Wedstrijdverslag DIOZ 2 – SC Kruisland 2 12-03-2017

DIOZ 2 doet zichzelf tekort tegen koploper.

Een heerlijk voorjaarszonnetje en een temperatuur waar zelf Nol Brouwers op tijd voor uit bed komt. Dat in combinatie met de mooiweer voetballers van DIOZ 2 en een schitterende zondag kon beginnen. Probleempje op de vroege ochtend was echter het aantal afwezigen. Er konden slechts 13 (van de 19!) spelers worden geteld waarvan enkelen (zoals gebruikelijk) ook niet volwaardig mochten worden aangerekend. Wel konden we eindelijk weer een beroep doen op Coertje Roks die na een afwezigheid van 8 maanden weer officieel op het veld mocht verschijnen. Op wat wedstrijdritme na, was het een goede rentree. Nadat we uit bij Kruisland redelijk kansloos hadden verloren, wilden we toch proberen een en ander in de thuiswedstrijd recht te zetten en werden daarbij enigszins door Kruisland zelf redelijk in het zadel geholpen. Na 12 minuten was er een duel op de middellijn tussen Manuel en een Kruisland-speler. Deze laatste kreeg in 1x kortsluiting in de bovenkamer en trapte Manuel na. Scheidsrechter Brouwers kon niet anders dan de rode kaart tonen. Ondanks deze overtalsituatie was overduidelijk dat Kruisland voetballend echt wel een klasse beter was. DIOZ stelde hier veel inzet tegenover en kon daarmee toch behoorlijk wat compenseren. Ook kwam de Zegse ploeg na 20 minuten op voorsprong. Na een slimme loopactie van Roel (jawel hij kan het) ging de bal naar Leo aan de zijlijn. Hij slingerde de bal achter de verdediging de 16 in en de mee opgekomen Nelis kon de bal binnenkantje voet simpel binnentikken. De keeper zat er weliswaar nog wel aan maar kon het tij niet keren. De Zegse ploeg rook bloed en veelvuldig werd de diepte gezocht omdat daar de winst te halen was op snelheid. Manuel probeerde het nog met een schot uit de draai maar daar kon de keeper helaas nog net aan. In deze fase had de Zegse ploeg uit moeten lopen naar 2-0 en zelfs 3-0 maar de kansen werden niet benut waardoor de rust met een 1-0 stand werd behaald mede door nog wat knappe reddingen van Glenn. Vlak na rust was er meteen weer een grote kans voor Kruisland maar gelukkig ging deze naast. DIOZ was gewaarschuwd dat Kruisland met 10 man in ieder geval niet van plan was de handdoek in de ring te werpen. Vooral Youri had het bijzonder lastig tegen de behendige buitenspeler van Kruisland die geniale dribbels af wist te wisselen met fopduiken waar zelfs Suarez zich voor zou schamen. Gelukkig had scheidsrechter Nol alles onder controle en wist de wedstrijd, zonder verdere kaarten uit te delen, tot een goed einde te brengen. Gezien diverse tackels van beide kanten was dit op zich al een bijzondere prestatie. Na 20 minuten in de 2e helft gebeurde dan toch hetgeen iedereen bang voor was. De spits van Kruisland mocht ondanks de dubbele dekking aan de zijlijn toch indraaien en een voorzet geven. Bij de tweede paal kon deze scherpe voorzet simpel worden binnengekopt en werd het gelijk. DIOZ had in deze fase al ruim op voorsprong moeten staan maar grote kansen werden door onder andere Paul (die twijfelde tussen een schot en een voorzet), Roel en Bram niet benut. Hierna werd het een open wedstrijd waar veel strijd werd getoond en vele meters werden afgelegd. Waar DIOZ kansen bleef missen was het een kwartier voor tijd Kruisland wat op voorsprong kwam. Vanaf zijkant 16 meter mocht de buitenspeler een voorzet produceren die door Scania Feijns met een sliding via de lat werd verdedigd. Toen de bal van de lat naar beneden kwam, stond daar echter nog een Kruisland-speler die de bal simpel kon binnenkoppen vanaf 2 meter. DIOZ zette nog even aan maar de krachten waren volledig weggevloeid en Kruisland speelde de wedstrijd slim en simpel uit. Door wat domme (tijdrovende) overtredingen van Zegse zijde werden zij hier ook bij geholpen. Al met al voor het publiek een aantrekkelijke open wedstrijd maar de Zegse ploeg heeft zichzelf echt te kort gedaan. Met een wat betere afwerking van de kansen had het zeker met minstens 4-0 moeten winnen. Gelukkig was trainer Roos in ieder geval tevreden over de inzet van de ploeg. Volgende week de uitwedstrijd tegen hekkesluiter BVV. Hopelijk kan daar wel een positief resultaat worden behaald.