De meeste dromen zijn bedrog, maar in de Kelderklasse bestaan deze alsnog!

De meeste dromen zijn bedrog, maar in de Kelderklasse bestaan deze alsnog!

Nadat het seizoen 2019/2020 werd afgesloten met een gelijkspel tegen kampioen Oranje-Blauw begonnen DmvL in augustus met een goed moraal aan het nieuwe seizoen. Met het aantrekken van Ted Janssen had TD Nils ´Money´ Mouthaan een eigen Robben-coupe gepleegd waardoor DmvL nu écht voor de konden titel gaan. Helaas was het niet alleen hosanna want in de zomer had, nadat eerder Alexander al was gestopt, ook Colin Meesters aangekondigd te stoppen. Emotioneel was het afscheid binnen de groep, menig traantje werd weggepinkt, echter had niemand kunnen bevroeden dat heel DIOZ er zoveel last van zou krijgen. Door Colins afwezigheid moest uiteindelijk zelfs de kantine sluiten aangezien de sterkhouder van de gehele bar-omzet wegviel. In een seizoen dat bol stond van de successen was dit een zware tegenvaller. In een speech voorafgaand aan het seizoen haalde Luijks dan ook aan, het dit seizoen ook voor Bef en Ketel te moeten doen. Wellicht zouden ze dan terug keren na verloop van tijd. 

Het seizoen 2020/2021 stond dus bol bol van de successen, DmvL kroonden zich namelijk voor het eerst sinds de oprichting in 1994 tot kampioen van de 6de klasse. DmvL leden zelfs geen enkel puntverlies en kunnen zich nu, nadat de KNVB op donderdag 6 mei de competitie als beëindigd verklaarde, opmaken voor de festiviteiten en de platte kar die bij een kampioenschap behoren. Op 12 juni worden de selectieleden door burgemeester Van de Meer-Mohr stuk voor stuk geëerd voor bewezen diensten, ook de uitreiking van de GLB zal door de VVD’er worden uitgevoerd. Juist dit maakt het voor Colin nu extra zuur dat hij er niet meer officieel bij is als fanatiek VVD-aanhanger. De tocht van de platte kar zal de 12de van juni starten in Werkendam,. De zege kar zal via Breda, Oudenbosch, Zegge en Roosendaal gaan om uiteindelijk in de Wouwse Plantage te eindigen (spelers uit het buitenland dienen zelf te komen). Met een hapje en een bescheiden drankje zal dit eclatant succes gevierd worden.  

Bij een kampioenschap wordt er altijd een een spelersrapport opgesteld, zo ook voor DmvL. Onderstaand een kleine samenvatting voor het kunnen bepalen van de winnaar van de GLB. Selectiespelers van DmvL mogen hun top 3 doorgeven zoals elk jaar maar dit jaar, vanwege de successen, mag ook de lezer/supporter (bonus)punten uitdelen.

Dave Schoovers; Als doelman ben je het absolute slot op de deur. De prestatie van de doelman kenmerkte zich vooral in het aantal tegendoelpunten gedurende het seizoen. Over heel het seizoen kreeg Dave maar 5 tegendoelpunten te slikken. Zeker als je dat afweegt tegen de twee seizoenen ervoor, respectievelijk 45 om 71, geeft dit weer wat voor fantastisch seizoen de doelman heeft gespeeld.

Dennie Konings; De man die de weg bepaald in de verdediging, als de bus geparkeerd moest worden was Dennie degene die de regie in handen nam. Dennie speelde in alle wedstrijden mee en had een tackle-percentage van 94% goede tackles. Een ongelooflijk aantal voor iemand die tot een paar seizoenen geleden nog uitkwam in de anonimiteit van DIOZ 3.

Danny Hagens; The human-shuffle, niemand binnen heel DIOZ heeft een actie als d´n Danny. Hoofdje naast links, rechterheup omhoog gedraaid, rechtervoet gekruist over de linker, een klein aanzetje naar links om vervolgens rechts weg te zijn. De laatste seizoenen was deze karakteristieke actie minder vaak te zien maar afgelopen seizoen gelukkig weer vaak genoeg te aanschouwen.

