Roosendaal – DIOZ

Spelen in de Kelderklasse van het Nederlandse voetbal, het blijft iets speciaals. Alle kleine kinderen dromen van grote carrières en het spelen in bijvoorbeeld het mooiste stadion van Nederland; De Kuip. Dit is echter niet voor iedereen weggelegd, de meeste voetballers zullen gedurende hun leven op een hoger niveau spelen en hun wedstrijdjes afwerken voor de plaatselijke trots. Zo ook DmzL uit Zegge, deze ochtend mochten de heren van DIOZ op bezoek bij RKVV Roosendaal en dat was weer een serieuze Kelderklasse-wedstrijd.

Alle Kelderklasse wedstrijden lijken eigenlijk op elkaar, 11 mannen met een buik of buikje die over het veld rennen in de hoop om eeuwige roem te bereiken bij de plaatselijk trots. Scoren met een omhaal, een hard schot van 30 meter in ‘de kruis’ of een redding van de keeper waar zelf Buffon van zou watertanden. Maar dit seizoen is er nog iets waar de senioren bij DIOZ voor strijden en wat veel tongen losmaakt; De Gouden Schoen. Het zorgt er zelfs voor de eigen doelpunten worden opgeëist als doelpunt, of dat aan elke doelpuntmaker van een ander seniorenteam getwijfeld wordt. Maar het leeft, zoveel moge duidelijk zijn.

Alle Kelderklasse wedstrijden lijken dus op elkaar. DmzL konden door het terugzetten van de tijd een uurtje langer slapen, wat veel spelers zichtbaar goed had gedaan. DIOZ was met 13 man doordat Gerrit en Colin in de warming-up van zaterdagavond geblesseerd waren geraakt, daarnaast was Dave nog altijd niet fit waardoor Dennie deze wedstrijd op goal stond. Na Bas, Colin, Sander en Dave zelf is Dennie in wedstrijd vijf de 5de keeper die de handschoenen aantrok, wat dat betreft doet het niet onder aan het NAC van vorig seizoen.

Het was een 6-punten wedstrijd, de wedstrijd tussen Roosendaal en DIOZ (spreekwoordelijk natuurlijk, want officieel waren er maar 3 punten te verdienen). Vanaf het eerste fluitsignaal was het eigenlijk al duidelijk, hier konden DmzL wel eens dik van gaan verliezen. Ook de mogelijkheden tot een ruime overwinning, een spannende wedstrijd of een gelijkspel waren aanwezig op het ku(ns)tgrasveld. Nadat er 4 grote kansen over een weer vakkundig om zeep werden geholpen aan beide kanten was het Toine die de ban brak. Nadat hij diep werd gestuurd door Joey ronde Toine rustig af in de korte hoek, 0-1. De wedstrijd ging gelijk op maar DIOZ had het voordeel dankzij een royale loopvermogen tegenover de thuisploeg, Roosendaal stelde hier echter slecht wat afstandsschoten tegenover. Helaas voor DIOZ belandde 2 van de 3 schoten wel in het netje waardoor Roosendaal met 2-1 voor kwam. Kort voor rust kwamen DmzL echter wel weer op gelijk hoogte, een corner van Jos werd doorgekopt door Richard bij de eerste paal en bij de tweede binnen gekopt door Ivo, 2-2. DmzL hadden eigenlijk zelfs nog met een voorsprong de kleedkamer op moeten zoeken, maar de scheidsrechter verzuimde een zuivere handsbal de bestraffen en een héél licht vergrijp een paar seconden voor de handsbal alsnog te bestraffen. Aanvoerder Christian liet hierna zien meer haar op zijn tanden te hebben dan op zijn pik door heftig te protesteren, zin had het echter niet en zodoende zochten beide teams de kleedkamer op.

Rust, na een stilteperiode gingen DmzL vol goede moed het veld weer op. Als de derde snel gemaakt zou worden, dan zou alles goed moeten komen. Niets bleek minder waar, Roosendaal werd beter en beter en drong DIOZ steeds verder terug. Wordt het weer een hele helft billenknijpen of niet. Uiteindelijk was het voornamelijk Dennie die DmzL op de been hield, 2 katachtige reddingen op de doellijn zorgde ervoor dat het gelijk bleef. Nadat Alain en de ingevallen Dave nog grote kansen mistte op de 2-3 leek het op een gelijkspel uit te draaien. Zo ver kwam het niet, Nicky wist als topscorer namelijk wel het net nog te vinden. Vijf minuten voor tijd kopte hij de corner van Jos hard binnen bij de eerste paal. De laatste minuten was de pijp leeg bij DmzL en moest het toch weer in zijn achteruit, een bal op de paal in de allerlaatste seconden was het laatste wapenfeit voor de thuisploeg waardoor DmzL een zakelijke 2-3 overwinning boekte.

Door deze overwinning is de lijn omhoog ingezet en hulde aan het team, vooral Dennie.
Volgende week zondag wacht de thuiswedstrijd tegen Kruisland en dit duel staat voornamelijk in het teken van de return of de legend. DmzL worden dan weer DmvL gezien de terugkeer van Remco en hierdoor zal DIOZ, na het bevrijdingsweekend van afgelopen weekend in Zegge, ook na alle waarschijnlijkheid als bevrijd gaan spelen.