Wedstrijdverslag NSV 2 – DIOZ 2 27-11-2016

DIOZ 2 deelt de punten met NSV.

Deze zondag stond de wedstrijd tegen het lager geklasseerde Nispen op het program en het leek ook werkelijk of men dacht dit klusje op halve kracht te kunnen klaren. Waar menig persoon normaal op De Wallen niet te houden is, blijkt dit heel anders te zijn op zondagochtend op sportpark de Wallen. De meeste wallen zaten duidelijk nog onder de oogjes van menig speler en ook kon big Tony niet beschikken over Nelis en Manuel (beiden geblesseerd) en Lorenzo (werk) waardoor het al met al een lastig potje bleek te worden. Voor een verslaggever is het veel leuker als hij in het veld staat en de beleving meemaakt en het er dan toch altijd nog net iets beter uitziet dan wanneer er vanaf de zijlijn wordt toegekeken (bij deze dan ook respect voor de mensen langs de zijlijn). Niveau was bedroevend en heel veel ballen werden verkeerd geraakt. Passes kwamen niet aan, timing was soms waardeloos en het was een geluk dat de tegenstander niet veel beter was. Deze wedstrijd paste moeiteloos in het rijtje van de wedstrijden in de Kelderklasse. Na een minuutje of 25 was er een eerste hoogtepuntje te noteren. Het was echter voor de ploeg uit Nispen. Tristan speelde alvast voor Sinterklaas en speelde de bal te kort terug op Glenn waardoor de Nispense spits kon onderscheppen. Deze had echter 10 minuten nodig om te kiezen (terwijl hij in de tussentijd de hoek voor het uitzoeken had) wat hij met dit cadeautje ging doen en besloot uiteindelijk om het aangeboden pakketje maar door te geven aan de volgende. Gelukkig zat daar Moke Dircken tussen waardoor deze 1000% kans niet in een doelpunt werd omgezet (er werd zelfs over matchfixing gesproken waardoor je na kan gaan hoe groot deze kans was die verprutst werd). 5 Minuten voor rust was de eerste (beetje noemenswaardige) kans voor de ploeg uit de Zeg maar een schot van Jelle miste net de precisie en kracht om de Nispense keeper te verschalken. Na de thee was er binnen 5 minuten weer een kans voor NSV maar deze werd vakkundig door vaste grensrechter Coert Roks (terecht) afgevlagd wegens buitenspel. Na een kwartiertje in de tweede helft kreeg Foely het op zโ€™n heupen en slalomde tussen 2 spelers door richting de 16. Zijn vervolgens geplaatste schot met binnenkantje schoen belandde echter op de lat en had een beter lot verdiend. Veel verdere hoogtepunten waren er helaas niet te noteren (of de moeite van het noteren waard). Een kwartiertje voor tijd kon een aanvaller van NSV alleen op Glenn af maar met een perfecte sliding van achteren wist Stefan de bal net op tijd weg te halen voordat de aanvaller uit kon halen. Als gezegd een saaie pot voetbal met een terechte 0-0 eindstand. Beide ploegen verdienden het niet om 3 punten te mogen pakken. Hierdoor loopt de achterstand van de Zegse ploeg op de koplopers echter wel verder op en komt het steeds meer in de middenmoot terecht. Hopelijk wordt er volgende week een beter resultaat geboekt tegen hekkensluiter DOSKO maar dan zal er wel scherper en feller moeten worden gespeeld als deze zondag omdat het anders toch bijzonder moeilijk kan worden.