FC Moerstraten – DIOZ

Afgelopen weekend mocht ’t Vlaggenschip aantreden tegen FC Moerstraten, de aftrap was deze week pas om 12:30u, wat er voor zorgde dat er veel uitgeslapen koppies te zien waren binnen de selectie. Niet geheel ontoevallig was ook bijna iedereen aanwezig, met een totaal van 16 spelers was er een heus luxe probleem voor Remcoach. Want wat het allemaal nog specialer maakte was de terugkeer van Remco Luijks zelf. Geheel in stijl kwamen het whiteboard met de speelstijl, magneetjes voor de positionering en een warming-up schema weer tevoorschijn en was het back-to-business voor De Mannen van Luijks.

Als warming-up werden DMVL direct afgemat door hun Remcoach. Een kleine kilometer moesten ze allemaal lopen alvorens ze aan de wedstrijd deel mochten nemen. De warming-up had zelfs dusdanig lang geduurd dat de scheidsrechter genoodzaakt was de wedstrijd 10 minuten later aan te vangen. De smeekbede van aanvoerder van DIOZ om de wedstrijd pas om 13:00u aan te vangen, aangezien de supportersbussen óók nog niet waren gearriveerd, kon echter niet op gehoor rekenen van de leidsman. Zodoende startte DIOZ de wedstrijd zonder meegereisde fans.

Qua speelstijl had Remcoach bedacht op de counter te gaan spelen met snelheidsduivels Toine en Alexander voorin. Deze tactiek kwam helaas totaal niet uit de verf gezien de enorm zware bal die niemand verder geschoten kreeg dan 20 meter. Alleen Colin zou hier toe in staat zijn geweest, ware het niet dat de sloopkogel één van de afwezige was vandaag. Zo konden DMVL dus niet tot hun eigen spel komen wat resulteerde in een legio kansen voor de thuisclub. Keeper Dave kon een paar keer handelend optreden waardoor de stand gelijk bleef. Na een half uur spelen viel het eerste doelpunt en kwam de scheidsrechter op een 0-1-0 voorspong. Na een schot van Moerstraten kreeg Stefan de bal inderdaad op de hand maar floot Collina direct voor buitenspel. Na wat protesten van de thuisclub besloot hij dit terug te draaien en over te gaan tot een strafschop met als uitleg dat de handsbal eerder was dan buitenspel. De beredenering dat iemand alleen buitenspel kan staan wanneer er geschoten wordt, deed hem zijn eigen fout niet wederom doen terugdraaien. Gedecideerd ronde de scheids de strafschop af, 0-1-0.

De rest van de eerste helft kwam DIOZ er, net als de tweede helft, eigenlijk niet aan te pas. Het waren hooguit speldenprikjes die DMVL uit konden delen. Zo was Toine in de eerste helft met een goed schot op de paal dichtbij de gelijkmaker en kon de rebound van Richard net van de lijn worden gehaald door de keeper. Hierdoor wist Richard zich deze wedstrijd helaas nog niet in de geschiedenis boeken te schieten als all-time topscorer, aangezien hij niet tot 11 doelpunten kwam vandaag. De enige speler die echt floreerde door de terug keer van Remcoach was keeper Dave, als was het deze zelfde persoon die het duel deed beslissen. Een simpel houdbare bal liet hij onder zicht door glippen waardoor hij een Christianneke maakte. Hierdoor kwam de thuisploeg op een dik verdiende voorsprong tegen DMVL en knokte het zichzelf zodoende ook naast de scheidsrechter 1-1-0.

De resterende minuten was het eigenlijk slecht nog wachten op meer doelpunten voor de thuisploeg, dit gebeurde echter niet waardoor voor de vierde wedstrijd achteréén er verloren werd door ’t Vlaggenschip. Na de 1-1-0 uitslag begeeft ’t Vlaggenschip zich in een ware crisis en heerst er nu vooral de vraag hoe Remcoach dit gaat managen. Volgende week wacht op de 11de van de 11de de thuiswedstrijd tegen HSC, die evenals DIOZ zes punten bij elkaar hebben gesprokkeld. In de analyse na de wedstrijd kondigde Luijks al aan een avondklok in te stellen voor volgende wedstrijd en dienen de selectieleden zaterdag avond allemaal te facetime-en met Luijks tussen 22:00u en 23:00u. Wie niet thuis op bank zit, met natte haartjes in een pyjama, zal niet spelen zo luidde de duidelijke boodschap. Het bestuur van DIOZ denkt dat ze hierdoor beter de wedstrijd af kunnen gelasten, echter heeft Luijks ze kunnen overtuigen dit niet te doen aangezien hij rekent op van het professionalisme binnen zijn ploeg. Wordt vervolgd….