DIOZ – Nieuw Borgvliet

Deze zondagochtend meldden de selectieleden van ‘t Vlaggenschip als protocol om 09:00u op Sportpark De Linden, om 09:15u was het al duidelijk dat Joey Luijtjes alleen de derde helft vandaag zouden winnen nadat de tegenstander het terrein betrad. Met het oplopen van het sportpark van de bezoekers uit Bergen op Zoom was deze conclusie snel getrokken dat het een lastig verhaal zou worden. Het tempo waarmee Nieuw Borgvliet kwam aanlopen lag gemiddeld al een stuk hoger dan menig DIOZ-speler in de wedstrijd zou kunnen produceren. Daarnaast was de gemiddelde leeftijd van de heren van Joey Luijtjes nog aanzienlijk hoger dan de oudste speler van Borgvliet. Dan het niet alleen speculaties waren aan de bar om 09:20u bleek een klein uur later toen er al een tussenstand van 0-3 op het scorebord stond.

Dit had echter anders kunnen lopen als Christian de Kersen op de taart had gelegd na een wonderschone aanval in de 1ste minuut. Echter faalde Christian oog in oog met de doelman van Nieuw Borgvliet en werd ook de rebound van Alain door de bezoekers geweiGerdes. Na deze grote kans namen de bezoekers het spel over en stonden, zoals gezegd, heel snel op een ruime voorsprong van 0-3. Keeper Bas kon hier helaas ook niets aan veranderen, het Jong was echter Mans genoeg om zich tegen de aanvallen te wapenen maar kon niet alles tegenhouden. Verder was de rappe rechtsbuiten van Borgvliet Colin continu Meester en de ook Gerrit liep de mannen Over het Veld overal achterna. Denk daarbij dat Tristan zich zaterdag al liet overRompelen met een drankBerg zo hoog als Kerkzicht en het is logisch dat de achterstand tot stand kwam.

Nadat Dave wat verSchoovers had in de opstelling herpakte Joeyโ€™s Luijtjes zich na een kwartier en stond het verdedigend beter. Tristan werd naar het middenveld gezet waardoor Ivo aanvallend naar voren Schoof, Ersvanuitgaande dat er niet meer gewonnen kon worden kabbelde de wedstrijd vervolgens richting de rust zonder noemenswaardige gebeurtenissen. Slechts kort voor rust leek de wedstrijd te ontbranden na een schouderduw van Nicky, de Kempenhanen konden echter door iedereen uit elkaar gehaald worden waardoor de ruststand 0-3 bleef. Een extra tegenvaller voor DIOZ was dat Richard net voor rust geblesseerd uitviel en zich dus moet Claastrome voor de volgende wedstrijd, om richting zijn alltimetopscorerschap te gaan.

De tweede helft was gelijk aan de eerste, Nieuw Borgvliet was de betere van de partij maar Stefan en Dennie heerste als Koningen in de verdediging. Mocht er toch een voorzet komen was het, Ja wel, Sander die met de Cop de ballen wist op te ruimen. De ene keer dat Sander met zijn benen wilde verdedigen leverde dat hem een gele kaart en dus 10 minuten straftijd op. Met een man meer scoorde Borgvliet de 0-4 en besliste daarmee definitief de wedstrijd. De tweede helft stond echter wel bol van irritaties, zo hadden de gasten en de meest ervaren speler van Joey Luijtjes nog aanvaringen met de scheidsrechters. Maar nadat Jos de reprimande in ogenSchouw had genomen kwamen ook de gasten tot inkeer dat de Potters de Ketel niets kan verwijten zodat de acceptatie snel volgde. 4 seconden voor het eindsignaal viel het laatste doelpunt en daarmee werd de eindstand bepaald op 0-5 waardoor Joey’s Luijtjes blijven steken op 6 punten uit 4 wedstrijden (overigens deden de gebroeders Schoovers ook mee in de wedstrijd tegen Borgvliet).

Volgende week zondag is er een rustdag voor de heren waarna de wedstrijd op bezoek bij Roosendaal het vervolg zal zijn in de competitie der competities, om toch de break met een goed gevoel in te gaan wordt er donderdag nog een vriendschappelijke wedstrijd gespeeld. Om 19:30u trappen Joey Luijtjes gecombineerd met Tak’s Tokkies, af tegen Cluzona op Sportpark De Linden.