Wedstrijdverslag Vivoo 2 – DIOZ 2 02-04-2017

Onnodig puntverlies DIOZ 2 bij Vivoo.

Na de terechte overwinning op nummer 2 Cluzona, mocht het vlaggenschip van Dioz aantreden uit tegen Vivoo. De Zegse ploeg was gewaarschuwd want de thuiswedstrijd werd immers met 2-5 terecht verloren tegen een toen veel feller en beter Vivoo. Al snel kwam het team van Barbapapa Roos op voorsprong. Jelle bediende met een sublieme steekbal Roel op maat en met een schitterend teutertje wist hij de keeper te verschalken. Binnen 2 minuten een 0-1 voorsprong is natuurlijk niet verkeerd. Na 25 minuten werd deze score zelfs verdubbeld. Na een aanval belandde de bal bij topscorer Lorenzo en hij kon met zijn chocoladebeen vanaf 11 meter simpel binnenschieten en bracht daarmee de stand op 0-2. Na 35 minuten was het onze witte Afrikaan (geen racisme maar puur vanwege zijn loopvermogen, voordat er weer reacties binnenstromen) Stefan die het weer eens op een lopen zette. Vanaf punt 16 gaf hij met een schitterend boogje de perfecte voorzet op Bram. Deze kopte echter helaas op de paal. Tot die tijd was er weinig te duchten van Vivoo. Wel waren zij gevaarlijk bij spelhervattingen door een aantal sterke, lange en gevaarlijke koppers. Gelukkig bracht Glenn dan redding. Stefan probeerde het nog (onder druk van Roos) met een directe vrije trap vanaf een meter of 30, maar deze ging helaas rakelings (metertje of 8) over. Maar niet geschoten is altijd mis en inmiddels heeft Stefan contact gehad met Lasse Schöne om te vragen hoe hij hem beter had kunnen raken. We zijn benieuwd naar zijn volgende poging. Heerlijk voorjaarszonnetje op de bol en 0-2 voor. Wat wil je nog meer, behalve dat het al 0-4 had moeten staan? Roos deed in de rust een aantal gedwongen omzettingen en dat kwam het spel duidelijk niet ten goede. Het voorjaarszonnetje deed bij een aantal mensen de kater weer naar boven komen na een avondje bij Devo te hebben doorgezopen. Het tempo van de Zegse ploeg lag net zo hoog als de snelheid bij de verplaatsing van de Roosendaalse Philipstoren. Daar stond echter iedereen stil bij te kijken en Vivoo deed dat niet. Na 6 minuten in de tweede helft was de aansluitingstreffer al een feit. Vanaf 20 meter kreeg de aanvoerder alle gelegenheid om aan te leggen en hij schoot beheerst de bal achter Glenn in het doel. Wie dacht dat Dioz orde op zaken zou stellen, kwam bedrogen uit. Vivoo rook bloed en Dioz moest steeds verder achteruit. Ook fysiek moest de Zegse ploeg het steeds afleggen bij de gastheren al had de scheidsrechter hier en daar wel een keertje extra mogen fluiten. Gegokt werd op de snelheid van Jelle en Stefan, maar het zat voorin op het laatste moment steeds niet mee. Na 25 minuten kreeg de keihard werkende en goed spelende Jelle de bal aangespeeld en ála Bergkamp passeerde hij zijn tegenstander (balletje langs de ene kant en Jelle zelf langs de andere). De volgende verdediger bracht hem echter voldoende uit balans om net niet binnen te kunnen knallen. Dioz begon steeds meer tegen zichzelf te voetballen (en ook mekkeren) en het leek een kwestie van tijd te worden wanneer dit de ploeg op zou gaan breken. Dit gebeurde 10 minuten voor tijd. De anders zo solide verdediging liet zich simpel aftroeven en de bal kon simpel vanaf de achterlijn worden voorgegeven. Daar kon de bal nog simpeler achter Glenn worden binnengetikt. 2-2. Vivoo trachtte nog voor de overwinning te gaan, maar gelukkig liet Dioz het niet zover komen en de wedstrijd bloedde dood. Volgende week de derby der derby’s thuis tegen Devo 2. Eerder dit seizoen werd daar 2 minuten voor tijd de 3-4 winst behaald, dus Devo zal gebrand zijn op revanche. Men is gewaarschuwd. Gezien het feit dat trainer Roos veelvuldig een horeca-etablissement bezoekt in Bosschenhoofd, zal hij zeker geen gezichtsverlies willen lijden en vol voor de overwinning gaan.