Dosko – Dioz 6-0 (Hoeven – Dioz 4-4)

Grote schoonmaak bij ‘t Vlaggenschip

Het gaat slecht met ’t Vlaggenschip, het gaat heel slecht. De eerste 2 wedstrijden werd er nog gewonnen maar sinds 30 september werd er niet meer gewonnen door DMVL. Geen trainingskamp of ontslag van de trainer volgde in de winterstop, maar er werd een Technisch Directeur aangenomen voor ’t Vlaggenschip. Deze had 3 taken in de maand december, het energie niveau moest omhoog, het zorg dragen voor blessures en afmeldingen moet bijgesteld worden en DMVL moeten uit de negatieve sfeer zien te geraken. Voor de TD werd het dus geen feestmaand december, maar een periode van hard werken. Als vaste lezer van de verslagen van De Mannen van Luijks zult u hoogstwaarschijnlijk al gemerkt hebben dat er geen verslag is verschenen van de laatste wedstrijd tegen Hoeven, dit om de doodeenvoudige reden dat er geen energie meer voor over was om deze te schrijven.

De energieleverancier;
Het energieverbruik van de voetballers van De Mannen van Luijks bleek na de laatste wedstrijd tegen Hoeven (4-4) zo laag te zijn dat voetballen van wedstrijden dat jaar verder uitgesloten was, ook analyses en verslagen behoorde niet meer tot de opties en dus moest de TD van DIOZ op zoek naar een nieuwe energiemaatschappij. Er waren een aantal gegadigden voor deze vacante positie, want ondanks de mindere resultaten is ’t Vlaggenschip nog altijd enorm populair gezien de enorme achterban en dus gratis reclame. GreenChoise met hun aanbod van groene stroom lag het meest voor de hand, maar groene stroom bleek zeker geen groene velden op te leveren. Dit kon alleen gegarandeerd worden bij totale afgelastingen van wedstrijden en trainingen gedurende de maanden januari, februari en maart. De kans dat dit gebeurt is aanwezig, maar niet geheel te voorspellen.
Als tweede kwam EnergieDirect uit de bus van de TD, echter wilde EnergieDirect naast een clubje uit Eindhoven geen tweede topclub sponsoren i.v.m. belangenverstrengeling. Uiteindelijk kwam TD uit op BudgetEnergie waar de spelers van ’t Vlaggenschip door de week vaker moeten gaan schaatsen op het werk om zondag meer budget over te houden tijdens de wedstrijden. Trainingen zullen ook worden ingekort zodat de selectieleden meer tijd hebben om naderhand bij te tanken. Daarnaast heeft hij Stefan Konings de opdracht gekregen om een windmolen bij de kantine aan te leggen, dit alles tezamen zou er voor moeten zorgen dat DMVL in ieder geval tijdens hun thuiswedstrijden weer genoeg energie zouden moeten hebben om wedstrijden te gaan winnen.

De zorgverzekeraar;
Cristiano Ronaldo en David Beckham lieten in het verleden hun benen verzekeren voor respectievelijk 150 en 65 miljoen euro, de premie die je daar voor betaald is voor ’t Vlaggenschip echter natuurlijk niet te betalen. Echter is het wel zo dat de blessuregolf zo groot van aard is dat er iets gedaan moet worden. Zo dacht de TD een zorgverzekeraar aan te nemen om blessures en afmeldingen op te kunnen vangen. Dit is nodig omdat bijvoorbeeld Perry al het gehele seizoen afwezig is, omdat Dave van de ene in de andere blessure schiet, omdat Toine tegen Hoeven een invalbeurt van precies 3 seconden had (na zijn trainingspak uit te hebben getrokken strompelde hij 2 meter het veld in om vervolgens rechtsomkeer te maken en zich te laten vervangen) en 2 maanden nadien nog altijd met zijn lies kwakkelt, omdat Alexander dit seizoen al vaker geblesseerd is geweest dan Arjan Robben gedurende zijn gehele carrière, omdat Joey 2 maanden uit de roulatie geweest is, omdat Ivo überhaupt overal wel klaar mee is, omdat Remco geveld was door een heus glampingvirus tussen de maanden augustus en november en omdat meerdere personen op meerdere zaterdagen niet geheel goed voor zich zelf gezorgd. Dit resulteerde uiteindelijk in verslapen en de wedstrijd missen en wc-bezoekjes met uitwegen via de noordelijke en zuidelijke ontsnappingsroute.
Maargoed, uiteindelijk werd er gekozen voor zorgverzekeraar ZEKUR door de TD. De verzekeraar met het gunstigste tarief voor AOW’ers, daar de gemiddelde leeftijd van ’t Vlaggenschip het dichtst bij komt binnen de leeftijdsgroepen.

