zijn de tegenstanders van DmvL Met de voorbedachte tactische keuzes van Remco, de slagvaardigheid van Nils en het uitvoerende werk van Dave belooft het veel goeds voor het nieuwe seizoen. Het management heeft de selectie 21 bakken bier beloofd bij het behalen van het kampioenschap, voor ieder selectielid 1. Voor het winnen van de beker is een fruitmand in het vooruitzicht gesteld. Met de bekerwedstrijden tegen Victoria, Hoeven en Gastel kunnen De mannen van Luijks zich perfect voorbereiden om het komende kampioenschap, want iedereen is er inmiddels vol van overtuigd dat dit doel te behalen is, zeker na het lezen van de zin twee regels hiervoor.