Wedstrijdverslag DIOZ 4 – SC Kruisland 3 06-11-2016

Geworpen reddingsboei geen prooi voor Hunky Bunky

Na in oktober ongeslagen te zijn gebleven, moesten de mannen van Luijks het deze eerste novemberzondag opnemen tegen koploper SC Kruisland. Door een waslijst aan blessures (Jan, Sander, Jos, Freddie, Huub en Nils) waren er slechts 13 selectiespelers, waaronder gastspeler Paul Pesman, over die vandaag konden uitkomen voor ‘t Vlaggenschip.  Tel daarbij op dat ook de scheidsrechter en grensrechter afwezig waren, en je komt tot de simpele conclusie dat het armoe troef was voor de mannen van Luijks.  Ivo Schoovers was uiteindelijk degene die in de eerste helft de fluit ter handen nam, en Danny Hagens mocht zijn vlagkunsten ten toon spreiden. Zonder wissels ving DIOZ dus de wedstrijd aan. Alsof SC Kruisland bloed rook kwamen de gasten goed uit de startblokken. Na een half uur spelen stond het dan ook al 0-3. Twee kopballen en een mislukte voorzet vielen met veel geluk binnen, waardoor de wedstrijd al in een vroeg stadium beslist leek. Kort voor rust wist DIOZ echter nog iets terug te doen waardoor de wedstrijd nog niet helemaal een gelopen race was. Het was Richard Claassen dit tot scoren kwam, uit een voorzet van Toine kopte Richard goed raak in de verre hoek, 1-3.

Nadat SC Kruisland de eerste helft dus de betere was, waren het de tweede helft  de mannen van Luijks die het beste van het spel hadden. Nadat de gasten in eerste instantie nog een één op één kans met keeper Dave Schoovers mistte was het daarna vooral DIOZ dat de klok sloeg. Uiteindelijk viel door het aanvallende spel ook de aansluitingstreffer voor DIOZ halverwege de tweede helft. Een lange bal van Dave kwam in de zestien uit tussen Richard en Toine, na een al dan niet bewust overstapje van Richard kwam de bal voor de voeten van Toine. In de korte hoek zorgde Toine vervolgens simpel voor de 2-3. Uiteraard gingen de mannen van Luijks na de aansluitingstreffer op zoek naar de gelijkmaker.  Kansjes waren er wel,  maar schoten van Ivo en Paul troffen helaas geen doel. Tien minuten voor tijd kreeg DIOZ echter een reddingsboei toegeworpen door SC Kruisland. Paul werd namelijk, na een voorzet van Toine, opzichtig weggeduwd door zijn directe tegenstander. De Wandelde Jas (ergens hierin zat Joey Luijten verscholen als scheidsrechter. Hij had, i.v.m een blessure, de fluit overgenomen van Ivo) kon hierna niets anders doen dan naar de stip te wijzen.  Normaliter is Joey echter zelf de aangewezen man voor strafschoppen, alleen had het wat vreemd geweest op het moment dat hij als scheidsrechter achter de bal zou zijn gaan staan. Laatste man Christian Kerstens nam hierdoor het gewicht van de reddingsboei op zijn schouders aangezien niemand aanstalten maakte om de pingel te gaan nemen. Helaas bleek te reddingsboei te zwaar en niet binnen te halen voor ’t Vlaggenschip. De strafschop van Christian verdween via de hand van de keeper, de binnenkant paal en een hak van de keeper over het doel. In de resterende minuten kwam DIOZ niet meer tot een noemenswaardige mogelijkheid en besliste SC Kruisland in de laatste seconden de wedstrijd door de 2-4 binnen te schieten. Zodoende bepaalde ’t Vlaggenschip helaas niet het terechte gelijkspel maar verloor het dus de wedstrijd na een goede tweede helft.

Volgende week kunnen de mannen van Luijks zich revancheren tijdens een groepsuitje op de Wallen. Door de nederlaag zakte DIOZ naar de vijfde plaats op de ranglijst en nemen ze het volgende week op tegen de nummer zes van de competitie. Tegen NSV zal daarin bepaald worden wie de rode lantaarn van het linker rijtje zal gaan dragen.