sponsorkliks_nl_white_horizontal_150x65

Verslag Lep. Boys 5 – DIOZ 4

Remco geraakt tussen wal en ’t Vlaggenschip.

Transferperiode
Nieuw seizoen, nieuwe kansen. De technisch directeur van DIOZ heeft ook deze zomer weer niet stil gezeten. Een aantal aflopende contracten van 40-plussers werden wederom verlengt en met Perry Haast werd een prestatiecontract overeengekomen, i.v.m. zijn zware blessure. Daarnaast wist de TD twee nieuwe aanwinsten te presenteren. De eerste nieuwe aanwinst luistert naar de naam Nicky van Kempen, na een x-aantal proefwedstrijden heeft Nicky uiteindelijk iedereen doen overtuigen en daardoor een 4-jarig contract getekend voor De Mannen van Luijks. De tweede nieuweling is een oude bekende, na 9 jaar te zijn weggeweest keerde afgelopen zomer Alexander Potters terug op het oude nest De Linden. Door de contractverleningen en nieuwe aankopen telt de selectie inmiddels 19 volledig fitte en gemotiveerde spelers.

Voorbereiding;
Al voordat de beker wedstrijden gespeeld werden speelde DIOZ 4 een vriendschappelijke wedstrijd. Tegen Cluzona werd er met 4-0 verloren. Geen goede start maar wat het nog erger maakte was het feit dat er twee bakken bier als weddenschap op de overwinning stonden, waarbij je de pijn op ieders gezicht zag bij het nakomen van deze afspraak. Bij een enkeling vloeide de tranen zelfs en uit kwaadheid schijnt er zelf een wc-raampje gesneuveld te zijn. Na de diepe wonden te hebben gelikt volgde drie bekerwedstrijden; Victoria werd verslagen met 7-1 en van Devo en Hoeven werd ruim verloren (respectievelijk 7-2 en 9-0). Slecht één moment uit deze wedstrijden is noemenswaardig, aangezien Gerrit van Overveld een heus Van Der Vaart-doelpunt produceerde. Met de hak haalde hij de bal achter zijn lichaam terug die vervolgens bij de tweede paal binnen viel. Zo’n doelpunt is uiteraard al knap, maar om dit in een kolkend stadion te doen tijdens de derby tegen Devo maakt het toch nog iets specialer uiteraard.

Op dit doelpunt na was de voorbereiding dus niet om over naar huis te schrijven. Want met een doelsaldo van -12 en 3 nederlagen leken De Mannen van Luijks er niet goed op te staan. Echter, zo bleek later, was dit het meester plan van tacticus Luijks. Vanuit de glamping besloot hij dat in deze wedstrijden de conditie, tactiek en discipline boven het resultaat gingen. Voor Luijks was één ding van belang, de 23ste van september moest iedereen klaar zijn voor het grote werk. Zodoende zou er weinig commentaar komen over de glamping-weekenden tussen augustus en november van de coach zelf, zo was zijn ingenieuze plannetje.

Competitie
De competitie begon dus afgelopen zondag voor De Mannen van Luijks, grote afwezigen was dus Remco zelf. Ondanks zijn hoop was er vooral woede binnen de selectie, mede door afwezigheid van Remcoach stond er slechts een selectie van 14 man, bedenk daarbij dat Colin, Nicky en Dave niet geheel fit waren en je weet dat het lastig kan worden. DIOZ begon de wedstrijd dan ook slap en kwam dan ook terecht op achterstand. Lepelstraatse Boys was gevaarlijk via hun snelle mensen voorin en kon, na een slechte buitenspelval, de voorsprong nemen, 1-0. Ondanks dat Lepelstraatse Boys het betere van het spel had kwam DIOZ kort voor rust wel op gelijke hoogte. Uiteindelijk bracht een dood-spel-moment uitkomst voor DIOZ. Colin legde een vrije trap hard maar strak op de stropdas bij Christian, dankzij zijn sublieme onkunde kon Christian Ivo vervolgens bedienen. Subliem was de aanname, onkunde was zijn schot op goal. Dit schot kwam echter wel uit bij Ivo, die vervolgens de bal makkelijk binnen lopen en zodoende voor de 1-1 ruststand zorgde.

In de rust werd schoon schip gemaakt bij ’t Vlaggenschip, alle zeilen werden bijgezet en de puntjes werden op de i gezet. Het zo bekende spel van DIOZ werd uit de kast gehaald (lees: kick en rush) en dat leverde eigenlijk direct resultaat. Na wat kleine kansjes voor Toine en Alain was het uiteindelijk Joey die met zijn twee snelle doelpunten in de tweede helft voor een comfortabele voorsprong zorgde. De 1-2 werd over de rechterkant voorbereid door Toine Engelen, zijn lage voorzet bij de eerste paal werd door Joey middels een snoekduik perfect binnengekopt bij de tweede paal. De 1-3 kwam op een zelfde manier tot stand, Toine gaf wederom de voorzet. Nadat Ivo bij de eerste paal niet tot een doelpoging kwam, kwam de bal uit de kluts voor de voeten van Joey uit. Onberispelijk door een oerwoud aan benen, heel misschien werd de bal van richting veranderd, schoot Joey raak.

Na de 1-3 kwam DIOZ eigenlijk niet meer in de problemen. Dit vooral door goed verdedigend werk van Stefan en Dennie Konings en gelegenheidsback Jos Schouw, daarbij was de aansturing van laatste man Nils Mouthaan het perfecte slotstuk op de verdediging. Zo won ’t Vlaggenschip van DIOZ zijn eerste competitie wedstrijd dus met 1-3 op bezoek bij Lepelstraatse Boys.

Kampioenschap
Zo heeft DIOZ al vroeg in het seizoen zijn kampioensvorm gevonden en zal het lastig worden voor Remco op het team zichzelf weer eigen te maken, wanneer hij terug keert in november. ’t Vlaggenschip, zoals de groep binnen de vereniging verder bekend staat, zal tot die tijd in ieder geval niet de naam van Luijks meer dragen. Wordt het adieu of réintegration voor de Sven Kramer van DIOZ 4!?