De Fendert – DIOZ

DmvL –> DmzL –> Mouthaans Voorste –> Joey Luijtjes

Na de oorwassing van vorige week moesten DmzL zich vandaag zien te revancheren tegen De Fendert. Gelukkig voor het team nam Nils de honneurs waar waardoor Mouthaans Voorste vandaag een driepunter kon gaan pakken. Nils had bijna een volledig fitte selectie tot zijn beschikking. Alleen Dave (blessure) en Dennie (vakantie nummer 15 van dit jaar) waren afwezig.
In de eerste helft wiste Mouthaans Voorste echter nog niet te overtuigen, alleen Alain kreeg een kans maar struikelde over de keeper. De Fendert kreeg eigenlijk maar 1 kans, die door keeper Sander werd gestopt in de korte hoek. Toch gingen de ploegen met een 1-0 voorsprong voor De Fendert de kleedkamer in. Een verre trap van 35 meter zeilde zomaar in het goal waardoor er werk aan de winkel was voor Mouthaans Voorste in de tweede helft.

Aangezien Remco er dus niet was probeerde iedereen zijn steentje bij te dragen in de te spelen tactiek. Maar uiteindelijk waren het de grootste en de kleinste man die een tactiek overeen kwamen. De variant die Joey aandroeg in de rust werd goedgekeurd door Nils, Ivo werd van de aanval naar het middenveld gehaald en Nicky bewandelde de omgekeerde weg. Gerrit maakte daarnaast ook zijn rentree na een lange absentie vanwege een blessure, waardoor Tristan als laatste man doorschoof als voorstopper. Dit gecombineerd met de donderspeech van Joey gedurende de eerste helft, zorgde ervoor dat Joey’s Luijtjes met frisse moed de tweede helft ingingen, en hoe!

Vanaf het eerste fluitsignaal in de tweede waren Joey’s Luijtjes oppermachtig en al snel bleek een doelpunt een kwestie van tijd. Uiteindelijk was het Nicky die de gelijkmaker wist te produceren. Nadat Toine met een karakteristieke actie over rechts de bal op het hoofd van Nicky legde was het eenvoudig binnenkoppen voor DIOZ’ zijn topscorer, 1-1. Na dit doelpunt bleef DIOZ doordrukken en kort na de gelijkmaker zette Toine DIOZ op voorsprong. Net als bij de eerste wedstrijd van het seizoen, uit bij Victoria, wisten Toine en Nicky elkaar vandaag weer makkelijk te vinden. Na een pass van Nicky ronde Toine koelbloedig af in de verre hoek, 1-2. De Fendert zette hier eigenlijk vrij weinig tegenover omdat Joey Luijtjes de wedstrijd controleerde. Na 60 minuten voetballen leek Nicky de wedstrijd te beslissen. Nadat eerst een corner van Tristan werd uitverdedigd was zijn tweede poging tot assist wel een rake. Bij de tweede paal kon Nicky andermaal eenvoudig inkoppen, 1-3.

Nadat De Fendert met een vrije trap terug kwam in de wedstrijd gooide andermaal Nicky de wedstrijd echt in het slot een kwartier voor tijd. De echte voetballiefhebber zou Ricardo Quaresma waarschijnlijk wel kennen, die met zijn buitenkant voor veel voorzetten en doelpunten zorgde maar wat met de 2-4 gebeurde komt eigenlijk alle superlatieven te kort. Als linksback stoomde Colin mee op en hij wist met buitenkant links Nicky prachtig te bereiken door een woud aan benen. Toen de bal Nicky bereikte moest hij gedacht hebben; ‘een goed voorbeeld doet volgen.’ En dus nam ook hij de bal op zijn buitenkant. Met een krul zoals alleen Tim dat kan verdween de bal schitterend in het zij netje. Het slotakkoord van deze wedstrijd was voor Richard Claassen. Met zijn 136ste treffer in zijn ‘carrière’ voor DIOZ 4 zorgde hij voor de einduitslag van 2-5. Slecht 4 doelpunten scheidde Richard nog van het alltime-topscorersschap van DIOZ 4.

Met 6 punten uit twee wedstrijden staan DmzL momenteel op een gedeelde 2de plaats. Alleen Gastel wist tot op heden alle drie de wedstrijden te winnen en staat zodoende bovenaan in de competitie waar de NOS en RTL over blijven steggelen om de uitzendrechten. Volgende week wacht de thuiswedstrijd tegen Nieuw Borgvliet, één van de ploegen die ook gedeeld 2de staat.