sponsorkliks_nl_white_horizontal_150x65

DIOZ – Kruisland

Nix en Co

 

Deze zondagochtend stond de wedstrijd DIOZ – Kruisland op het programma, op voorhand beloofde dit een mooi potje te worden gezien de eerdere uitslagen van beide teams. Spektakel zou het in ieder geval gaan bieden. Als ’t Vlaggenschip wint, scoren ze namelijk drie keer en wanneer ze verliezen krijgen ze zeven tegentreffers tegen zo hebben de eerste vier wedstrijden van het seizoen uitgewezen. Zo ook vandaag!

 

Nulde helft

Op voorhand waren er vele blessures en afzeggingen bij ’t Vlaggenschip. Uiteraard was Remcoach nog afwezig doordat hij nog altijd op de glamping zat, was Nils een weekendje weg, wist Dennie niet meer waar hij de bus geparkeerd had en zijn Joey, Jos, Alexander en Perry nog aan het terugkomen van blessures. Gedurende de wedstrijd vielen Dave, Alain en Gerrit ook nog eens uit met blessures en stond Ivo met zo’n kegel op het veld dat het voor Nicky en Toine niet te doen was om er omheen te lopen. Met dank aan de jeugdspelers Mike Stange en Devin Schouw, die beide zeker niet uit de toon vielen, kon DIOZ net aan 11 man opstellen.

Eigenlijk was alle hoop was dus gevestigd op de (zelfbenoemde) motor van  ’t Vlaggenschip. Helaas bleek de motor van Hunky Bunky een ware Renault motor te zijn waardoor het spel al vroeg stokte, aangezien hij als laatste man voetbalde.


 

Eerste helft

Waar DIOZ nog in pole position startte was het na de eerste aanval van Kruisland al direct raak. Een belachelijk slecht schot kwam per ongeluk op het hoofd van de spits terecht waarbij hij gelukkig raak kopte, 0-1. DIOZ deed niet onder voor Kruisland mag zag wel na een klein half uurtje spelen de 0-2 vallen. Kort daarop viel aanvoerder Dave uit met een liesblessure en moest Fabian Barth-Bef gaan keepen. Gerrit, die de aanvoerdersband over had genomen, viel 5 minuten later helaas ook geblesseerd uit. Het tactische foefje wat Gerrit vervolgens ondanks een pijnlijke enkel uithaalde was briljant. Hij besloot de haperende motor Hunky de aanvoerdersband te geven, in de hoop dat deze ook uit zou vallen hierna. Dat hier dan wellicht het startsein werd gegeven richting het kampioenschap was dan ook een snelle conclusie die werd getrokken bij het (geblesseerde) publiek. Tussen alle blessures door was Kruisland ook nog op een 0-3 voorsprong gekomen. Kort voor rust maakte Ivo er echter weer een wedstrijd van. Een goede actie en dito voorzet van Toine werd met de kop tot voorzet gepromoveerd door Ivo, 1-3. Hiermee zochten beide ploegen de pitstraat op.

 

Tweede helft.

In de pitstraat bleken het dat er uiteindelijk nog meer banden gewisseld moeten worden dan gehoopt. Zo was Alain uitvaller nummer drie bij ’t Vlaggenschip waardoor er nog maar 11 spelers over waren die zich in de wedstrijd terug moesten zien te knokken. Al snel leek dit geen haalbare kaart te zijn, kort na rust kwam Kruisland namelijk op een 1-4 voorsprong. Hunky Bunky zou de motor echter niet zijn als hij niet nog een DRS (De Roekeloze Stuwende kracht) uit zijn benenwagen zou weten te toveren. De vrije trap van Christian werd namelijk binnen gekopt door good-old Richard waardoor de spanning toch een beetje terug kwam in de wedstrijd, 2-4.

Helaas bleken deze extra inspanningen de motor doen verzuipen, en was het tweede doelpunt de absolute Max voor DIOZ. Kruisland kwam nog wel een aantal keer tot scoren, waardoor de wedstrijd eindigde in een 2-7 nederlaag voor ’t Vlaggenschip.

 

Derde helft.

Na de wedstrijd ging het eigenlijk totaal niet meer over de wedstrijd, iedereen had zich bij de nederlaag neergelegd en keek vooral vooruit na volgende week. Remco zal dan naar alle waarschijnlijkheid zijn rentree maken voor ’t Vlaggenschip na een afwezigheid van 5 maanden. Niet alleen dit heugelijke feit gaat zich komende zondag voordoen, er kunnen ook mijlpalen bereikt gaan worden voor een aantal selectieleden. Danny zal zijn 350 wedstrijd gaan spelen maar komt met dit aantal nog niet in de buurt van Gerrit, die als recordhouder gaat beginnen aan zijn 450 wedstrijd (mits fit). Daarnaast gaat Richard op voor wedstrijd nummer 300 voor ’t Vlaggenschip en mocht hij komende zondag 11 keer scoren verzekerd hij zich ook van de topscorers titel alle tijden voor DIOZ 4.  In een wedstrijd als deze, die dus bol staat van de records, zal als laatste de motor waarschijnlijk ook nog een duid in het zakje doen door zijn 10de eigen doelpunt te gaan noteren uit zijn carrière. Eigenlijk laat alles zich dus positief aanzien voor komende wedstrijd, zo wordt de wedstijd in de middag wordt gespeeld, 12:30u. En evenals de doelpuntenproductie bij winst en verlies wijst de historie uit dat ’t Vlaggenschip in de middag beter presteert dan in de vroege ochtend!