Stefan Konings; Volgens de statistieken produceerde alle team samen over het hele seizoen genomen 341 aanvallen tegen de verdediging van DmvL. Slechts 5 keer monde dat dus uit in een tegendoelpunt, onder meer door het uitstekende verdedigende werk van Stefan. Als een soort windmolen sloeg hij alle aanvallen één voor één af. Met 122 succesvolle onderSCHEPpingen leverde Stefan dus een meer dan wezenlijke bijdrage aan het succes. 

Gerrit van Overveld; Vocht zich terug na een vervelende blessure waardoor hij heel het voorgaande seizoen bijna mistte. Net als Dennie kwam Gerritse alle duels in actie en was hij de verdediger die het meeste kilometers maakte op de helft van de tegenstander. Met een totaal van 145 kilometer op de helft van de tegenstander is het bizar hoeveel het gemiddelde betrof. De 12 kilometer op eigen helft zijn daarin niet eens meegerekend.

Tristan Rompelberg; Ook de Benjamin van de groep moet ergens goed in zijn, al was het bi Tristan toch iets dieper graven. In de één na laatste wedstrijd van het seizoen, tegen SC Emma, maakte de verdediger/middenvelder zijn eerste doelpunt ooit voor DmvL met een schuiver in de korte hoek. Hierna heeft Tristan beloofd er volgend seizoen 30 te maken dus wellicht is dit het begin was van Rompies dadendrang.

Gunther Aerts; Kwam 2 seizoenen geleden over van Cluzona en ontpopte zich als de Traoré van DIOZ 4. In een speciaal filmpje zijn de 10 meest grandioze verdedigende acties op een rij gezet van de verdediger. Als linksachter presteerde Gunther het om per wedstrijd twee man tegelijkertijd uit te schakelen, de rechterflank van de tegenstander zat eigenlijk altijd in Gunnies zak

Sander Jacobs; Samen met Nils de enige binnen DmvL die geen verkeerde pass heeft gegeven gedurende het seizoen. Deze multi-inzetbare verdediger was enorm van belang in het groepsproces van DmvL. Sander zorgde altijd dat het team compleet was, niemand uitgezonderd. Bondscoach F. de Boer zou Sander zijn Babel-type noemen.

Remko Luijks; De leider, zijn ingenieuze tactieken verraste keer op keer de tegenstander. Of DIOZ 4 nu met een hangende laatste man, een vooruitgeschoven linksbuiten back of met een spelverdelende bankzitter speelde. Keer op keer bracht het succes. Het gemiddeld doelpunt-moyemme van 4,35 doelpunten per wedstrijd zegt daarin genoeg.

Joey Luijten; Joey heeft in zijn carrière al veel doelpunten gemaakt voor DIOZ 4 maar er wordt vaak gelachen om zijn Koopmeiners-gemiddelde. Normaliter scoort Joey vaak een strafschop maar dit seizoen was dat niet het geval, toch wist Joey in 25% van de wedstrijden tot scoren te komen. Er zijn weinig verdedigende middenvelders die dat presteren.

Christian Kerstens; De vrije trappen specialist van DIOZ, statistieken wezen uit dat elke vrije trap van Christian afgelopen seizoen bij een speler uit is gekomen. Helaas was dit bij directe vrije trappen ook het geval waardoor Christian niet vanuit een vrije trap tot scoren is gekomen. Het enige doelpunt van Christian, tegen Virtus, was overigens wel een juweeltje vanwege zijn solo tussen 6 tegenstanders.

Jos Schouw; Voor Jos moet het kampioenschap misschien wel het mooiste zijn, vanaf de start van DIOZ 4 was hij van de partij nadat hij van de jeugd doorgestoten was naar het vlaggenschip. Mindere tijden waren er door de jaren heen maar nu dus ook de mooie tijden. De 462ste wedstrijd van Jos zal dus de boeken ingaan als zijn mooiste, in de thuiswedstrijd werd met bloed zweet en tranen de overwinning en dus het kampioenschap binnen gesleept. Met 3 voor-assist was Jos van groot belang tijdens deze wedstrijd tegen Victoria.

