sponsorkliks_nl_white_horizontal_150x65

DIOZ 4 – Bsc 5

RL; The Special One.

Het is hommeles in kamp ’t Vlaggenschip, ondanks de goede resultaten van de eerste weken heeft Remco Luijks toch zijn stempel weten te drukken op de afgelopen week. De trainer wilt meer zeggenschap en accepteert het niet dat zijn tactiek niet wordt gevolgd tijdens zijn afwezigheid. Zo werden Ivo, Joey, Stefan en Toine disciplinair geschorst voor de topper tegen Bsc omdat ze donderdag niet op de afsluitende tactische training waren geweest. Ivo en Stefan probeerde het op hun eigen manier nog wel goed te maken. Ivo dacht een gezellig biertje te gaan drinken donderdagavond met zijn coach maar hier bleek RL niet gevoelig voor te zijn. Stefan had een excuusmail gestuurd met de vraag om vergiffenis omdat zijn werk het niet toeliet, hij had namelijk oproepdienst waardoor hij zich niet kon melden. Vrijdag accepteerde RL dit hoewel hij dit in het weekend nog even getest heeft. Zo belde hij zondag om 00:45u het noodnummer met de klacht dat de windmolen op de glamping stil stond, na Stefan bepakt en bezakt te hebben laten vertrekken belde RL een half uur later terug dat het al opgelost was. Zondag hing in de kleedkamer een print screen van een windmolen, wat Stefan duidelijk maakte dat dit RL zijn revanche was voor donderdag.

 

Bleef het hier dan bij; nee! Dave werd gedwongen zijn vakantieadres vroegtijdig te verlaten om acte-de-préséance te geven zondag ochtend. Colin en Jos diende beide met blessures aan te moeten treden, tussen beide was nog een discussie wie er de eerste helft mocht vlaggen om zichzelf zo een beetje warm te lopen. In de rust ging bij beide de spuit erin wat voor Colin uiteindelijk hielp, Jos moest zich in de tweede helft toch laten vervangen, dit allemaal dankzij het keiharde regime van RL. De planning van busbedrijf Arriva werd daarnaast gebeld om de dienst van Dennie te veranderen, helaas voor RL lukte dit niet helemaal. Dennie mocht zijn bus parkeren gedurende de wedstrijd, waren het niet dat Dennie helaas de handrem er vergeten was op te zetten waardoor de spitsen vaker dan hem lief was voor open doel kwamen. Dit zijn dan de voorbeelden waarbij RL wilde dat spelers persé aanwezig moesten zijn maar andersom was het ook het geval.

 

Zo probeerde hij de tenniswedstrijd van Christian te saboteren (wat overigens binnen de selectie met gejuich werd ontvangen). RL was ongezien aanwezig bij de wedstrijd van Christian als scheidsrechter. Met een petje en zonnebril op en op zijn neus wat make-up zou Hunky Bunky hem nooit herkennen was zijn idee, dit bleek ook zo te zijn. Tijdens de partij gooide scheidsrechter RL steeds een plasje water in de hoek van Christian als hij niet keek, uiteindelijk gleed hij uit waardoor hij zijn knie blesseerde. RL had echter nooit kunnen bevroeden dat Christian zo’n bikkel was dat hij zondags daarop toch gewoon zou spelen. Ook het meespelen van Sander probeerde RL tegen te houden door de snelweg A58 dicht te gooien via een hack-systeem bij Rijkswaterstaat, te laat kwam RL erachter zich te hebben vergist van rijbaan waardoor de snelweg naar Breda toe dicht was en niet van Breda af.

 

Net als in de rest van de voetbalwereld bestaat ook bij DIOZ vriendjespolitiek. Nicky en Nils werden namelijk geen strobreedte in de weg gelegd en ook (wellicht) toekomstig dorpsgenoot Gerrit ontsprong de dans. Wellicht kan Gerrit in de toekomst nog van pas komen als bob van de leider moest RL’s gedachte zijn geweest, dit was tevens de reden om geheelonthouder Alexander ook niet aan te pakken! Ook Danny, Alain en Richard werden ‘gespaard’. Danny omdat de heren way-back gaan als maatjes in carnavalsvereniging de Meulenerkes en de oude garde had RL betrokken in een complot. Tezamen zorgde de heren voor een drone die de wedsstrijd live filmde, waardoor RL vanaf zijn luie zetel op de glamping alles kon gadeslaan. Alain verzorgde de drone en Richard nam het transport en de verzekering (better safe than sorry) op zich.  Dankzij de drone kreeg RL het echter toch zwaar te verduren. Tijdens de wedstrijd, die met 0-6 verloren ging, kreeg hij de spreekwoorden jegens hem duidelijk mee en  ook de zakdoekjes waren duidelijk zichtbaar.

 

Er was echter ook steun uit onverwachte hoek voor RL. Voormalig speler Jan Oomen stelt dat de spelers te weinig brachten en hun verantwoordelijkheden moesten nemen. De 37-jarige oud-middenvelder zei dat in de Haldenbergse Bode na het behalen van de Koningstitel in het kruisboogschieten. ‘Het is een lastige situatie’. Citeert de Haldenbergse Bode de wijsneus. ‘ik weet dat Remco veel kritiek krijgt, maar de spelers moeten opstaan. De manager kan zoveel doen, maar het is uiteindelijk aan de spelers op het veld om te presteren. Remco is een makkelijk doelwit. Sommige spelers moeten beter presteren’. ‘Ik zei het zelfde toen Van Overveld manager was’, vervolgt hij. ‘Hij kreeg veel kritiek, maar achter de schermen zei ik tegen de spelers: wij moeten het beter doen. Ik vond dat Van Overveld het fantastisch neerzette, maar wij presteerden niet op het veld.’

 

Door de nederlaag wordt het groepsgevoel er uiteindelijk niet beter op, zeker niet aangezien er na de zware nederlaag geen enkele reactie vernomen werd vanuit de glamping. BN/De Stem meldt inmiddels dat Alexander, Joey, Stefan, Dennie, Perry, Sander en Danny volgende week namelijk weigerden mee te doen zolang RL zelf ook afwezig is. Tel daarbij op dat Ivo, Dave en Toine eerst een gesprek met de technisch directeur willen, alvorens ze weer uit willen komen voor ’t Vlaggenschip en de leiding van RL. Vooralsnog telt de selectie dus nog maar 9 spelers voor komende zondag. Of RL dit nog allemaal op de rit gaat krijgen is de vraag. Al heeft hij al voor hetere vuren heeft gestaan, zo zag hij onder andere van dichtbij zijn eigen voetbaltalenten in rook opgaan!