DIOZ 4-Alliance 2-2

DIOZ – Alliance

 

Om moverende redenen zijn er de eerste seizoenshelft geen verslagen geplaatst van de wedstrijden van De mannen van Luijks. Echter, nu in het nieuwe kalenderjaar zullen er als vanouds wekelijks verslagen verschijnen. Een kleine terugblik op de eerste seizoenshelft is echter uiteraard wel op zijn plaats.

 

Momenteel vinden we DIOZ terug op de 9de positie in het klassement. Dit geeft echter wel een vertekend beeld weer aangezien DIOZ 4 nog maar 7 wedstrijden speelde waar andere teams veelal 10 wedstrijden gespeeld hebben, op basis van verliespunten staat DIOZ dus 5de. Een positie die uiteraard beter past bij ’t Vlaggenschip. DIOZ begon slecht aan de competitie met nederlagen tegen NSV (2-4) en BSC (3-4), tussen beide nederlagen door werd er nog wel gelijkgespeeld bij Devo (2-2). Na crisisberaad van het bestuur van DIOZ volgde door de tegenvallende resultaten een ingrijpende beslissing. Gerrit van Overveld werd de (leiders)laan uitgestuurd en werd intern vervangen door Dave Schoovers. In de wandelgangen gingen echter al snel de verhalen dat Christian Kerstens achter het ontslag van Van Overveld zat, de nieuwe Uli Hoeness van het DIOZ-bestuur wilde graag zijn neef aan het roer, zo ging het verhaal. Dit waarschijnlijk zodat Christian zijn eigen kansen op speeltijd verhoogd zou zien worden. Echter konden de tegenvallende prestaties niet alleen toegeschreven worden aan Van Overveld, zijn compagnon Remco (je weet wel van ‘De mannen van’) Luijks liet het team en Gerrit tot begin november aan zijn lot over door zijn tijd te verdoen op een glamping.

 

Het ontslag ging niet in de koude kleren zitten voor selectiespelers, na het ontslag volgde namelijk een rumoerige week voor DIOZ. Zo lieten Stefan Konings en Sander Jacobs zonder bericht een training schieten en moesten daardoor een maandsalaris van hun DIOZ-contract inleveren als boetedoening. Deze -€13,33 werd door Uli-Hunky verrekend in het kasboek. Verloren zoon Donny Haast besloot na zijn rentree toch zijn voetbalschoenen weer op te bergen en zijn broer Perry kwam slecht in het nieuws nadat hij al zijn geld had opgemaakt aan seks en drugs op landgoed De Meulenberg.

 

Ondanks alle strubbelingen moest er ook gevoetbald worden door Schoovers Schoffies . Uit bij Schijf werd er echter wel direct gewonnen (2-1) door doelpunten van Dave’s jongere broer Ivo Schoovers. Het schokeffect was echter van korte duur aangezien de week erna verloren werd van Internos (2-5). De week erna keerde echter de ware leider Remco terug en vanaf dat moment is er geen wedstrijd meer verloren door De (het de in ere herstelde) mannen van Luijks. Tijdens zijn rentree werd er zelfs een monsteroverwinning van 6-1 neergezet. Een emotioneel moment was vooral de treffer van Gerrit. Ondanks zijn ontslag als leider blijft Gerrit natuurlijk een gewaardeerd lid binnen de selectie. Na zijn doelpunt waren Danny Hagens en Colin Meesters hun emoties niet meer de baas, Colin omdat hij zich als leeftijdgenoot zeer verbonden voelt aan Gerrit en Danny omdat hij eigenlijk andere dingen te doen had (helaas te laat gemeld). Na het doelpunt schijnt Joey Luijten Gerrit de rest van de wedstrijd op zijn schouders te hebben gedragen (gedurende de wedstrijd was dit niet te zien, maar na het bestuderen van de camerabeelden bleek dit toch wel degelijk het geval).

 

De week erna gingen DmvL op bezoek bij Sprundel waar in de laatste minuut helaas een overwinning verspeeld werd, door het gelijke spel (2-2) zijn DmvL echter al ruim 3 maanden ongeslagen. Nu, de eerste week na carnaval mochten De mannen van Luijks echter weer de wei in, Alliance was de tegenstander op Sportpark de Linden.

 

Als enige voorbereiding op de tweede seizoenshelft hadden de  DmvL alleen een ere-wedstrijd gespeeld voor Abraham Jos Schouw. Tegen oud-spelers van DIOZ werd de indrukwekkende vorm doorgezet met een 7-4 overwinning. Jos was nog trefzeker via een strafschop en maar kon zich helaas toch niet beheersen in de slotfase. Een gemene overtreding op Richard Claassen werd volledig terecht bestraft door scheidsrechter Kees Brouwers met een rode kaart. Hierna liep het helemaal uit de hand; Nils Mouthaan zat te poepen op de middenstip, oud-spelers Mark Vermunt en Bas van Overveld knipte de netten uit de goals, Berry Jongenelen ging op de vuist met de cornervlag en Mengelen (Michel Engelen) en Tengelen (Toine Engelen) waren tikkertje aan het spelen op het B-veld. Door de ontstane commotie waren alle toeschouwers én het barpersoneel ook het veld op gestormd. Hierbij zag Alain Gerdes zijn kans schoon en stonden er, nadat de gemoederen bedaard waren, in beide kleedkamer 5 bakjes bier klaar voor de heethoofden. Ondanks dat deze ere-wedstrijd voor jubilaris Jos gestaakt werd 3 seconden voor tijd, verstoorde dit niets aan de slechts 6-uur durende derde helft.

 

Dan nu toch de wedstrijd;

Ook na de hervatting blijven DmvL ongeslagen. Tegen Alliance werd er op een niet-bespeelbaar veld met 2-2 gelijkgespeeld. Nadat Alliance vroeg in de wedstrijd op voorsprong kwam maakte Ivo met een schuiver in de lange hoek gelijk. DmvL kwamen voor rust ook nog op voorsprong, Colin Meesters schoot een vrije trap loepzuiver raak. Met deze 2-1 voorsprong zochten beide elftallen de kleedkamer op. Na rust ging de wedstrijd wederom gelijk op en aan beide kanten leverde dit mogelijkheden op. Uiteindelijk was het alleen Alliance dat nog tot scoren kwam waardoor de wedstrijd in een terechte 2-2 uitslag eindigde. Volgende week wacht Bsc, het is afwachten of DmvL ook tegen de koploper de ongeslagen status sinds november kunnen vasthouden.