Ivo Schoovers; Is samen met Richard op zoek naar het all-time topscorerschap van DIOZ 4. Aangezien Ivo dit seizoen 1 op 1 draaide kwam hij met rasse schreden dichterbij aan Richard (139) en Mark (140). In totaal heeft Ivo nu 128 doelpunten gemaakt en het succesvolle kampioensseizoen heeft daar zeker aan bijgedragen.

Richard Claassen; Mocht er dan toch een klein smetje zijn in dit jaar is dat het feit dat Richard het allt-time topscorerschap nog niet heeft bepaald. Nog één goal heeft Richard nodig voor evenaring van het record maar dat hij dit niet heeft gehaald dit seizoen duid om zijn groepsgevoel. Met de meeste assist (14%) was Richard namelijk nog altijd van grote waarde. 

Ted Janssens; Kwam, zag en overwon. Was de afgelopen 4 tot 5 seizoenen eigenlijk non-stop geblesseerd, nadat hij door een sponsor was overtuigd het toch nog een keer te proberen, begon het succesverhaal. Ted nam in 75% van alle wedstrijden deel en dat is een enorm aantal voor het mannetje van glas. Ted heeft zelfs nog geen wedstrijd verloren in het tricot van trotse sponsor Ad van Overveld. 

Alain Gerdes; De opa van het elftal is een meester in het nuttige meters maken, slechts twee balcontacten had Alain nodig om zijn eerste doelpunt van het seizoen te maken tegen NVS en eigenlijk geeft dat de effectiviteit van de spits weer, Alain was namelijk in een kwart van alle wedstrijden betrokken bij doelpunten en dat is waar een spits er voor staat uiteraard. 

Toine Engelen; Dit seizoen bleek dat Toine the most-valuable-player van DmvL was aangezien hij bij 27% van de doelpunten betrokken was. Eigenlijk is heel het spel van DmvL gebaseerd op de loopacties van de Breda-loco. Met een diepe spits in de zestien sleurde Toine van links naar rechts om voorzetten te geven. Naast de assist scoorde Toine dus ook menig doelpunt.

Nicky van Kempen; Ronaldo en Messi worden vaak geroemd om hun doelpuntengemiddelde maar Nicky behaald al 3 seizoenen een gemiddelde van meer dan 1 doelpunt per wedstrijd. Dit seizoen zat het gemiddelde aantal doelpunten van NTD om de 70 minuten. Om met Louis van Gaal zijn woorden te spreken heeft Nick ´een gouden pik voor de goal´. 

Nils Mouthaan; Was net als Sander dus foutloos, statistieken wezen uit de de spits (die ook wel eens laatste man speelt) geen duel verloren heeft gedurende het seizoen. Nils bekleed naast speler echter ook de functie van TD en dat maakt dat zijn taak nu pas echt begint. Volgen er deze zomer wederom spectaculaire transfers? In de wandelgangen circuleren de namen van met name P. Pesman, dit om op goede voet te komen met de scheids van DIOZ 4, en R. Luijten (contract ligt al 7 seizoenen klaar in de koelkast).

Update; inmiddels heeft de TD alweer toegeslagen. Alexander Potters keert voor de derde (of vierde? of vijfde?) keer terug bij DmvL. Hulde aan de daadkrachtigheid van de TD en wellicht heeft de speech van Luijks voorafgaand aan het seizoen dan toch geholpen. Zou de TD nog een andere Meestertransfer kunnen gaan afronden?

Voor nu staat dus vooral 12 juni in de agenda´s, wie wint de Gouden Loempia Bokaal? Dit jaar dus iets anders dan anders. Vanaf 13 mei is de stemming geopend voor de spelers maar als lezer/supporter kunt u ook stemmen. Supporters kunnen in de comment één naam opgeven die volgens hun de GLB het meest heeft verdiend in dit succes seizoen! Alle stemmingen zullen opgesteld worden waarbij de uitreiking dus op 12 juni zal plaatsvinden.