DIOZ – Victoria’03

DIOZ nam het de tweede wedstrijd na de winterstop op tegen Victoria’03. De eerste wedstrijd na de onderbreking werd met 4-2 verloren van Kruisland (2x Nicky) en dus zochten DmvL naar eerherstel tegen de de gasten uit Oudenbosch. De allereerste wedstrijd van het lopende seizoen was door DmvL al met 5-1 gewonnen Victoria waar nu dus de terugwedstrijd op het programma stond.

Vanaf het eerste fluitsignaal was DIOZ de betere en kreeg het met de minuut betere kansen, Danny Hagens was als rechtshalf goed op dreef en leverde zeker 10 panklare voorzetten af. Helaas voor DIOZ stond het vizier van o.a. Ivo, Nicky en Alain nog niet op scherp in de eerste minuten. Na een klein half uur met een handvol kansen was het uiteindelijk Nicky die de ban brak. De topscorer van DmvL was het meest attent nadat Joey een voorzet had verlengt met de hak en de bal net voor de doellijn via de keeper zag stranden. Nicky was er als eerste bij en kon makkelijk de 1-0 binnen schuiven. Kort voor rust was het wederom Nicky die de score deed verdubbelen. Een vrije trap in de verre hoek betekende 2-0 voor het team van Remcoach. Het enige dat de bezoekers daar tegenover stelde was een buitenspel-aanval die logischerwijs nergens op uit draaide.

Ook in de tweede waren DmvL de betere van de twee. Ook nu liet de afwerking te wensen over waardoor de thuisploeg de wedstrijd niet vroegtijdig in het slop gooide. Nicky, Richard en Toine wistte grote kansen niet te benutten. Nicky scheen tevreden te zijn met zijn twee doelpunten, Richard wilde het all-time topscorerschap spannend houden en Toine stond tijdens de wedstrijd nog altijd de soep uit zijn ogen te wrijven. Geen echte soep uiteraard, hoe zou je dat immers moeten serveren tijdens een wedstrijd? En als je dat dan toch doet wat voor soep moet je dan nemen? Tomatensoep, groentesoep of championnensoep? Meest voor de hand liggende zou dan Gazpacho soep zijn gezien de wintermaanden en dat deze soep kraak nog smaak heeft, en dat ook het spel van DIOZ het best beschrijft.

Maar ondanks al deze gemiste kansen werd de wedstrijd niet spannend, verdedigend stonden DmvL uitstekend en werd er over heel de wedstrijd hooguit wat schoten van afstand weggeven. Die vormde echter geen van alle ook maar enig gevaar. Kort voor tijd werd de wedstrijd uiteindelijk toch beslist DmvL door een doelpunt van middenvelder Joey Luijten. Op aangeven van Tristan Rompelberg, scoorde Joey na een pass door het centrum de 3-0.

De vaste lezer van de verslagen van DmvL zal misschien zeggen Tristan  Rompieberg, Drompelheuvel, Rotzooiberg, Rompelberg.. Wie is dat? Sinds afgelopen zomer is hij aangesloten bij DmvL om bij zijn vroegere jeugdheld Dave te mogen gaan voetballen. Maar Tanneke lust nogal graag een pilsje, misschien wel iets te graag zelfs. Als de bij DmvL de echte alcoholist gevonden zou moeten worden, zou Tristan zeker niet dé Mol zijn. Daarnaast werd er tot op heden elke wedstrijd Tristan nieuwe schoentjes aangepast maar pas bij deze wedstrijd paste de muiltjes als gegoten en direct drukte Tristan zijn stempel dus op de wedstrijd. Door deze solide basis won DIOZ de wedstrijd dus uiteindelijk makkelijk met 3-0.

Volgende week wacht de volgende wedstrijd tegen De Schutters die vooral voor Ivo zeer belangrijk is. Jaarlijks verheugd Ivo zich op deze wedstrijd vanwege de nieuwe douches die een kleine 5 jaar geleden zijn gebouwd in Stamperschat. Remcoach heeft al doen besluiten dat Ivo de tweede helft reserve staat volgende week zondag, zodat Ivo extra lang kan gaan douche na waarschijnlijk weer een overwinning.