DIOZ – De Schutters

Traditie getrouw is de wedstrijd in het tweede weekend van november een zware voor DmvL, dit aangezien dan vaak de opening van de carnavalsperiode wordt gevierd op de zaterdag van te voren (11de van de 11de). De voorbereiding voor elke wedstrijd van DmvL begint op zaterdag, normaal is dit vaak afwijkend aan elkaar maar dit keer waren er veel van de selectieleden dus samen op het bleere en smeere festival in cafe zaal kerkzicht.

Dit weekend was de voorbereiding dus wederom ideaal voor de wedstrijd van zondag in het tweede weekend van november. Deze wedstrijd was De Schutters te gast op sportpark De Linden. Het bleek een leutige carnavalsavond te zijn geweest aangezien keeper Dave meer dood dan levend op het veld stond, Colin pas om half 10 aanwezig was (normaal een uur eerder) en Stefan zich had verslapen. Waar normaal sponsor Bas van Overveld altijd aanwezig is bij thuiswedstrijden van zijn team, schitterde hij vandaag door afwezigheid.

Dit zijn slechts 3 voorbeelden want iedereen die bij het bleere en smeere festival aanwezig was waren niet allemaal even fris en fruitig. Op dit festival had iedereen die op wilde treden, kunnen optreden. Nu zijn de leden van DmvL niet de meest getalenteerde zangers maar leider Luijks verplichten de heren, onder het mom van teambuilding, tot een optreden. Remco was terug van weggeweest en dat zouden de heren weten ook. Zo kwam het dus zo ver dat Christian optrad met het nummer ‘Marieke, die mooie boerenmeid’, zongen Dave en Nicky het nummer ‘cowboys en indianen’ van de dikdakkers, was Van Overveld te horen met het nummer ‘ik ben gekke Gerritje niet’, stond Den nie op het podium met het nummer ‘jij bent de zon, jij bent de zee’ van Job van het tv-programma De Bus en trad Stefan op met een zelfgeschreven nummer met Duo Coma. Maar het mooiste moment was toen de gehele kroeg ‘Richard Claassen kom maar binnen met je knecht’ begon te zingen toen Richard met zijn vrouw binnen kwam lopen. Het moge duidelijk zijn; de voorbereiding was ideaal.

Door deze goede voorbereiding wonnen DmvL de wedstrijd met 2-1 door doelpunten van Alain Gerdes en Joey Luijten. Zoals eerder gezegd in verslagen zijn wedstrijden in de Kelderklasse vaak het zelfde, maar deze zondag was dat anders. Misschien dus door de voorbereiding op zaterdag maar halverwege de wedstrijd gebeurde er iets dat voor alle aanwezigen voor eeuwig in hun herinnering gegrift zou staan.

De voetbalwereld is een mooie maar harde, opportunistische en soms emotionele wereld. Men leeft in de waan van dag en er worden niet altijd even rationele beslissingen genomen. Dit is niet alleen het geval in de professionele tak maar vandaag bleek dat dit ook in de Kederklasse het geval kon zijn.

14 mei 2017 zal voor veel Feyenoorders voor altijd een mooie dag blijven aangezien het kampioenschap na 18 jaar weer eens binnen werd gehaald. Op die dag werd er echter ook een BZ-er geboren. Met een beeldvullend huilend hoofd zal deze jongen nooit meer normaal door de Onze Lieve Vrouwenstraat kunnen lopen. En wie herinnerd zich Fabio Capello nog, de keiharde Italiaanse oefenmeester die zijn emoties niet de baas was tijdens het gedwongen afscheid van Marco van Basten in San Siro in het jaar 1995. Het zijn momenten die de sport zo mooi maken en vandaag kon er zo’n moment worden toegevoegd aan het lijstje.

De wasvrouw van De mannen van Luijks, ‘Ons El’ zoals ze liefkozend wordt genoemd, stal de harten van iedereen aan het begin van de tweede helft. Tranen met tuiten werd er gehuild van blijdschap, niet omdat haar vent een geweldig doelpunt maakte maar omdat Remco Luijks zijn rentree maakte voor DIOZ. In eerste instantie werd er niet begrepen waarom dit moment Ellen zo emotioneel aangreep maar na afloop van de wedstrijd kwam de aap uit de mouw. Ellen was zo blij dat Remco weer mee deed omdat dit betekende dat er 1 broekje minder gewassen diende te worden. Normaal moeten de vuile broekjes met bleek en verf bewerkt worden om ze weer wit te krijgen, wat bijna een dagtaak inhoud. Maar nu Remco terug is, is er dus één broekje minder te wassen. Uit voorgaande jaren was namelijk gebleken dat de broekjes die niet gebruikt werden tijdens de wedstrijd vaak nog smeriger waren als die van Remco.

Remco is dus terug, en dus wonnen DmvL. In de wandelgangen gaat het gerucht ook al dat Luijks een open sollicitatie heeft uitgedaan naar PSV en door zijn onverwinningsmoiemme zal het niet vreem zijn dat psv daadwerkelijk toe hapt als Van Bommel wordt ontslagen. We zullen zien om remco bij de volgende wedstrijd, uit bij Virtus, nog in dienst zal zijn bij DIOZ