DIOZ 4- Roosendaal 12

Luijks lijdt definitief schipbreuk

Ondanks dat het seizoen nog pril is staat ’t Vlaggenschip nog altijd op een 100% score in de competitie. RKVV Roosendaal kwam voor het tweede duel van de competitie op bezoek op sportpark De Linden. De selectieleden hadden zich uiteraard optimaal voorbereid voor de wedstrijd door middel van vele biertjes tot in de vroege uurtjes. Dit was dan ook goed zichtbaar de eerste minuten van de wedstrijd, DIOZ startte slap en zodoende was het Roosendaal dat het initiatief nam in de wedstrijd. Dit was eigenlijk de gehele eerste helft het geval. Roosendaal had balbezit maar was niet gevaarlijk, enkele voorzetten waren er wel maar die konden makkelijk onschadelijk gemaakt worden. Ondanks dat ’t Vlaggenschip de onderliggende partij was had het wel de beste kans in de eerste helft. Een goede voorzet bij de eerste paal van Dennie Konings werd door Ivo net voorlangs geschoten. Hierdoor zochten beide teams de kleedkamer op met een 0-0 gelijkspel.

De tweede helft ging verder waar het de eerste gebleven was, Roosendaal tikte achterin de bal van links naar rechts maar werd niet echt gevaarlijk. Om de wedstrijd te laten ontbranden bedacht de verdediging van DIOZ vervolgens een list, de gehele vrijheid werd gegeven aan de middenvelder die zo kon doorlopen van het middenveld tot in de zestien. Zijn schot in de lange was goed genoeg voor de openingstreffer, 0-1. De list zoals deze besproken was, was om iedereen wakker te schudden en dát gebeurde. De wedstrijd werd feller en gemener. Toppunt was de middenvelder van Roosendaal die liep te verkondigen dat we allemaal wat aardiger moesten zijn voor elkaar, om een minuut later een aantal spelers van DIOZ helemaal de huid vol te schelden en om daarna Joey de wedstrijd uit te schoppen. Na deze overtreding kon scheidsrechter Ton Roos niets anders dan de middenvelder met rood (10 minuten) van het veld te sturen. Om nog meer zout in de wonden te strooien scoorde DIOZ uit de gegeven vrije trap ook nog eens de gelijkmaker. Colin Meesters kegelde de bal tegen de doelman aan die de bal onmogelijk vast kon houden, Gerrit van Overveld was er als de kippen bij om de 1-1 te scoren.

Kort na de 1-1 kwam ’t Vlaggenschip op voorsprong door een bijna identieke goal aan de eerste. Wederom kon de keeper de vrije trap van Colin niet klem pakken. Dit maal was het Alexander Potters die er als eerste bij was, vanuit de scrimmage kreeg hij de bal bij Gerrit die hierna zijn tweede van de ochtend maakte, 2-1. Roosendaal probeerde het wel maar kreeg eigenlijk maar één echte kans. Dankzij het egocentrische afronden van de spits kan keeper Dave redding brengen, een balletje breed had hierbij 100% zeker de gelijkmaker betekend. Kort daarop besliste DIOZ de wedstijd door goed samenspel, nadat Alain Gerdes de bal vrij had gemaakt werd deze panklaar neergelegd voor Ivo Schoovers. Met buitenkant links schoot hij de bal in de verre hoek, 3-1.

DIOZ had de wedstrijd onder controle en leek hem rustig uit te spelen tot het einde, 1 minuut voor tijd kreeg het echter nog een strafschop tegen. Nadat een voorzet door Dave werd gevangen floot de scheidsrechter voor een pingel. Jos Schouw zou een duw hebben uitgedeeld waardoor de strafschop werd gegeven, deze werd vervolgens feilloos binnen geschoten, 3-2. ’t Vlaggenschip kwam hierna echter niet meer in de problemen en boekte dus zijn tweede overwinning in evenveel wedstrijden.

Met angst en beven wordt door de selectie inmiddels toegeleefd naar 4 november, de drie te spelen wedstrijden in oktober vormen geen probleem. De verwachting is dat deze allemaal gewonnen zullen gaan worden, echter zal op 4 november Remco Luijks terug keren van de glamping en naar alle waarschijnlijkheid zijn stempel direct weer (willen) drukken op de tactiek, pressing en opstelling. Binnens(kleed)kamers is er onderling echter al gesproken over deze situatie. Luijks zal hoogstens een paar minuten speeltijd krijgen, al moet de wedstrijd op dat moment dan al wel beslist zijn.

De volgende tegenstander die aan ’t Vlaggenschips dadendrang moet geloven is Bsc uit (wederom) Roosendaal. Volgende speelt DIOZ andermaal thuis en vangen zei de wedstrijd om 10:00u aan. Komt dat zien, komt dat zien!!