De acquisitie;
Na de zorgverzekering en de energie geregeld te hebben is de TD van Dioz ook aan de gang gegaan om ‘ ’t Vlaggenschip beter in de markt te brengen’ en kwam met het ingenieuze idee om de media op te gaan zoeken. Of we het dan hebben over televisie, radio of film maakte hem niet veel uit. DMVL zouden in een beter daglicht moeten komen te staan. De eerste gedachte was een remake van Allstars. Zo zou Dave de rol op zich kunnen nemen van Thomas Acda als iets te dikke keeper die voornamelijk de derde helft belangrijk vind, zou Toine niet misstaan als vervanger van Peter Paul Muller als aanvalsleider die bij elke mogelijkheid naast het veld achter de vrouwtjes aangaat, is als kleine spelverdeler Joey uiteraard buitengewoon geschikt om Danny de Munck te doen vervangen, kan Remco in de huid van Cas Jansen kruipen als de voetballer die eigenlijk helemaal geen voetballer is en kan de voorzitter zo door het leven als jack Wouterse als hij een pruikje opzet. Maar helaas, na de serie is er al een fim gemaakt waar ook een vervolg op is gemaakt. Een vervolg op de serie zat er helaas niet in.
Verder was Shula Rijxman als nieuwe baas van de NPO niet onder de indruk van het doelpunt dat Richard Klaasen tegen Hoeven maakte, het format 1 tegen 141 was bedoeld om Richard zijn zoektocht naar het alltime-topscorerschap te vertonen maar blijkbaar is dit alleen een issue voor ’t Vlaggeschip.
Reinout Oerlemans kapte het idee van de TD voor de film HB; alleen op de wereld rigoureus af zonder zich te hebben ingeleefd in dit waargebeurde verhaal. Wie had namelijk kunnen bevroeden dat de, zo vaak haperende motor, opeens zeer geruisloos een solo inzette vanaf eigen helft en zodoende tot scoren kon komen. Het verhaal van een alles-eter naar een alles-kunner die geen bal afspeelt (ondanks dat er 4 man vrij stonden voor de goal) was even bijzonder als fictie op voorhand. Hij was er zelfs zo trots op dat hij na de wedstrijd niet één maar twee bier dronk en naar de McDonalds ging. Zijn naam …. niet interessant voor Oerlemans.
Ook bij de nieuwe ochtend show van radio 538 ving de TD bot bij zijn aanbod. Waar vroeger Edwin Evers Lieve Marianne had van Peter Heerschop was er nu het idee de column Broodje Ei-verhaal te houden bij Frank Dane, gepresenteerd door Danny Hagens. Deze short-stories werden echter niet op waarde geschat en kon ook dit idee de prullenbak in.
De laatste optie was een vervolg op Turks Fruit, maar dan getiteld Turks Puit. DMVL spelen dit seizoen namelijk weer 2 interlands tegen Dosko en hebben een groot aantal Oudenboschenaren (puiten) in de selectie. Afgelopen zondag werd de eerste ontmoeting ruimschoots met 6-0 verloren, al moet gezegd worden dat het in de tweede helft beter ging nadat Allerliefste Monique van der Ven in de kleedkamer was geweest (what happens in Moutains on Border stays in Mountains on Border). Hoewel Paul Verhoeven ook aanwezig was en zelfs geluidsscene op had genomen achter de goal van DIOZ werden verdere plannen hierover toch in de ijskast gezet. Wellicht dat bij de thuiswedstrijd tegen Dosko hier toch een vervolg op komt.

Conclusie;
De nieuwe energie die werd afgesloten door de TD bij BudgetEnergie was een dusdanig laag budget dat de eerste wedstrijd met 6-0 verloren werd, maar de windmolen dient nog geplaatst te worden. Verder werd de zorg om blessures en afzeggingen alleen nog maar groter wegens afmeldingen van Jos en Alain tegen koploper Noordhoek volgende week en hadden de pogingen om DIOZ te promoten totaal geen zin gehad voor de TD. Nog 13 wedstrijden, 13 lange wedstrijden.