sponsorkliks_nl_white_horizontal_150x65

DIOZ 4 – Hsc 3

‘t Vlaggenschip dreigt te verzuipen.

Waar ’t Vlaggenschip nog op kampioenskoers lag na twee wedstrijden (zes punten) is het elftal van Remcoach afgezakt tot de twee-na-laatste positie na de vijfde nederlaag op rij. Vandaag was het Hsc dat de overwinning mee nam uit Sportpak De Linden, 2-4.

DIOZ zit momenteel in de hoek waar de klappen vallen, en ook de onlangs terug gekeerde wonderdonker Remcoach weet het juiste recept momenteel nog niet te vinden tot een win-formule. Waar hij vorige week nog had aangedrongen op het doorgaan van de wedstrijd bij het bestuur, moest hij zondag ochtend al snel spijt hebben gehad. Uitgaande van het professionalisme binnen zijn selectie kwam Remcoach van een koude kermis thuis, en aangezien de dichtstbijzijnde kermis dit weekend in Leeuwarden was had Remcoach dus een aardige wandeling voor de boeg.

Professionalisme was dus ver te zoeken; Ivo moest om kwart over 9 wakker gebeld worden door zijn broer Dave na een vrijgezellenfeestje. Die zelfde Dave had zich samen met Nicky en Colin helemaal vol laten lopen tijdens Los Memories wat resulteerde in ook niet al te fraaie taferelen. Zo moest Dave (wederom) bijna kosten voor begin van de wedstrijd, kwam Colin pas tegen de rust aanzetten en moest Nicky na de wedstrijd op zoek naar een chauffeur omdat hij zelf nog altijd niet in staat was om te rijden. Maar niet alleen de vergeten herinneringen bezorgde Remcoach kopzorgen, ook Stefan had kopzorgen de zondagochtend. Nu bleek dat weer iets te maken te hebben met de 11de van de 11de, die hij de avond ervoor in de plaatselijke kroeg gevierd had. Nadat de wedstrijd om 10:00 begonnen was kwam Stefan exact 77 minuten later aanlopen. Ook Toine was niet op tijd aanwezig, op zich niet heel raar, maar dit maal was de reden dat Toine in Heerle stond! Aldaar besefte hij dat DIOZ een thuiswedstrijd speelde. Uiteindelijk kwam het er op neer dat slechts één iemand had niet gedronken, buiten Remcoach zelf uiteraard, en dat was taxi chauffeur Christian. Professionalisme ten top dus..

Eigenlijk was het dus een wonder dat DIOZ op voorsprong kwam. Een corner van Christian, die dus niet alleen zijn auto de goede richting opstuurde maar ook de corner, werd door Ivo centraal in het strafschopgebied binnen gelopen, 1-0. Beduusd van de voorsprong had DIOZ deze al weer weggeven, een voorzet van de linkerkant werd bij de tweede paal makkelijk binnen gelopen, 1-1. Dit was tevens de ruststand.

Aangezien DIOZ ondanks de festiviteiten toch met 16 man aanwezig was werd er in de rust 5 keer gewisseld en was het onder andere Christian die het veld moest ruimen. Wellicht niet heel verstandig omdat hij dus de enige was die een beetje fit was maar het voetbal werd er juist beter door zonder de motor. De ene na de andere wonderschone aanval werd ten toon gespreid. DIOZ vergat zichzelf echter te belonen waarna Hsc tegen de verhouding in op voorsprong kwam, 1-2. Alleen Colin weet hoe dit doelpunt exact is gevallen maar waar Hsc in de eerste helft direct tegen scoorde was het nu DIOZ dat het zelfde kunstje flikte. Na een goede actie van Toine legde hij de bal panklaar voor Nicky, die de bal daarna in de verre hoek kon schieten, 2-2. DIOZ combineerde er lustig op los na de gelijkmaker en eigenlijk was het slechts wachten op 11 doelpunten van Richard. Deze viel(en) niet omdat Christian anders besliste. De Benjamin van het elftal was niet blij dat hij voor de tweede wedstrijd op rij reserve stond en had een ‘silence-resistance’ voorbereid. Na een diepe bal liet de vlagger van ’t Vlaggenschip het na om te vlaggen, en dat terwijl de spits al bijna naast de keeper van DIOZ stond, 2-3.

Na dit doelpunt was DIOZ de kluts compleet kwijt, niet alleen door de achterstand maar ook door de spanningen op de tribune. Witte zakdoeken zo groot als lakens werden getoond maar door de wind begaven die zich op het veld, wat voetballen helemaal onmogelijk maakte. Dit speelde Hsc met het hun anti-voetbal dat ze speelde geheel in de kaart. Ook goed merkbaar was dat de gezongen spreekkoren, zoals ‘Luijks neem je schaatsploeg mee’, ‘jingle bells jingle bells jingle al the way, iedereen kan voetballen behalve Dioz 2 + 2’ en ‘ze stinken de mannen van vier, ze stinken de mannen van vier. Naar shoarma, zweet en naar bier, ze stinken de mannen van vier’ geen positief resultaat hadden op de prestaties van de spelers. Hsc kwam dan ook al snel na de 2-3 op 2-4 en leek de wedstrijd rustig uit te spelen. Een mega kans van Gerrit in de laatste minuten kon dit eventueel nog doen keren maar wild schoot hij over, waardoor ’t Vlaggenschip wederom met 0 punten huiswaarts keerde.

De vraag is hoe Remcoach de crisis gaat bestrijden. De komende twee wedstrijden wachten, de enige 2 overgebleven teams die nog onder DIOZ staan in de competitie, als tegenstander. Op 18 november moet DIOZ op bezoek bij Nieuw-Vosmeer en vooral voor Sander is dit een speciale wedstrijd. 78 kilometer moet Sander gaan overbruggen zondagochtend, en dan maar hopen dat je niet reserve staat