‘Virtus’-DIOZ

Na de overwinningen op Roosendaal en De Schutters moesten DmvL vandaag op bezoek bij Beljaerts FC in Zevenbergen. Het was een Kelderklasse-topper in de 6de klasse waar BFC 2de stond en DmvL op de 5 plaats met 3 punten achterstand. De wedstrijd had een merkwaardige begin bij de tos, bij de Schutters wordt er wel eens een biertje geatt of een hamburger uitgedeeld bij de tos maar dit muntje kwam op zijn ezeltje prik van de Efteling van een wel heel merkwaardige plek vandaan om de tos te verrichten, toen de vlaggen daar ook nog eens vandaan kwamen was het eind eigenlijk wel zoek.

Desondanks begonnen DmvL zeer goed aan de wedstrijd en stonden ze binnen 10 minuten op een 0-2 voorsprong door doelpunten van Joey en Alain. De keeper van BFC was, nog redelijk onder invloed, zoals hij zelf meldde na de wedstrijd en hielp daarmee DmvL op de goeie weg. Eerst stond hij bijna naast de goal op het moment dat Joey kon afwerken en bij de goal van Alain verloor hij de bal aan de zijkant waardoor Alain van 30 meter afstand kon scoren.

Kort voor rust kwam Virtus op gelijke hoogte door niet goed verdedigen van Danny. Na geheel kansloos te zijn zette Danny toch een sliding in waardoor de spits naar de grond ging. Met 10 op 10 op de schaal van Claassen was de schreeuw en het doorrollen zo theatraal dat hij in één ruk doorrolde naar Theather de Schuur in Zevenbergen. Waar normaal daar alleen in de avonduren optredes zijn was dat nu ook op zondagochtend het geval. Omdat de, dus wel terechte strafschop, werd benut zochten beide teams de kleedkamer op met een 1-2 tussenstand.

In de tweede helft kwam echter al het gevaar van BFC, DmvL moesten in zijn achteruit en moest dat bekopen met 2 tegendoelpunten. Een kopbal bij een corner en een knap afgeronde voorzet bij de eerste paal zorgde voor een 3-2 tussenstand voor Virtus.

Na deze doelpunten namen DmvL het speel weer over maar liepen ze continu op tegen de muur van BFC. Alain kreeg geel voor praten, elke overtreding tegen iemand van Dioz werd weggewuifd en Richard kreeg het voor elkaar om tijdens een eigen actie buitenspel te staan. Op de vraag waarom deze werd afgefloten antwoorde BFC dat hij het niet gezien had. Nadat Ivo het veld was afgestapt en Joey de zoveelste trap te verwerken kreeg zette BFC zijn voorhoofd tegen die van aanvoerder Dave in de hoop dat er wat zou gebeuren. Toen dit niet het geval was rende hij snel richting de 10 man publiek waar hij veilig voor het eind van de wedstrijd kon fluiten een kwartier voor tijd. Hierdoor werd duidelijk waarom Virtus zo hoog in de competitie stond.

Omdat DmvL bezwaar hadden aangetekend bij de KNVB tegen de uitslag van 3-2 heeft het verslag langer op zich laten wachten als andere wedstrijden. Na de 2641 VAR momenten te hebben bekeken bleek het de KNVB niet te interesseren en bleef de uitslag staan. Hierdoor verloren DmvL de aansluiting met de koplopers. Volgende week (of te wel morgen) wacht de volgende wedstrijd, thuis tegen Bsc.