Victoria 6 – DIOZ 4

Victoria – DIOZ

De eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen voor DmvL stond vol sentimenten. Zo speelde Sander Jacobs zijn 250ste duel voor DIOZ 4, maakte Tristan Rompelberg zijn officiële debuut namens DmvL en maakt ook Nils Mouthaan als interim-manager zijn debuut door de afwezigheid van Dave en Remco zelf (dankzij een jetlag kon Remco wel spelen (gezien zijn uitstekende fysieke gesteldheid) maar was hij niet in staat leiding te nemen en gaf dit dus eenmalig uit handen. Om toch wat controle te houden vroeg hij interim Nils wel hem wissel te houden in de eerste helft en zodoende plaats te nemen in de dug-out om zo, á la Johan Cruijff, toch een oogje in het zeil te houden met tactische beslissingen en Nils bij eventuele zenuwen bij te kunnen staan.

De voorbereiding op de competitie was niet bepaald ideaal te noemen voor DmvL, zo werden de 3 beker wedstrijden alle drie verloren met een doelsaldo van 12 tegen en slechts 1 voor. Maar aangevuld met tweede elftalspelers Ruben Gieling en Bas Jongmans was Nils toch vol vertrouwen in aanloop, zijn eerste wapenfeit was Nicky op de positie op te stellen die hij totáál niet ambieert. Op rechtshalf moest Nicky de vrije ruimte zien te vinden waar de linkerkant bij Victoria als zwakste was geanalyseerd. Nicky verscheen strontchagrijnig aan de aftrap maar uiteindelijk bleek het een gouden greep te zijn van Nils. Als tweede durfde hij eigendoelpuntenkanon Christian te passeren (ondanks de afwezigheid van Gerrit) als laatste man en liet hem naast Remco op de bank plaatsnemen, ook dit bleek een gouden greep.

DIOZ begon nog wat twijfelend en kwam zodoende terecht op achterstand door slecht positioneel te verdedigen bij een corner, nadat Nils op zijn bloknootje wat notities had gemaakt en dit aan aanvoerder Tristian gaf draaide de wedstrijd volledig in DIOZ zijn voordeel. Met een gelukkige treffer van Nicky kwam DIOZ op gelijke hoogte op het kunstgras van Oudenbosch, 1-1. Nog voor rust wisten Mouthaans Voorste de 1-2 en 1-3 te produceren. Nicky maakte zijn tweede van de wedstrijd en Toine wist één op één ook zijn eerste van het seizoen te maken. Hierbij viel een hele last van de schouders van Toine aangezien hij vorig seizoen als spits niet tot scoren was gekomen. Met deze 1-3 voorsprong zochten Mouthaans Voorste de kleedkamer op.

Ondanks deze voorsprong was Nils niet geheel tevreden en besloot om aanvoerder Tristan naar de kant te halen en zodoende Christian toch een kans te gunnen als laatste man. Ook Remco en Alain kwamen in de wedstrijd voor respectievelijk Jos en Richard. De tweede helft bleven Mouthaans Voorste het betere van het spel hebben. Nicky bekroonde zijn goede wedstrijd na een uur spelen met een hattrick, 1-4. Speciaal hierin was dat alle assists van Nicky’s doelpunten van Toine kwamen en het doelpunt van Toine op een pass van Nicky was. Pas bij de vijfde treffer waren er andere spelers betrokken. Nadat Richard ingevallen was voor de met krampjes kampende Joey (groeispurt?) was hij het die de eindstand deed bepalen op 1-5. De uitstekend spelende ‘dokter’ gaf een puntgave voorzet op Richard die hard raak kopte en zodoende zijn 135ste treffer voor DmvL maakte.

Ondanks de grote overwinning staan Mouthaans Voorste niet op de eerste maar op de tweede plaats in de competitie door de 6-0 overwinning van Kruisland. Volgende week is de kans voor DIOZ om te koppositie te pakken met een thuiswedstrijd tegen Oranje-Blauw.