DIOZ – Nsv

Nooit de leste

De laatste wedstrijd van de competitie, jaargang 2018/2019, speelde DmvL tegen Nsv uit Nispen. Traditioneel werd de opstelling bepaald via de tombola, alle aanwezige werden als lootjes in de Gouden Loempia Bokaal gegooid en pupil van het jaar Noud Engelen bepaalde middels de trekking de opstelling.

De wedstrijd

De opstelling in de eerste helft was als volgt; De keeper was Colin Meesters, de verdediging bestond uit laatste man Alexander Potters, linksback Dennie Konings, rechtsback Sander Jacobs en voorstopper Ivo Schoovers. Op het middenveld stonden centraal Christian Kerstens en Dave Schoovers, linkshalf was Joey Luijten en rechtshalf stond Danny Hagens. De twee aanvallers waren Toine Engelen en Nils Mouthaan. De eerste helft verliep uitstekend voor DmvL, waar Nvs iets sterker begon draaide de wedstrijd naar verloop van tijd in de richting van DIOZ. Na een half uur spelen kwamen DmvL dan ook verdiend op voorsprong, Nils Mouthaan schoot strak raak in de hoek na een goede actie, 1-0. Met deze stand zochten beide ploegen de kleedkamer op en dat was te danken aan keeper Colin Meesters omdat hij op slag van rust een één op één situatie stopte.

Ondanks de voorsprong werd in de rust de opstelling op zijn kop gegooid, wederom deed de tombola de opstelling bepalen nadat in ieder geval de reserves van de eerste helft in de tweede zouden gaan spelen. De keeper in de tweede helft was wederom Colin, in de verdediging mocht Ivo nu als linksback aantreden, was Sander de laatste man, Dennie de voorstopper en Danny Hagens de linksback. Als linkshalf in de tweede helft was het andermaal Joey die daar gepositioneerd stond en de rechtshalf was Remco Luijks. Centraal op het middenveld stond het ervaren duo Alain Gerdes en Richard Claassen. De spitsen in de tweede helft waren Christian Kerstens en Nickuy van Kempen. Ondanks de tombola had DIOZ de tweede helft wederom het overwicht al liet het Nsv wel 2x terug komen in de wedstrijd. Na de eerste gelijkmaker had Ivo DmvL wederom op voorsprong gezet, met zijn 20ste van het seizoen zette hij DIOZ een kwartier voor tijd op voorsprong, 2-1. Nadat kort voor tijd de gelijkmaker werd gemaakt leek de wedstrijd te eindigen in een gelijkspel. In de laatste minuut maakte de laatste man van Nsv echter hands in de zestien wat een strafschop opleverde voor DmvL. Richard Claassen maakte dankbaar gebruik van deze mogelijkheid door de winnende 3-2 binnen te schieten. Zo wonnen DmvL voor het derde jaar op rij de tombola wedstrijd wat zich doet afvragen waarom niet elke week middels een loting gespeeld wordt in het nieuwe seizoen. Uiteindelijk sloot DIOZ het seizoen af als 6de door het gelijke spel van Hsc.

Gouden Loempia Bokaal

Nadat iedereen gedoucht was en Colin alweer 6 flessen bier had weggetikt was het tijd voor de uitreiking van de Gouden Loempia Bokaal. Elk selectie lid maakt zijn eigen persoonlijke top 3. Of daar de gun-factor bij komt kijken, puur naar de prestaties gekeken wordt of een familiair tintje aan vast zit is voor iedereen eigen. Als nummer drie uit de stemming kwam good-old Richard Claassen met 14 punten, Joey Luijten werd tweede met 21 punten en Ivo Schoovers won voor het tweede jaar op rij de GLB met 29 punten. Daarmee schaarde hij zich aan kop van totaalwinnaars samen met Toine Engelen aangezien beide heren nu de prijs 3x gewonnen hebben. Overigens mag de wisselbeker pas behouden worden als deze 11 keer door dezelfde persoon gewonnen wordt..

Statistieken:

Het was een seizoen met vallen en opstaan voor DmvL, de 6de plek geeft daarin genoeg weer. Kruisland bleek de zwaarste tegenstander te zijn voor De mannen van Luijks met 2 nederlagen van 7-2 en 10-2. Daarentegen konden DmvL goed standhouden tegen kampioen Noordhoek (2-0 en 2-1) en waren Roosendaal en Nieuw-Vosmeer de favoriete tegenstanders dit seizoen waar alle wedstrijden met deze tegenstanders werden gewonnen. Ook was de uitwedstrijd tegen Roosendaal dit seizoen de enige wedstrijd waar DmvL de 0 wisten te houden.

In totaal kwamen DmvL 47 keer tot scoren in de competitie. Ivo werd topscoorder met 20 doelpunten maar ook Nicky (7), Joey (6), Richard (6), Gerrit (2), Alain (1), Nils (1), Christian (1) en Dennie (1) wisten tot scoren te komen, inleners Jurgen Tak (2) en Lorenzo Nieuwkoop (1) kwamen verder ook nog tot scoren. Nils, Dave, Dennie en Colin waren allemaal verantwoordelijk voor een eigen doelpunt en Christian had met 7 assist de meeste van DmvL.

Dit jaar waren er ook een aantal jubilarissen met het aantal wedstrijden die de heren voor DmvL gespeeld hebben in hun carrière. Zo speelde de naamgever zelf, Remco Luijks, zijn 200ste duel. Passeerde Toine en Dave de grens van 300 duels, speelde Joey ook zijn 200ste duel voor DmvL, kwam Colin al 350 wedstrijden uit voor De Trost van De Linden en speelde Gerrit tot slot zijn 450ste duel dit seizoen.

Volgend jaar seizoen zal voornamelijk in het teken gaan staan van het all-time topscorersschap. Waar Marc Vermunt nog altijd bovenaan staat met 140 treffers volgen Richard, Ivo en Alain op gepaste afstand. Richard zal nog 6 treffers moeten maken om Marc te evenaren, Ivo heeft 19 treffers nodig en Alain 25. Met het doelpunten gemiddelde van afgelopen seizoenen hebben Richard (5 gemiddeld) en Ivo (16 gemiddeld) de meeste kans maar zullen beide heren boven zichzelf moeten uitstijgen om dit daadwerkelijk te bereiken.